Τοπικά

«Η δημοτική αρχή Βόλου εξυπηρετεί τα συμφέροντα των τσιμεντοβιομηχάνων προσφέροντας έτοιμο SRF για καύση»

«Το νόημα που βγαίνει από τις ανακοινώσεις του Δήμου Βόλου είναι ότι η δημοτική αρχή εξυπηρετεί τα συμφέροντα των τσιμεντοβιομηχάνων που θα έχουν στην πόρτα τους έτοιμο SRF για καύση» απαντά η Επιτροπή Αγώνα Πολιτών στη σημερινή ανακοίνωση της δημοτικής αρχής, επισημαίνοντας πως η φρασεολογία της υποβιβάζει το επίπεδο.
Η Επιτροπή Αγώνα καλεί τον Αχ.Μπέο να απαντήσει τελικά αν κατέθεσε αγωγή κατά της ΑΓΕΤ και αν υπάρχει εγκεκριμένη μελέτη προς χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ για το εργοστάσιο παραγωγής SRF που θα κατασκευάσει ο Δήμος Βόλου. Mάλιστα στη σελίδα της στο Facebοok, η Επιτροπή Αγώνα ανήρτησε χθεσινές εικόνες της πόλης πάνω από την οποία φαίνεται να απλώνεται ένα μαύρο σύννεφο, καταγγέλλοντας τόσο τον Αχ. Μπέο όσο και τον περιφερειάρχη Κ. Αγοραστό για τη στάση τους. «Κανένα πρόβλημα στην ατμόσφαιρα του Βόλου. Καμία ανησυχία σύμφωνα με τον κ. Αγοραστό και τον κ.Μπέο. Η χθεσινή εικόνα της πόλης και η οσμή καμένου πλαστικού τους διαψεύδει» είναι η ανάρτηση που συνοδεύει τις φωτογραφίες.

Η ανακοίνωση- απάντηση της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών προς τη δημοτική αρχή:

«Η Δημοτική Αρχή Βόλου για άλλη μια φορά και ελλείψει επιχειρημάτων προβαίνει σε έκδοση δελτίων τύπου που διακρίνονται για τον γέλωτα που προσφέρουν. Παραβλέπουμε το γεγονός ότι η φρασεολογία υποβιβάζει το επίπεδο που θα έπρεπε να διαθέτουν οι ανακοινώσεις μιας επίσημης αυτοδιοικητικής Αρχής και επικεντρώνουμε στο ένα και μοναδικό νόημα που βγαίνει: ότι ο Δήμος Βόλου με τέτοια Δημοτική Αρχή εξυπηρετεί τα συμφέροντα των τσιμεντοβιομηχάνων που θα έχουν στην πόρτα τους έτοιμο SRF (δεματοποιημένα σκουπίδια) για καύση και τον κάθε λογής εργολάβο που θα διαχειριστεί τη μονάδα επεξεργασίας με υπέρογκα λειτουργικά έξοδα που θα βαρύνουν τους Βολιώτες.
Αν η παράταξη που διοικεί αυτή τη στιγμή το Δήμο Βόλου θέλει να αποδείξει το αντίθετο ας απαντήσει ευθαρσώς στο εξής:

1) Κατέθεσε τελικά αγωγή κατά της ΑΓΕΤ ο κύριος Δήμαρχος ή απλά κοροϊδεύει 150.000 συμπολίτες μας με τη μνημειώδη και μεγαλειώδη παρουσία του στα δικαστήρια στις 3-5-2018; Αν υπάρχει έστω η παραμικρή ευθιξία και πολιτικό θάρρος ας μας το αποδείξει με το ανάλογο δικόγραφο. Καθετί άλλο θα αποτελεί προσφερόμενη φενάκη προς τους Βολιώτες.
2) Υπάρχει εγκεκριμένη μελέτη προς χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ για το εν λόγω εργοστάσιο παραγωγής SRF ή μιλάμε μόνο για μια προμελέτη που βρίσκεται στον αέρα;
Δήμαρχε, ελπίζουμε να μην καταφύγετε ξανά σε εξύβριση ή συνειδητή παράφραση ονομάτων για να δημιουργηθούν εντυπώσεις κατά των μελών της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών Βόλου, διότι να σας ενημερώσουμε ότι στις 30-11-2018 καλείστε από τη δικαιοσύνη για αυτό το παράπτωμα.
Η σημερινή Δημοτική Αρχή ευτυχώς έχει ημερομηνία λήξης τον Μάιο του 2019. Οι Βολιώτες πρέπει ενωμένοι να πουν ΟΧΙ στην καύση σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ και ΟΧΙ στο εργοστάσιο παραγωγής SRF».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το