Αθλητισμός

“Η αρχή για ένα καλύτερο μέλλον” τόνισε για τη φετινή Νίκη ο γενικός αρχηγός Βασίλης Πανόπουλος

Ως μια αρχή για ένα καλύτερο μέλλον χαρακτηρίζει την τωρινή κατάσταση στη Νίκη ο Βασίλης Πανόπουλος. Ο γενικός αρχηγός της βολιώτικης ομάδας εξήρε την προσπάθεια που καταβάλλουν οι Αλέξης Παπακωνσταντίνου και Βασίλης Βενέτης, ενώ μίλησε με τα καλύτερα λόγια και για τον Στάικο Βεργέτη.
Ο Βασίλης Πανόπουλος φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά στην εκπομπή «Ισορροπίες» στον Blue Heart FM όπου μίλησε για τα παρακάτω θέματα:

Για τη φετινή ομάδα: «Η δυναμική της Νίκης έχει να κάνει πέρα από τον κόσμο και με την ίδια την ομάδα, γιατί έχει ένα από τα ποιοτικότερα έμψυχα υλικά και με τον Στάικο αυτή η δυναμική έχει μετουσιωθεί σε μία πορεία προς την κορυφή, όπως δείχνει, ασχέτως, αν είχαμε και κάποιες κακές στιγμές, οι οποίες πιστεύω ότι ξεπεράστηκαν. Η ομάδα είναι συγκεντρωμένη στο πώς θα τελειώσει στο υψηλότερο σκαλοπάτι το πρωτάθλημα, κάνοντας τρεις νίκες και άσχετα τι θα κάνουν οι άλλοι. Η Νίκη έχει τη μεγαλύτερη δυναμική αυτή τη στιγμή στον Νομό Μαγνησίας κι αυτό μπορείτε να το δείτε από τα εισιτήρια που κόβονται και από την παρουσία του κόσμου, αλλά και την πορεία».

Για το αν έχει εντοπίσει κάποια λάθη: «Έγιναν πολλά λάθη σ’ αυτήν την ομάδα στο παρελθόν. Υπήρξαν πολλοί άνθρωποι που βγήκαν στην επιφάνεια, χρησιμοποιώντας το όνομα της Νίκης, ενώ κάποιοι άλλοι έδωσαν τη ζωή τους γι’ αυτήν την ομάδα. Η ομάδα έχει αυτή τη στιγμή μία ευρωπαϊκή δυναμική, όπως εκπροσωπείται από τον Άλεξ Παπακωνσταντίνου και από τον Βασίλη Βενέτη. Αυτό σημαίνει ότι ο τρόπος λειτουργίας αλλάζει καθημερινά και βελτιώνεται με τη στελέχωση παράλληλα με ποιοτικούς ανθρώπους. Οι στιγμές που βιώνει η Νίκη είναι η αρχή για ένα καλύτερο μέλλον. Ο Άλεξ Παπακωνσταντίνου μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα για τη Νίκη. Έχει πολύ καλές ιδέες για το ποδόσφαιρο και όραμα και το κυρίαρχο είναι ότι αυτή η ομάδα έχει μέλλον, γιατί υπάρχει ένα πρότζεκτ, που θεωρώ ότι θα ευδοκιμήσει μελλοντικά και είναι πρωτόγνωρο για ομάδες στην Ελλάδα πέραν των μεγάλων, γιατί θα υπάρχει ένα κέντρο προπονητικό, που μπορεί να στεγάσει τις ακαδημίες, αλλά και παιδιά από άλλες πόλεις. Αυτό είναι ένα μεγάλο στοίχημα για τη Νίκη κι αυτό είναι το μέλλον της».

Για το πώς λειτουργεί στη δουλειά του: «Όπου βρίσκομαι αγαπώ αυτό που κάνω και αγαπώ τους ανθρώπους με τους οποίους είμαι μαζί τους. Για μένα αυτό είναι νόμος και πιστέψτε με, δεν μπορώ σε καμία περίπτωση να «ρίξω» άνθρωπο, ο οποίος μου εμπιστεύεται κάτι. Αυτή είναι στην κουλτούρα μου. Όποιος μου εμπιστευτεί κάτι, εγώ θα είμαι δέκα φορές περισσότερο δίπλα του».

Για το πώς ήρθε στη Νίκη ως γενικός αρχηγός: «Ήρθε ο Βασίλης Βενέτης και μου είπε: «Βασίλη θα ήθελα αν μπορείς να έρθεις για να βοηθήσεις την ομάδα». Του απάντησα ότι μπορώ και είμαι εκεί με όλη μου την αγάπη για την ομάδα, για τα παιδιά, για τον κόσμο, για όλους γενικά».

Για το αν παρακολουθούν τους ταλαντούχους ποδοσφαιριστές της Μαγνησίας και αν κάποιοι από αυτούς μπορούν να παίξουν σε πιο υψηλό επίπεδο: «Σίγουρα αυτό βρίσκεται στο μυαλό μου και πρώτα απ’ όλα στο μυαλό του Άλεξ Παπακωνσταντίνου. Βέβαια και ο Στάικος Βεργέτης έχει μεγάλη αγάπη για τα νέα παιδιά. Έχει να δώσει πάρα πολλά για να καταφέρει κάτι τέτοιο, δηλαδή να μπορέσει να δημιουργήσει παίκτες από την Ακαδημία του συλλόγου ή από τις τοπικές ομάδες, ώστε αυτά τα νέα παιδιά να μπορέσουν να στελεχώσουν τη Νίκη Βόλου.

