Τοπικά

“Φτάνει πια” είπαν οι επαγγελματίες – Photos

«Φτάνει πια, δεν μπορούμε άλλο» δήλωσαν οι επαγγελματίες της ΟΕΒΕΜ σε συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στην Πλατεία Αγ. Νικολάου.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις της η Πρόεδρος της ΟΕΒΕΜ Δώρα Καναβιτσά  «Διαμαρτυρόμαστε για τον ανεπαρκή σχεδιασμό και την έλλειψη μέτρων στήριξης των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων, των αυτοαπασχολούμενων, των ελεύθερων επαγγελματιών λόγω της ακρίβειας που μαστίζει τη χώρα. Υπάρχουν πολλές επιχειρήσεις που έχουν συσσωρεύσει χρέη και δεν μπορούν να τα αποπληρώσουν. Προερχόμαστε μετά από μια μακρά περίοδο με τα μνημόνια, την υγειονομική περιπέτεια και τώρα έχουμε την ενεργειακή κρίση που εντός του χειμώνα αναμένεται να γονατίσει πολλές επιχειρήσεις».
Η ίδια πρόσθεσε πως «τα μέτρα που λαμβάνονται, είναι κατά βάθος επιδοματικά και στηρίζονται σε μια ανάπτυξη της τάξης του 6% που εμείς ακόμη δεν έχουμε δει. Αν, όμως του χρόνου η ανάπτυξη θα είναι στο 1%, όπως εκτιμάται, και αυτά τα επιδοματικά μέτρα θα έχουν πρόβλημα. Γι’ αυτό και εμείς θέλουμε άμεση στήριξη για να μπορέσουμε να σταθούμε στα πόδια μας. Επίσης από 1η Ιανουαρίου 2023 θα είναι συνδεδεμένες οι ασφαλιστικές μας εισφορές με τον πληθωρισμό που τρέχει ανεξέλεγκτα με 12%. Αυτό σημαίνει ότι θα δούμε αύξηση και στις ασφαλιστικές μας εισφορές. Πιεζόμαστε από όλες τις πλευρές και γι’ αυτό όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες, έμποροι, βιοτέχνες, αυτοαπασχολούμενοι ενώνουμε τις φωνές μας για να διαμαρτυρηθούμε και να ζητήσουμε μέτρα στήριξης».

Δείτε φωτος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το