Τοπικά

“Η ανακάλυψη του διαστήματος στα βουνά της Ανταρκτικής” – Ομιλία του καθηγητή Ιωάννη Μπαζιώτη στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Βόλου σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας διοργανώνει το Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2018 διάλεξη με προσκεκλημένο ομιλητή τον Επικ. Καθηγητή Ορυκτολογίας-Πετρολογίας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου της Αθήνας Ιωάννη Μπαζιώτη με θέμα: «Η ανακάλυψη του διαστήματος στα βουνά της Ανταρκτικής». Ο Ι. Μπαζιώτης είναι ένας από τους 8 επιστήμονες που επέλεξε η NASA για μια αποστολή το 2017 στην Ανταρκτική προς αναζήτηση, περισυλλογή και ανάλυση μετεωριτών. Στη διάρκεια της αποστολής «Antarctic Search for Meteorites» (ANSMET), την οποία η NASA έχει καθιερώσει από το 1976, περισυνελέγησαν 263 μετεωρίτες από το πιο κρύο και ξηρό μέρος του πλανήτη μας. Στο πλαίσιο της διάλεξης θα παρουσιαστούν δείγματα μετεωριτών, ενώ στο τέλος θα παρουσιαστεί το βιβλίο του «Ένας Έλληνας στην Ανταρκτική».

Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί στις 19:00 στο αμφιθέατρο «Δ. Σαράτση» στον 3ο όροφο του παραλιακού συγκροτήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το