Εάν πάμε στο παρελθόν θα δούμε ότι και στις δύο ομάδες του νομού, στη Νίκη και στον Ολυμπιακό, αγωνίστηκαν πολλά νέα παιδιά που προέρχονται από την περιοχή της Μαγνησίας. Τώρα βλέπουμε ότι σπανίζει αυτό το φαινόμενο.

Θεωρώ ότι η Νίκη έχει μια μεγάλη δυναμική, η οποία έχει να κάνει και με τα παιδιά που είχε στην Ακαδημία έξι με οκτώ χρόνια πριν. Ακόμη και τα παιδιά που δεν προωθούνταν στην πρώτη ομάδα της Νίκης, στελέχωναν τις υπόλοιπες του νομού που βρίσκονταν στην τότε Δ’ Εθνική ή σε καλές ομάδες της Α’ τοπικής. Αυτό πλέον δεν ισχύει ίσως γιατί δεν υπάρχει η στήριξη σε αυτά τα παιδιά από τις ομάδες, οι οποίες θα τους δώσουν την ευκαιρία να κάνουν το παραπάνω βήμα.

Εμείς οφείλουμε να έχουμε από κοντά αυτά τα παιδιά και να τους δίνουμε τη δυνατότητα, μέσα από τη δουλειά τη δική μας, να κάνουν το επόμενο βήμα. Εάν αυτό το καταλάβουν όλοι, τότε θα δείτε ότι θα ξαναδημιουργηθεί αυτή η εικόνα που υπήρχε και παλιότερα, δηλαδή παιδιά του νομού να ξαναβρίσκονται στην πρώτη γραμμή, να είναι μπροστάρηδες στις ομάδες τους και κάποια εξ αυτών -εγώ δεν λέω όλα- να κάνουν κι ένα μεγαλύτερο βήμα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Λημνιός, ο οποίος βγήκε μέσα από την Ακαδημία της Νίκης, αλλά δεν έπαιξε ποτέ στην πρώτη ομάδα. Αυτό δεν έχει σημασία. Σημασία έχει ότι μέσα από αυτό το γεγονός, μέσα από την οικογένεια και από αυτούς που δουλεύουν, ξεπηδούν κάποια ταλέντα. Αυτά οφείλει η ομάδα να βελτιώσει, προκειμένου αύριο να στηριχθεί σε αυτά τα παιδιά. Δεν είναι κακό να έρθει ένας ξένος να παίξει στην ομάδα μας, αλλά θα πρέπει να κάνει τη διαφορά και να μην είναι ισάξιος των Ελλήνων. Άρα η λογική είναι ότι θα πρέπει να πάρεις έναν πρωτοκλασάτο ξένο, διαφορετικά δεν πρόκειται να τον πάρω».

Για τη νέα φουρνιά των προπονητών, όπου ανήκει ο Στάικος Βεργέτης: «Όπως όλα τα πράγματα στη ζωή, έτσι και το ποδόσφαιρο πηγαίνει μπροστά. Ο Στάικος Βεργέτης ανήκει σ’ αυτή την κατηγορία και έχει δώσει τις εξετάσεις του στο ελληνικό ποδόσφαιρο και σε υψηλότερο επίπεδο. Θεωρώ ότι ο Στάικος είναι από τους μορφωμένους προπονητές, κάτι που είναι πολύ σημαντικό, καθώς έχει περάσει από όλα τα διπλώματα της ΟΥΕΦΑ.

Επίσης είναι πολύ σημαντική η φιλοσοφία που έχει ένας προπονητής. Ο Στάικος όταν βρίσκεται στον πάγκο είναι συγκεντρωμένος μόνο στο παιχνίδι, δεν τον ενδιαφέρει τι γίνεται γύρω του. Ούτε μπορεί να ακούσει τι γίνεται γύρω του. Αυτό που οφείλουμε εμείς που βρισκόμαστε γύρω του, είναι να του δίνουμε τη δυνατότητα να είναι σε μεγαλύτερο σημείο συγκέντρωσης για να μπορεί να λειτουργεί.

Οι καλοί προπονητές δεν κραυγάζουν, δεν φωνάζουν, σχεδόν δεν λένε τίποτα, γιατί αυτό που έχουν δουλέψει όλη την εβδομάδα θέλουν να μετουσιωθεί και μέσα στο γήπεδο. Αυτό που έχουν να κάνουν είναι να παρατηρήσουν και να δουν κινήσεις ή τυχόν αυτοματισμούς του αντιπάλου, τους οποίους δεν τους είχε δει και τους βλέπει τώρα, ώστε να μπορεί να τους αντιμετωπίσει ή να βγάλει κάτι στη δημιουργικότητα.

Θεωρώ ότι οι νέοι προπονητές έχουν μέλλον στην Ελλάδα, θα πρέπει να ανανεώνουν κάθε μέρα τις γνώσεις τους και να βρίσκουν τα κίνητρα, πράγμα που είναι πολύ σημαντικό για μένα. Άνθρωπος χωρίς κίνητρο δεν έχει τη «ζεστασιά» και τη θέληση να πετύχει κάτι. Όσο υπάρχει κίνητρο για κάποιον, αυτός θα βελτιώνεται».

 

.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το