Τοπικά

“Εσταυρωμένος”: Πρωτοχρονιά με τους φιλοξενούμενους του Ξενώνα “ΦΙΛΥΡΑ’

Εδώ και πολλά χρόνια, το Δ.Σ. του Συλλόγου Συμπαραστάσεως Κρατουμένων Βόλου ο “ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ” χρηματοδοτεί το πρωτοχρονιάτικο γεύμα και την παραδοσιακή βασιλόπιτα του Ξενώνα “ΦΙΛΥΡΑ”, του Αχιλλοπούλειου Νοσοκομείου Βόλου.

Όπως αναφέρει ο  “Εσταυρωμένος” Πρόκειται για μια ομάδα τροφίμων (ανδρών), οι οποίοι νοσηλεύτηκαν στην Ψυχιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Βόλου και παραμένουν στον ξενώνα “ΦΙΛΥΡΑ” έως ότου κριθούν έτοιμοι να αντιμετωπίσουν τα καθημερνά τους προβλήματα μέσα στην αλλοπρόσαλλη κοινωνία μας. Όλοι τους απολαμβάνουν την αγάπη και το ενδιαφέρον των εργαζομένων στον χώρο της φιλοξενίας τους, αλλά έχουν ανάγκη και το έμπρακτο ενδιαφέρον των φορέων και των ιδιωτών της τοπικής μας κοινωνίας.

Ο “ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ” και οι συνεργάτες του μεριμνούν και γι’ αυτούς προσφέροντας όλα εκείνα που έχουν ανάγκη και κατά καιρούς βρίσκεται κοντά τους με προγραμματισμένες εκδηλώσεις, όπως η σημερινή, εντός και εκτός του ξενώνα.

Μια ολιγομελής ομάδα εθελοντών και συνεργατών του “ΕΣΑΤΥΡΩΜΕΝΟΥ”, επισκέφθηκε σήμερα (13/12/2023) το μεσημέρι τον ΞΕΝΩΝΑ “ΦΙΛΥΡΑ”, παραμονή της πρωτοχρονιάς, με επικεφαλής τον π. Θεόδωρο Μπατάκα, τον Πρόεδρο του Δ.Σ., ο οποίος ευλόγησε την βασιλόπιτα, μίλησε προς τους τροφίμους και τους εργαζόμενους και προσέφερε δώρα, γλυκίσματα και αναγκαία είδη προς όλους. Ακολούθησε εορταστικό γεύμα προσφορά του “Ε”.

* * *
ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ
“Ένα μεγάλο ευχαριστώ από όλους εμάς, φιλοξενούμενοι (Ψυχικά Πάσχοντες) και προσωπικό του Ξενώνα Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης «Φιλύρα». Με την κίνηση σας αυτή, συμβάλλεται στις καλύτερες συνθήκες διαβίωσης, της ευαίσθητης αυτής κοινωνικής ομάδας των φιλοξενουμένων (Ψυχικά Πασχόντων) του Ξενώνα «Φιλύρα»!!! Σας ευχαριστούμε και πάλι και ευχόμαστε να είστε πάντα καλά και να μπορέσετε να συνεχίσετε το δύσκολο αλλά καλό έργο σας!! Οι φιλοξενούμενοι και το προσωπικό του Ξενώνα Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης «Φιλύρα» του Γ. Ν. Βόλου, σας εύχονται Καλές Γιορτές με υγεία, δύναμη και ευτυχία για κάθε μέρα του χρόνου!!”

Share

Πρόσφατα άρθρα

Πρόστιμο 500ευρώ στον 54χρονο για τη φωτιά στην Σούρπη – Αύριο η δίκη

Επιβλήθηκε χθες, 13 Μαρτίου 2024, διοικητικό πρόστιμο ύψους 500ευρώ, από ανακριτικούς υπαλλήλους του Π.Κ. Δρυμώνα,…

14 Μαρτίου 2024

«Γεννήθηκα κορίτσι αλλά ένιωθα πάντα ότι ανήκω σε λάθος σώμα» – Η εξομολόγηση του Βολιώτη Άγγελου που ξεκίνησε τη φυλομετάβαση στα 29 του

Την προσωπική του ιστορία με τη φυλομετάβαση από γυναίκα σε άνδρα περιέγραψε το βράδυ της…

14 Μαρτίου 2024

Βόλος:Δήλωσε κλοπή του φορτηγού του, ενώ χρησιμοποιούταν για διακίνηση ανθρώπων

Ποινή φυλάκισης 15 μηνών με αναστολή επέβαλε χθες το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε 43χρονο για…

14 Μαρτίου 2024

Στέφανος Κασσελάκης: Το βίντεο στο TikTok για το κούρεμα και ξύρισμα πριν παρουσιαστεί φαντάρος στη Θήβα

Αντίστροφα μετράει ο χρόνος, για να παρουσιαστεί φαντάρος το πρωί της Παρασκευής για τη στρατιωτική…

14 Μαρτίου 2024

ΜΜΝΗΜΟΣΥΝΟΓΙΑΝΝΟΥΛΑΣ ΡΟΠΠΑ

Με τη συμπλήρωση ενός έτους από τον θάνατο της πολυαγαπημένης μας μητέρας, γιαγιάς, προγιαγιάς, αδελφής…

14 Μαρτίου 2024

Βόλος:«Μπούκαρε» στο σπίτι της συντρόφου του και την απείλησε

Σε επτά μήνες φυλακή χωρίς αναστολή αλλά με την έφεση να διατηρεί το ανασταλτικό της…

14 Μαρτίου 2024