Τοπικά

“Η δημοτική αρχή Βόλου “βάζει πλάτη” στη μετατροπή της πόλης σε δολοφονικό ορμητήριο”

«Ρεσιτάλ στήριξης της κυβερνητικής πολιτικής της ΝΔ, που είναι απόλυτη συνέχεια αυτής του ΣΥΡΙΖΑ, έδωσε η δημοτική αρχή Βόλου, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου», σύμφωνα με τη ΛΑΣ Βόλου.
Πιο συγκεκριμένα όπως αναφέρεται, «στην επερώτηση που κατέθεσε η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΒΟΛΟΥ για το ζήτημα της υπογραφής της για την επέκταση της λειτουργίας στρατιωτικών βάσεων των ΗΠΑ, στο Στεφανοβίκειο, στον Βόλο και στη Λάρισα, στο πλαίσιο της νέας «Συμφωνίας Αμυντικής Συνεργασίας Ελλάδας – ΗΠΑ», ενόψει και της επίσκεψης του ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Πομπέο, αρνιόταν επίμονα να διαβάσει το σχετικό κείμενο και χρησιμοποίησε την προσφιλή αντιδραστική τακτική της να κλείνει το μικρόφωνο στους εκλεγμένους του ΚΚΕ.
Η δημοτική αρχή Βόλου απέδειξε για ακόμη μια φορά, ότι και με τη σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ, με την οποία έχει ιδιαίτερη συνεργασία και στήριξη, είναι ο καλύτερος υπερασπιστής της αντιλαϊκής πολιτικής. Ιδιαίτερα για τη νέα πολύχρονη αμυντική συμφωνία για τις βάσεις, που μετατρέπουν και την περιοχή της Μαγνησίας και της Λάρισας σε δολοφονικό ορμητήριο των Αμερικάνων και του ΝΑΤΟ και ταυτόχρονα σε μαγνήτη επιθέσεων, βάζοντας σε άμεσο κίνδυνο τους κατοίκους, η στάση της δημοτικής αρχής χαρακτηρίζεται όχι απλώς απαράδεκτη, αλλά επικίνδυνη. Μπροστά στο έγκλημα που προωθείται με την εγκατάσταση των αμερικανονατοϊκών δυνάμεων, ουσιαστικά «βάζει πλάτη», αποδέχεται, ανοίγει δρόμο για να μετατραπεί η πόλη σε δολοφονικό ορμητήριο ενάντια των γειτονικών λαών και σε στόχο σε περίπτωση σύγκρουσης μεταξύ των ανταγωνιστικών συμφερόντων, μεταξύ ΗΠΑ, ΡΩΣΙΑΣ, ΙΡΑΝ, κ.ά.
Ταυτόχρονα η στάση της δημοτικής αρχής είναι προκλητικότατη, όταν προβάλλει το ιδεολόγημα της οικονομικής ανάπτυξης με τον ερχομό στην πόλη των ταγμάτων θανάτου για να αμβλύνει τα αντιιμπεριαλιστικά αισθήματα του λαού του Βόλου.
Και οι Βολιώτες γνωρίζουν καλά, μέσα από τα ιστορικά γεγονότα και την πείρα των τελευταίων χρόνων, ότι οι ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, της Ε.Ε, ποτέ δεν προστάτευσαν τα σύνορα της χώρας μας και καμιάς άλλης χώρας. Αντίθετα! Θυμίζουμε: Ευθύνονται για τη στρατιωτική δικτατορία στην Ελλάδα, την τουρκική κατοχή στην Κύπρο, την κλιμάκωση της επιθετικότητας της Τουρκίας στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο. Ευθύνονται για τις εξαπολύσεις δολοφονικών επιθέσεων από τη βάση της Σούδας κατά των λαών της Γιουγκοσλαβίας, του Αφγανιστάν, του Ιράκ, της Λιβύης και της Συρίας. Σ’ αυτό το διαρκές έγκλημα η χώρα μας συμμετέχει με 4 δις ευρώ κάθε χρόνο.
Καλούμε τους Βολιώτες να καταδικάσουν τη στάση της δημοτικής αρχής Βόλου. Να προβληματιστούν για τη σιωπηρή στάση των υπόλοιπων μειοψηφιών, της ΝΔ, του ΚΙΝΑΛ και του ΣΥΡΙΖΑ, που δεν είπαν κουβέντα μπροστά στην απαγόρευση συζήτησης για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα που επέβαλε η δημοτική αρχή. Καλούμε τους Βολιώτες που τους χαρακτηρίζουν τα φιλειρηνικά αισθήματα, που καταλαβαίνουν ότι η μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας στα εγκληματικά αμερικανονατοϊκά σχέδια δεν συμφέρουν το λαό μας, να πάρουν μέρος στην κινητοποίηση που πραγματοποιεί η Επιτροπή Ειρήνης Βόλου με σωματεία και φορείς, την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου στις 7 το απόγευμα, στην πλατεία Πανεπιστημίου ενάντια στην υπογραφή της νέας «Συμφωνίας Αμυντικής Συνεργασίας Ελλάδας – ΗΠΑ» και να δώσουν μαχητική απάντηση και στη βρώμικη τακτική της δημοτικής αρχής Βόλου».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το