Τοπικά

“Η αφωνία της κυβέρνησης για το επίδομα και τα ΒΑΕ οδηγούν στην κατάργησή τους”

Για εμπαιγμό των εργαζομένων που δικαιούνται το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η ΔΑΣ ΟΤΑ Μαγνησίας καταγγέλλοντας ότι η κυβέρνηση βλέπει τους εργαζόμενους ως αναλώσιμους.
«Με την τακτική των παρατάσεων που ξεκίνησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και συνέχισε η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ επιχειρούν να καταργήσουν το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας καθώς και το καθεστώς των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων(ΒΑΕ) σε χιλιάδες εργαζόμενους των δήμων» σημειώνει η ΔΑΣ ΟΤΑ.
Όπως αναφέρει, με την τέταρτη στη σειρά παράταση που έδωσε το υπουργείο οικονομικών ώστε να γνωμοδοτήσει η επιτροπή προσδιορίζοντας τους δικαιούχους, το ύψος, τους όρους και τις προϋποθέσεις καταβολής του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, να λήγει στις 30 Απριλίου 2021, η κυβέρνηση τηρεί σιγή ασυρμάτου, εμπαίζοντας τους εργαζόμενους δικαιούχους του επιδόματος.

«Η αφωνία της κυβέρνησης για το επίδομα, με την προθεσμία της παράτασης να λήγει σε μόλις δύο 24ωρα, θα δημιουργήσει προβλήματα, όταν τα γραφεία προσωπικού θα υποχρεωθούν να εφαρμόσουν την σχετική διάταξη και δεν θα καταβάλουν το επίδομα στους δικαιούχους εργαζόμενους μετά τις 30 Απρίλη.
Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση ακολουθώντας πιστά τις εντολές της ΕΕ που μιλούν για «εναρμόνιση του επιδόματος με τις βέλτιστες πρακτικές που εφαρμόζονται την ΕΕ» αλλά και τις εντολές του κεφαλαίου για ακόμα μεγαλύτερη συμπίεση του κόστους εργασίας, θεωρεί τους εργαζόμενους αναλώσιμους και βάζει την υγεία και ασφάλεια τους στο ζύγι κόστος – όφελος.
Εν μέσω πανδημίας, με εκατοντάδες νεκρούς και σακατεμένους από εργατικά ατυχήματα – δυστυχήματα να μετρά ο κλάδος και τις επαγγελματικές ασθένειες να «θερίζουν», παραμονή της εργατικής πρωτομαγιάς, η κυβέρνηση επιχειρεί «σιωπηρά» να καταργήσει άλλο ένα δικαίωμα που κατέκτησαν οι εργαζόμενοι με τον αγώνα τους, το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας και την ένταξη τους στα ΒΑΕ.

Προειδοποιούμε την κυβέρνηση να ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΕΙ !!! ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΕ.
• Ούτε σκέψη για απένταξη ειδικοτήτων
• Να μην περικοπή το επίδομα των Β.Α.Ε. σε καμία κατηγορία εργαζομένων
• Να διευρυνθούν οι κατηγορίες εργαζομένων που θα ενταχθούν στο καθεστώς.
• Να πληρώσουν και οι δήμαρχοι την αναλογία τους στο επασφάλιστρο».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το