Τοπικά

“Έξυπνες” υπερυψωμένες διαβάσεις στην Δημητριάδος με ομόφωνη απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής

«Έξυπνες» υπερυψωμένες πεζοδιαβάσεις θα δημιουργηθούν στο τμήμα της οδού Δημητριάδος που είναι ήπιας κυκλοφορίας, έναντι του πάρκου Αγ. Κωνσταντίνου (από Φιλελλήνων έως Περραιβού). Στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής εγκρίθηκε ομόφωνα το θέμα. Οι νέες πεζοδιαβάσεις θα υλοποιηθούν στα σημεία που ήδη υπάρχουν πεζοδιαβάσεις παλαιού τύπου και συγκεκριμένα στις διασταυρώσεις Δημητριάδος με Ι. Καρτάλη, Δημητριάδος με Δεληγιώργη , Δημητριάδος με Κασσαβέτη και Δημητριάδος με Βλαχάβα. Οι πεζοδιαβάσεις θα πλαισιώνονται με ειδικό φωτισμό, σχάρες για την απρόσκοπτη απορροή των υδάτων, συστήματα προειδοποίησης προς τα ΑμεΑ., πλήρη σήμανση. Στόχος είναι η ανάσχεση της ταχύτητας των οχημάτων και η ενίσχυση του επιπέδου οδικής ασφάλειας των πεζών.

Κοπές δέντρων

Ομόφωνα εγκρίθηκε η κοπή των δέντρων που βρίσκονται στην αυλή του 16ου Νηπιαγωγείου Νέας Ιωνίας. Οι ρίζες των δέντρων (μουριές) έχουν εξέλθει από το χώμα, απλώνονται σε όλο τον χώρο, δημιουργώντας προβλήματα στην ασφαλή μετακίνηση των νηπίων.
Εξάλλου, η Υπηρεσία Πρασίνου πρότεινε να μην κοπούν τρεις ελιές στην οδό Τρικούπη και δύο ελιές στην οδό Δημάρχου Γεωργιάδου, καθώς δεν εμφάνιζαν κάποια ασθένεια.

Νέες θέσεις φορτοεκφόρτωσης

Η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής αποφάσισε ακόμη την χωροθέτηση γενικών θέσεων φορτοεκφόρτωσης σε τρία σημεία του Βόλου. Συγκεκριμένα η πρώτη θέση θα είναι στην οδό 28ης Οκτωβρίου (Μεταμορφώσεως), η δεύτερη στην οδό Κασσαβέτη ( με Γαζή) και η τρίτη στην οδό Κασσαβέτη (με 28ης Οκτωβρίου)
Τέλος αποφασίστηκε η οριστική διακοπή λειτουργίας σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος (επιχείρηση μαζικής εστίασης) στην περιοχή της Νέας Αγχιάλου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το