Τοπικά

“Γράφοντας ή απεικονίζοντας την επόμενη ημέρα από την Covid-19”: Διαγωνισμός από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας 

Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας διοργανώνουν για 5η συνεχή χρονιά διαγωνισμό με τίτλο «Γράφοντας ή απεικονίζοντας την επόμενη ημέρα από την Covid-19».
Ο φετινός διαγωνισμός διενεργείται σε συνέχεια των 4 Εθνικών Διαγωνισμών με μια διαφορετική μορφή λόγω των συνθηκών που βίωσε η χώρα μας.
Στον διαγωνισμό φέτος μπορούν να λάβουν μέρος όλοι οι Έλληνες – Κύπριοι πολίτες της Ελλάδας και του εξωτερικού είτε ενήλικες ανεξαρτήτου ηλικίας είτε ανήλικοι που συνυπογράφουν την αίτηση συμμετοχής οι γονείς τους.

Οι διαγωνιζόμενοι καλούνται είτε να καταγράψουν είτε να απεικονίσουν την ιδέα ή την εμπειρία τους, η οποία θα πρέπει να είναι βασισμένη στην επόμενη ημέρα από την Covid-19.
Σκοπός του διαγωνισμού είναι να δοθεί η ευκαιρία στους συμμετέχοντες να εκφραστούν είτε με κείμενα έως 5.000 λέξεων είτε να απεικονίσουν καλλιτεχνικά με τη «γλώσσα» της ζωγραφικής, καθώς και άλλων μεθόδων την επόμενη μέρα από τον Covid-19 (χωρίς περιορισμό συμμετοχών).
Ο διαγωνισμός ξεκίνησε με την 1η ανάρτησή του (16 Απριλίου 2021) και καταληκτική ημερομηνία υποβολής των κειμένων – καλλιτεχνικών έργων είναι η 15η Ιουλίου 2021.
Όλα τα έργα θα πρέπει να αποσταλούν με ηλεκτρονικό τρόπο και συγκεκριμένα στο email [email protected], όπου και θα λαμβάνεται απαντητικό email για την επιβεβαίωση παραλαβής.
Όσον αφορά στα έργα ζωγραφικής έχει προγραμματιστεί έκθεση ζωγραφικής με θέμα την Covid-19, ενώ τα κείμενα θα εκτυπωθούν με ευθύνη της οργανωτικής επιτροπής προκειμένου να εκτεθούν σε δημόσια ανάγνωση.

Η οργανωτική επιτροπή του διαγωνισμού ορίζεται από τη διοίκηση του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών και μπορεί να απαρτίζεται από καθηγητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ακαδημαϊκούς υποτρόφους, υποψήφιους διδάκτορες, καλλιτέχνες, εκπαιδευτικούς δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, εκπροσώπους φοιτητών ή αποφοίτων του μεταπτυχιακού προγράμματος. Για την έκδοση του ηλεκτρονικού βιβλίου eBook δεν θα γίνει βράβευση συγκεκριμένων έργων και όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν τιμητική διάκριση την ώρα της παρουσίασης του ηλεκτρονικού βιβλίου, η οποία θα λάβει χώρα σε πόλη της Θεσσαλίας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το