Τοπικά

“Εσταυρωμένος”: Συνεχίζονται οι ανθρωπιστικές αποστολές και στη φυλακή Θηβών

Οι ανάγκες και των απόρων φυλακισμένων γυναικών είναι πολύ μεγάλες. Η επικοινωνία του Συλλόγου Συμπαραστάσεως Κρατουμένων “ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ” με τις φυλακές αυτό μαρτυρούν.
Η μείωση των καυσίμων -λόγω έλλειψης ουσιαστικής χρηματοδότησης από την Ελληνική Πολιτεία-, η απουσία συγγενών και φίλων, που θα ενίσχυαν οικονομικά τους κρατούμενους, η έλλειψη αναγκαίων αγαθών και τόσα άλλα, δυσκολεύουν τη ζωή στους απαράκλητους αυτούς χώρους.
Όσο κι αν προσπαθούν οι Κοινωνικοί Λειτουργοί, δεν μπορούν να καλύψουν όλα τα κενά.

Αυτή η κατάσταση, οδηγεί το Δ.Σ. του “Ε” στην απόφαση να πραγματοποιεί τακτικά μεγάλες ανθρωπιστικές αποστολές σε πολλές φυλακές και δομές φιλοξενίας προσφύγων της πατρίδας μας.

Σήμερα, δύο συνεργάτες-εθελοντές του Κέντρου Διαχείρισης Ανθρωπιστικής Βοήθειας (ΚΕ.Δ.Α.Β.) της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος -παράρτημα του “Ε”- Θουκυδίδου 10, στο Βόλο, μετέφεραν και παρέδωσαν στο Κατάστημα Κράτησης Γυναικών του Ελαιώνα Θηβών μια ικανή ποσότητα αναγκαίων ειδών για την ενίσχυση των 450 φυλακισμένων κρατουμένων γυναικών.
58 χαρτοκιβώτια με ελαφρώς μεταχειρισμένα ενδύματα, 34 σεντόνια, 30 μαξιλαροθήκες, 30 κουβέρτες, 196 ζεύγη υποδημάτων (καινούρια), 21 ζακέτες (καινούριες), 36 μπλούζες (καινούριες), 40 ζεύγη κάλτσες, 12 λίτρα σαμπουάν, 30 σαπούνια, 35 αντίτυπα της Καινής Διαθήκης κ.α.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το