Τοπικά

“Η δημοτική αρχή επιβαρύνει τις οικογένειες αλλά επιδοτεί Ναούς και σκορπά χρήματα στο στάδιο της ποδοσφαιρικής ομάδας της”

Η παράταξη “Μαζί για το Βόλο καταγγέλει τη δημοτική αρχή για τα υψηλά τροφεία στους παιδικούς σταθμούς , την ώρα που επιδοτεί Ναούς και σκορπά όπως καταγγέλλεται, χρήματα στο στάδιο της ποδοσφαιρικής ομάδας ΝΠΣ: Δύο Δημοτικά συμβούλια έγιναν τις τελευταίες ημέρες, σοφότεροι δε γίναμε στα μεγάλα θέματα που απασχολούνε τους δημότες του Βόλου ( εκτός του ότι η δημοτική αρχή μπορεί να μην ήθελε να βγει ψήφισμα καταδίκης για την επίθεση στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, κατάφερε όμως με τον τρόπο της να βγάλει το καλύτερο “ψήφισμα” αλληλεγγύης για τους φασίστες).

Αυτό που πρέπει να μάθουν όμως οι πολίτες είναι πως και φέτος θα βάλουν το χέρι στη τσέπη για να χρησιμοποιήσουν τις υπηρεσίες των παιδικών σταθμών του Δήμου. Παρά λοιπόν τα «πλεονάσματα» που επικαλείται ο Δήμαρχος, στέλνει λογαριασμό σε κάθε νοικοκυριό από 400€ έως 900€ ετησίως για οικογενειακά εισοδήματα έως και 21.000€. Αν επιθυμεί μάλιστα η οικογένεια να μετακινείται το παιδί της με το σχολικό λεωφορείο θα πληρώσει, ανεξαρτήτως εισοδήματος, 700€ ετησίως!!!

Σύνολο λοιπόν, από 1.100€ έως και 1.600€ επιβάρυνση σε κάθε οικογένεια.

Συγκρίνοντας με το Δήμο Αθηναίων που αυξάνει το όριο στα 20.000€ (από 15.000€) για απαλλαγή από τα έξοδα τροφείων των οικογενειών και το Δήμο Λάρισας που έχει τουλάχιστον 20% λιγότερα τροφεία μόνο αγανάκτηση μπορεί να μας προκαλέσουν οι επιβαρύνσεις στην Βολιώτικη οικογένεια

Την ίδια ώρα που η δημοτική αρχή αποφασίζει να επιδοτήσει  επιλεκτικά και με μη ξεκάθαρα κριτήρια κάποιους Ιερούς Ναούς του Δήμου Βόλου για διάφορες δραστηριότητες συνολικά με 200.000€, αλλά και να σκορπά συνεχώς χρήματα για επισκευές στο αγαπημένο της στάδιο της Νεάπολης, την ίδια ώρα το ΕΑΚ που φιλοξενεί δεκάδες ιστορικούς συλλόγους καταρρέει και χωρίς να υπάρχει γνωστή μελέτη ή προμελέτη βελτίωσης  ή ανακαίνισης του χώρου”

Ανακοίνωση του Δήμου Βόλου
Σε ένα διάλειμμα των αναζητήσεων για την προσωπική τους τακτοποίηση (που περιλαμβάνει και την αποθέωση της «αξιοκρατίας» μέσω συνεντεύξεων), τα τοπικά πολιτικά καρτούνς του ΣΥΡΙΖΑ θυμήθηκαν να εκδηλώσουν δημόσια την δήθεν κοινωνική τους ευαισθησία με το, γνωστό πια σε όλους, χυδαίο λαϊκισμό και την ψευδολογία που τα χαρακτηρίζει.
Βεβαίως σε λάθος διεύθυνση, ως συνήθως απευθύνονται, καθώς μαθήματα κοινωνικής συνείδησης και ευαισθησίας δεν γίνονται δεκτά, ούτε ως ανέκδοτα, από εκείνους που παρακολουθούν αδιάφοροι την κατακρεούργηση μισθών και συντάξεων και την επιδείνωση της φτώχιας και την εξαθλίωσης ευρύτατων κοινωνικών ομάδων συμπολιτών μας.
Σε ο,τι αφορά τις συκοφαντίες της σημερινής τους ανακοίνωσης δύο μόνο παρατηρήσεις, αρκετές για να καταδείξουν την αθλιότητα που τους διακρίνει.

Για τα τροφεία των παιδιών σταθμών: Είμαστε η πρώτη Δημοτική Αρχή που μετά από μια 20ετία προχώρησε στην εντυπωσιακή μείωσή τους, σε ποσοστά έως και 50% και μάλιστα τα κατηγοριοποίησε για ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, ακόμα και για ελεύθερους επαγγελματίες. Και θυμίζουμε ότι αυτά αφορούν μόνο το 30% των γονέων –χρηστών των υπηρεσιών των παιδικών σταθμών, αφού το υπόλοιπο 70% απολαμβάνει δωρεάν υπηρεσιών λόγω του ΕΣΠΑ.
Για την επιχορήγηση των Ιερών Ναών και την αισχρή προσπάθεια να υποδειχτεί ως ρουσφέτι, υπογραμμίζουμε ότι η κατανομή των πιστώσεων, που εγκρίθηκαν από το Δημοτικό Συμβούλιο, έγινε με βάση την πλήρη αποδοχή της εισήγησης του αρμοδίου συμβουλίου της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος και όχι με δικά μας κριτήρια ή επιλογές.
Να τους θυμίσουμε ακόμα ότι η Δημοτική μας Αρχή είναι αυτή που μείωσε για όλα το Δήμο Βόλο τα δημοτικά τέλη και τα τέλη ύδρευσης και αποχέτευσης κατά 10% και διαθέτει, σε κάθε ευκαιρία, δημοτικούς πόρους για την ενίσχυση ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Και όλα αυτά γιατί αξιοποιεί τα χρήματα των πολιτών υπέρ του δημοσίου συμφέροντος και όχι υπέρ μια χαρωπής παρεούλας, όπως συνέβαινε.
Για άλλη μια φορά, λοιπόν, οι δημοτικοί σύμβουλοι Βόλου του ΣΥΡΙΖΑ καθίστανται περίγελος ενώπιον της κοινής γνώμης και πιστοποιούν την κοινή πια εκτίμηση ότι αποτελούν ένα όνειδος για την τοπική πολιτική μας πραγματικότητα. Οι αστείες και κωμικές επικλήσεις τους για δήθεν δημοκρατία και κοινωνική ευαισθησία αποτελούν βάναυση προσβολή για τη νοημοσύνη των πολιτών, που έχουν συνειδητοποιήσει με ποιους ακριβώς έχουν να κάνουν. Μπορεί στις μεταξύ τους συνάξεις να παίζουν τους αγωνιστές και τους επαναστάτες, αλλά η κοινωνία και εμείς, ως Δημοτική Αρχή, έχουμε πολύ σοβαρότερα πράγματα να ασχοληθούμε.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το