Αθλητισμός

“Ευχαριστημένα τα σωματεία μας” τόνισε για τη νέα μορφή των κατηγοριών στην ΕΠΣΘ ο Π. Λασκαράκης

Μία ενδιαφέρουσα ραδιοφωνική συνέντευξη παραχώρησε χθες ο ταμίας της ΕΠΟ και πρόεδρος της ΕΠΣΘ Περικλής Λασκαράκης. Αναφέρθηκε στις αποφάσεις της Ομοσπονδίας για την αναδιάρθρωση και τον τελικό του Κυπέλλου, καθώς και στα νέα πρωταθλήματα της ΕΠΣΘ, τονίζοντας τη βοήθεια που παρέχει η Ένωση προς τα σωματεία-μέλη της.

Ο κ. Λασκαράκης μίλησε στην εκπομπή Clasico του Βόλος 9.86 και μεταξύ άλλων είπε τα εξής:

Για τη σύνθεση του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ: «Είναι τρεις ανώτατοι δικαστές που εκλέγονται από τη Γ.Σ. της ΕΠΟ μέσα από τον κατάλογο που στέλνει ο Άρειος Πάγος. Έχουν τον μισθό τους ως αρεοπαγίτες και αποζημιώνονται και από την Ομοσπονδία για τη συμμετοχή τους στο Διαιτητικό Δικαστήριο. Είναι οι πλέον κατάλληλοι για να κρίνουν μια υπόθεση, βάσει των νόμων και των κανονισμών της ΕΠΟ».

Για το ότι το Διαιτητικό Δικαστήριο κρίνει απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ: «Οι αποφάσεις της Εκτελεστικής Επιτροπής δεν προσβάλλονται στα δικαστήρια της Ομοσπονδίας. Όμως το Διαιτητικό Δικαστήριο έχει δημιουργήσει μία νομολογία και κρίνει όλες τις υποθέσεις. Ο τρόπος με τον οποίο παρεμβαίνει το Διαιτητικό είναι δημιουργικός κατά τη γνώμη μου».

Για το σκεπτικό της Ομοσπονδίας σχετικά με την αναδιάρθρωση: «Στο Δ.Σ. της Σούπερ Λιγκ 2-Φούτμπολ Λιγκ είχε παρθεί απόφαση με ψήφους 10-5 για Β’ Εθνική δύο ομίλων. Όμως δεν είχε την απαιτούμενη πλειοψηφία των 3/4. Υπήρχε πλήρης ασυμφωνία στα «θέλω» του Συνεταιρισμού και έτσι έκρινα με τους συναδέλφους μου ότι η καλύτερη δυνατή λύση ήταν η Σούπερ Λιγκ 2 με 18 ομάδες και η Φούτμπολ Λιγκ με 16. Ωστόσο, λόγω της τάσης για Β’ Εθνική δύο ομίλων, δεχθήκαμε να σταλεί και μία επιστολή στον κ. Αυγενάκη, ώστε αν η κυβέρνηση επιθυμεί να καταργηθεί η Φούτμπολ Λιγκ. Πήραμε μία απόφαση, αφού πρώτα υπολογίσαμε όλα τα δεδομένα».

Για τα μπαράζ Ξάνθης-Απόλλωνα και τα αποδυναμωμένα ρόστερ των ομάδων: «Τα μπαράζ έπρεπε να γίνουν και αυτό το ήξεραν οι ομάδες. Από εκεί και πέρα δεν θα σχολιάσω το πως αυτές οι δύο ΠΑΕ δρομολόγησαν τις εξελίξεις για να παρουσιαστούν στους αγώνες με τα συγκεκριμένα ρόστερ».

Για την πρόταση του Ολυμπιακού Πειραιώς να «αποκολληθεί» η Σούπερ Λιγκ 1 από την ΕΠΟ: «Φυσικά δεν ασπάζομαι αυτή την άποψη. Ούτε αυτό μπορεί να γίνει. Ακούμε όλες τις απόψεις, αλλά δεν είμαστε υποχρεωμένοι να συμφωνήσουμε».

Για το ότι ο Ολυμπιακός Π. αντιδρά σε κάθε απόφαση της ΕΠΟ: «Αδίκως κατά την άποψή μου…».

Για το ότι υπάρχουν «άστεγες» τηλεοπτικά ομάδες στη Σούπερ Λιγκ 1: «Η Σούπερ Λιγκ 1 έχει 14 Ανώνυμες Ποδοσφαιρικές Εταιρείες. Αυτές έχουν κάθε λόγο να θέλουν να προασπίσουν τα συμφέροντά τους. Η ΕΠΟ έχει παραχωρήσει τη διοργάνωση του πρωταθλήματος στη Σούπερ Λιγκ 1. Αυτή θα βρει τα απαραίτητα έσοδα για να λειτουργήσει. Πάντως, από ότι βλέπω, όλες οι ομάδες θα πάνε στη NOVA».

Για το αν ο ίδιος συνέβαλε στο να έρθει ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδος στο Βόλο: «Πράγματι, εγώ πρότεινα στην Ε.Ε. της Ομοσπονδίας να διεξαχθεί ο τελικός στον Βόλο. Η άποψή μου ήταν μειοψηφούσα. Οι περισσότεροι συνάδελφοι ήθελαν τη Ριζούπολη. Όμως η Αστυνομία δεν έδωσε άδεια για τη Ριζούπολη και ο τελικός ήρθε στον Βόλο».

Για το αν θα γίνουν τεστ για τον Covid-19 στους ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές πριν την έναρξη των πρωταθλημάτων ΕΠΣΘ: «Θα τηρηθεί το υγειονομικό πρωτόκολλο της ΓΓΑ το οποίο ήδη στείλαμε στα σωματεία. Στην κλήρωση της Δευτέρας θα κάνουμε και μια συζήτηση με τα σωματεία για να δούμε τι δυνατότητες υπάρχουν. Αν βρεθεί κάποιο κρούσμα θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση, χωρίς φυσικά να αναφέρουμε ονόματα».

Για τη βοήθεια της ΕΠΣΘ προς τα σωματεία της: «Τη Δευτέρα έχουμε τις κληρώσεις για τα πρωταθλήματα και το Κύπελλο της Ένωσής μας. Λόγω των συνθηκών τροποποιήσαμε τις κατηγορίες και νομίζω πως όλα τα σωματεία-μέλη μας είναι ευχαριστημένα. Θα έχουμε πρωταθλήματα με ενδιαφέρον, τόσο στην Α’, όσο και στη Β’ κατηγορία. Αυτή θα διεξαχθεί σε δύο ομίλους φέτος και ευελπιστώ τη νέα σεζόν να επανέλθουμε στην κανονικότητα των τριών κατηγοριών.

Στη Γ.Σ. μας είχαμε εξαγγείλει και μία δέσμη μέτρων στήριξης των συλλόγων, τα οποία ήδη εφαρμόζονται. Η ετήσια συνδρομή των σωματείων προς την Ένωση δεν θα καταβληθεί φέτος. Θα υπάρξει βοήθεια στα σωματεία που θα ταξιδέψουν στη Σκιάθο. Ελπίζω του χρόνου να επανέλθει και η Σκόπελος. Επίσης, υπάρχει μεγάλη μείωση στο εξοδολόγιο της διαιτησίας. Στο βάθος όλης της αγωνιστικής περιόδου οι ομάδες θα γλυτώσουν περίπου 1.000 ευρώ».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το