Τοπικά

“Η ΑΓΕΤ προχωρά στην ενεργειακή αναβάθμιση του φωτισμού στο εργοστάσιο του Βόλου”

Σε ανακοίνωσή του ο Ομιλος Ηρακλής αναφέρει:
“Ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ, με σταθερή δέσμευση τη συνεχή βελτίωση των επιδόσεών του που αφορούν στην προστασία του περιβάλλοντος, τον περιορισμό των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής και τη διασφάλιση της Υγείας & Ασφάλειας, επενδύει στην ενεργειακή αναβάθμιση του Εργοστασίου στο Βόλο εγκαθιστώντας νέο, πιο «πράσινο» και αποδοτικό φωτιστικό εξοπλισμό υψηλών προδιαγραφών.
Κάνοντας πράξη την «πράσινη» στρατηγική του, ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ προχώρησε στην αντικατάσταση του συνόλου των συμβατικών φωτιστικών σωμάτων στους εξωτερικούς χώρους του Εργοστασίου στο Βόλο με νέα σύγχρονα φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED. Πρόκειται για εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας με σημαντικά χαμηλότερη ηλεκτρική κατανάλωση και υψηλότερη φωτεινότητα. Με τον τρόπο αυτό, το Εργοστάσιο επιτυγχάνει εξοικονόμηση ενέργειας που ξεπερνά τις 441.000 kWh, που αντιστοιχεί στο 30% της συνολικής ενέργειας για φωτισμό, καθώς και μείωση κατά 344 τόνους του διοξειδίου του άνθρακα (CO2) σε ετήσια βάση. Ταυτόχρονα, εξασφαλίζοντας υψηλότερα επίπεδα φωτεινότητας, το Εργοστάσιο ενισχύει περαιτέρω τις συνθήκες ασφαλείας για τους εργαζόμενους του που απασχολούνται στις απογευματινές και βραδινές βάρδιες.
Ο Μιχάλης Βλάχος, Διευθυντής του Εργοστασίου της ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ στο Βόλο, δήλωσε σχετικά «Για τον Όμιλο ΗΡΑΚΛΗΣ, η διαρκής αναβάθμιση του περιβαλλοντικού μας αποτυπώματος καθώς και του επιπέδου Υγείας & Ασφάλειας αποτελούν πάγιες προτεραιότητές μας. Με ευθύνη και σεβασμό στους ανθρώπους μας, το περιβάλλον και τις τοπικές κοινωνίες, δεν επαναπαυόμαστε, αλλά εργαζόμαστε καθημερινά με στόχο τη διαρκή εξέλιξη και τη συνεχή βελτίωση των επιδόσεών μας, αναλαμβάνοντας νέες πρωτοβουλίες».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το