Τοπικά

“Γύρισαν την πλάτη” στην απεργία της ΑΔΕΔΥ οι δημόσιοι υπάλληλοι στη Μαγνησία – Μόλις στο 7% η συμμετοχή

Ισχνή ήταν η συμμετοχή των δημοσίων υπαλλήλων της Μαγνησίας στη σημερινή απεργία που κήρυξε η ΑΔΕΥΔ με κεντρικό αίτημα τη θωράκιση του δημόσιου συστήματος υγείας. Το ποσοστό  δεν ξεπέρασε το 7%, ενώ μικρή ήταν η συμμετοχή και στο συλλαλητήριο που διοργάνωσε το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ έξω από το Νοσοκομείο, με τη συμμετοχή της ΑΛΜΕ Μαγνησίας και το Συλλόγου δασκάλων. Σημειώνεται ότι, συμβολικά, το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ Μαγνησίας πρόσφερε στους εργαζομένους του νοσοκομείου Βόλου 1000 μάσκες.

Τα βασικά αιτήματα της κινητοποίησης:
– Θωράκιση της Δημόσιας Υγείας. Γενναία αύξηση των δαπανών για το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Αύξηση του αριθμού των ΜΕΘ. Κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων. Δωρεάν τεστ σε όλους, όπου οι ανάγκες το απαιτούν. Δωρεάν μέσα ατομικής προστασίας.
– Μαζικοί μόνιμοι διορισμοί στην εκπαίδευση και 15 μαθητές ανά τμήμα, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στην καθαριότητα.
– Διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας και καμία μείωση των μισθών.
– Επέκταση του θεσμού των Βαρέων – Ανθυγιεινών στο Δημόσιο με ευνοϊκές ρυθμίσεις στα όρια συνταξιοδότησης και τον χρόνο εργασίας
-Κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης και για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο. -Προσλήψεις στο Δημόσιο, για να καλυφθούν όλα τα οργανικά κενά με προτεραιότητα στην Υγεία.
– Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων και του νόμου που περιορίζει τις διαδηλώσεις.
– Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις δημοσίων οργανισμών, κοινωνικών υπηρεσιών και στην εμπορευματοποίηση των κοινωνικών αγαθών.
– Κανένας πλειστηριασμός λαϊκής κατοικίας και περιουσίας για τους εργαζόμενους που αποδεδειγμένα αδυνατούν να πληρώσουν.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το