Τοπικά

«Η Ελλάδα έχει διαλέξει στρατόπεδο και έγινε μέρος του προβλήματος» – Εκδήλωση της Επιτροπής Ειρήνης για τις αμερικανικονατοϊκές βάσεις σε Βόλο και Λάρισα

Οι κίνδυνοι και οι επιπτώσεις από τη δημιουργία και την επέκταση των αμερικανικονατοϊκών βάσεων στον Βόλο και τη Λάρισα αναλύθηκαν σε εκδήλωση που πραγματοποίησε η Επιτροπή Ειρήνης Βόλου με ομιλητή τον απόστρατο αντισυνταγματάρχη και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου της ΕΕΔΥΕ Νίκο Παπαναστάση.

Ο κ. Παπαναστάσης ανέφερε πως οι γεωπολιτικές εξελίξεις στην περιοχή μας δεν προοιωνίζουν κάτι καλό, ενώ στάθηκε στην στρατικοποίηση της Θεσσαλίας σημειώνοντας ότι είναι επικίνδυνη για τους κατοίκους. Πρόσθεσε πως η η Επιτροπή Ειρήνης Βόλου δεν αρκείται σε μια διαπιστωτική στάση για αυτά που συμβαίνουν αλλά προχωρά στην ανάλυση και καταγραφή τους, ενώ ασχολείται και με την ανάλυση για το ποιος έχει την ευθύνη.

«Στην συγκεκριμένη περίπτωση η ευθύνη βαραίνει τα μεγάλα ιμπεριαλιστικά κράτη που ανταγωνίζονται μεταξύ τους με κυρίαρχο το ΝΑΤΟ. Τόσο η Επιτροπή Ειρήνης όσο και η ΕΕΔΥΕ είναι κατά αυτών των πρακτικών γιατί υπονομεύουν την ειρήνη της περιοχής και είναι επικίνδυνες για τους λαούς».

Ερωτηθείς για τις νατοϊκές βάσεις στη Θεσσαλίας ο κ. Παπαναστάσης ανέφερε πως δεν γίνονται από το πουθενά, ούτε στο πουθενά.
«Γίνονται στην Ελλάδα γιατί είναι μέλος του ΝΑΤΟ, ενός στρατιωτικοπολιτικού σχηματισμού, που βρίσκεται σε τεράστιο ανταγωνισμό με τη Ρωσία. Ο ανταγωνισμός δεν είναι τυφλός αλλά εδράζεται στην πρόθεση εκμετάλλευσης των πλουτοπαραγωγικών πόρων σε περιοχές έξω από αυτές τις χώρες. Η Ελλάδα έχει διαλέξει στρατόπεδο και μέσα από την επιλογή της, παρέχοντας βάσεις και υποδομές, ήδη έχει γίνει μέρος του προβλήματος. Με αυτή την επιλογή αυτόματα στοχοποιείται από τον αντίπαλο».

Σημείωσε ακόμη πως ο ελληνικός λαός δεν έχει κανένα όφελος από αυτό τον ανταγωνισμό, παρά μόνο να χάσει.
«Γι΄αυτό ως ΕΕΔΥΕ ζητάμε από τον κόσμο την ευαισθητοποίηση και συμπόρευση με τους αντιπολεμικούς φορείς.Η ΕΕΔΥΕ έχει επιτροπές ειρήνης σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας, είναι μέλος του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης και πραγματικά πιστεύουμε ότι μπορεί να αλλάξει τις αντιλήψεις που υπάρχουν» είπε χαρακτηριστικά.

Ο Ν.Παπαναστάσης με τον αντιπρόεδρο της Επιτροπής Ειρήνης Βόλου Θ.Καραγιάννη
Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το