Τοπικά

“Γελοία φλυαρήματα” για τη μειοψηφία του Συλλόγου εργαζομένων στο “Αχιλλοπούλειο” η καταγγελία Μηνδρινού 

“Aναμενόμενη δυσάρεστη έκπληξη” χαρακτηρίζουν τα μέλη της μειοψηφίας του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Βόλου, την καταγγελία του προέδρου του Συλλόγου κ. Μηνδρινού ότι εργαζόμενοι με θετικό τεστ επέστρεψαν για εργασία στο “Αχιλλοπούλειο”. Τα στελέχη της παράταξης Λ. Αναστασίου, Φούλη Τσιώμου και Λεμονιά Πατρώνη αμφισβητούν ευθέως τη βασιμότητα των ισχυρισμών του κάνοντας λόγο για “υποτιθέμενη τρομερή” καταγγελία και “γελοία φλυαρήματα”.

Μάλιστα, καταγγέλλουν τον κ. Μηνδρινό ότι ο ίδιος παραβίασε τα μέτρα της καραντίνας και οργάνωσε κινητοποίηση στο Νοσοκομείο γνωρίζοντας ότι έχει ήδη προσβληθεί από κορωνοιό. Επίσης, τον κατηγορούν ότι, κατά την προσφιλή του τακτική, χωρίς να ενημερώσει το Δ.Σ πήρε επάνω του την ευθύνη να εκθέσει τον Σύλλογο για ακόμη μια φορά και να δημιουργήσει ανησυχία στην κοινή γνώμη.

“Παρότι αυτές τις δύσκολες ώρες που περνάμε στο Νοσοκομείο είναι πολυτέλεια η οποιαδήποτε αντιπαράθεση, δεν μπορούμε να μη δώσουμε μερικές διευκρινίσεις και απαντήσεις στα γελοία φλυαρήματα της καταγγελίας του προέδρου”, επισημαίνουν σε ανακοίνωσή τους τα μέλη της μειοψηφίας, αναφέροντας χαρακτιριστικά:

Καταρχάς ψάχνουμε ακόμη στο κείμενο να βρούμε ποιον καταγγέλλει:
Μήπως τους εργαζόμενους που επιστρέφουν από ότι φαίνεται στην καταγγελία μόνοι τους με θετικό test στο Νοσοκομείο για να κολλήσουν τους συναδέλφους τους και τους ασθενείς;
Μήπως γνωρίζει παρέμβαση από διοικητικό υπηρεσιακό παράγοντα ή από την Eπιτροπή Λοιμώξεων και ξέχασε να το αναφέρει;
Μήπως τον ΕΟΔΥ με τις παράλογες οδηγίες του που δεν τις εφαρμόζουν όμως στην υπόλοιπη Ελλάδα αλλά μόνο στο Νοσοκομείο Βόλου και ζητά να γίνει ότι γίνεται και στην υπόλοιπη Ελλάδα;
Μήπως την Κυβέρνηση που δεν μερίμνησε να βάλει όσους συναδέλφους νοσήσουν σε ξενοδοχεία όπως έκανε με τους τουρίστες ;

Πραγματικά ο άνθρωπος είναι εκτός τόπου και χρόνου. Ο Σύλλογος σε όλη την διάρκεια του δεύτερου κύματος είναι ανύπαρκτος και χωρίς καμία δυνατότητα παρέμβασης στην επίλυση των δεκάδων προβλημάτων που έχουν προκύψει. Όπως σε θέματα πρόληψης σε μοριακά test για την ασφάλεια των εργαζομένων, τις συνθήκες εργασίας, την επάρκεια και την ποιότητα των υλικών, την καθαριότητα, την στελέχωση του Νοσοκομείου, το επίδομα covid στους εμπλεκόμενους κ.λ.π.

Και θα παρέμενε ανύπαρκτος και βουβός αν το θέμα δεν αφορούσε προσωπικά τον κ. Μηνδρινό. Δυστυχώς το μόνο που έκανε ο κ.Μηνδρινός που απαιτεί σοβαρότητα και υπευθυνότητα, ήταν να παραβιάσει τα μέτρα της καραντίνας και να οργανώσει κινητοποίηση στο Νοσοκομείο γνωρίζοντας ότι έχει ήδη προσβληθεί από κορωνοιό. Τότε ξύπνησε ο επαναστάτης μέσα του. Μέχρι τότε κοιμόταν τον ύπνο του δικαίου και την βόλευε με αρτοκλασίες και φιέστες κάτι που ελπίζουμε να θυμηθούν οι συνάδελφοι στις επόμενες εκλογές του Συλλόγου. Σε ότι αφορά την ασφαλή επιστροφή των συναδέλφων που νόσησαν από κορωνοιό θα έπρεπε ήδη να έχουμε κάνει σαν Σύλλογος παρέμβαση και στη Διοίκηση και στην Επιτροπή Λοιμώξεων και στον ΕΟΔΥ ώστε να υπάρχει σαφέστατο, ξεκάθαρο και ασφαλές πλάνο για την επάνοδο των συναδέλφων στη δουλειά τους με βάση τα επιστημονικά δεδομένα, την κατάστασή τους και το αντικείμενο της εργασίας του καθενός. Εδώ να σημειώσουμε κάτι που δεν γνωρίζει ο κ. Μηνδρινός ότι η διαδικασία επιστροφής κάποιων συναδέλφων έχει ξεκινήσει εδώ και δέκα ημέρες .

Δυστυχώς όμως με το πρόβλημα ασχολήθηκε ο Σύλλογος μόνο όταν άγγιξε τον κ. Μηνδρινό δείχνοντας για ακόμη μία φορά πόσο αλτρουιστές είναι αυτός και η παρέα του.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το