ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο καιρός σήμερα στον Βόλο

Τοπικά

Τοπικά

«Φόρος τιμής» από το «Αχιλλοπούλειο» στις γυναίκες που πάσχουν από καρκίνο του μαστού

Εκδήλωση αφιερωμένη στην πρόληψη κατά του καρκίνου του μαστού με τίτλο «Πνοή Ζωής -Αληθινές ιστορίες από Αληθινές Γυναίκες», διοργάνωσε σήμερα το Νοσοκομείο Βόλου σε συνεργασία με τον Σύλλογο Καρκινοπαθών του Ν. Μαγνησίας, με κεντρική ομιλήτρια την κ. Τένια Μακρή, Οικογενειακή Σύμβουλο – Σύμβουλο Σχέσεων – Συγγραφέα.
«Είναι μια εκδήλωση για τον αγώνα που κάνουν οι άνθρωποι μετά τη θεραπεία να ενσωματωθούν στο περιβάλλον και τη δουλειά τους», τόνισε στον χαιρετισμό του ο διοικητής του «Αχιλλοπούλειου» Μάνθος Δραμητινός. «Είναι ένας φόρος τιμής για τους ανθρώπους που πάσχουν».

Η πρόεδρος των Καρκινοπαθών Μαγνησίας Σοφία Ιωάννου, υπογράμμισε τη σημασία της εκδήλωσης και κάλεσε τους φορείς να στηρίξουν την προσπάθεια του Συλλόγου, λέγοντας χαρακτηριστικά «μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχουμε σταθερή στέγη και ζητάμε να σταθούν δίπλα μας».
Από την πλευρά της η κεντρική ομιλήτρια Τένια Μακρή τόνισε την ανάγκη της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των γυναικών, σημειώνοντας ότι στις 10 γυναίκες οι 8 πάσχουν και επομένως καμία πρέπει να εφησυχάζει.

Η κ. Μακρή επικαλέστηκε, μάλιστα, τη δική της περιπέτεια για να δώσει πολύτιμες συμβουλές αντιμετώπισης της νόσου σε ψυχολογικό επίπεδο. «Εμείς, που μας ακουμπάει η ασθένεια, δεν μπορούμε να είμαστε δυνατές αν δεν υπάρχει πίστη στον εσωτερικό κόσμο. Αν νοσήσει το κορμί, οι γυναίκες πρέπει να το αγαπήσουν. Να μπουν στον εαυτό του και να αρχίσουν τη δική του θεραπεία.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το