Τοπικά

“ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ”: Πασχαλινά ατομικά δέματα για όλους τους φυλακισμένους της περιοχής μας

Με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση, οι εθελοντές-συνεργάτες του “ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ” ετοίμασαν στο Κέντρο Διαχείρισης Ανθρωπιστικής Βοήθειας (ΚΕ.Δ.Α.Β.) και παρέδωσαν στους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες των δύο τοπικών φυλακών (Κασσαβετείας και Βόλου) και του Ιδρύματος Αγωγής Ανηλίκων Βόλου, 222 ατομικά δέματα για να διανεμηθούν ανήμερα του Πάσχα σε όλους τους κρατούμενους.

Έχει γίνει πια θεσμός η προσφορά εορταστικών δεμάτων (ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ και ΠΑΣΧΑ) προς όλους του έγκλειστους αδελφούς μας, από τον Σ.Σ.Κ. Βόλου ο “ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ”, για να νοιώσουν την ανιδιοτελή και έμπρακτη αγάπη της Τοπικής μας Εκκλησίας.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου ποτέ δεν υπολόγισε το οικονομικό κόστος και συνεχίζει να προσφέρει τακτικότατα όλα εκείνα τα αναγκαία είδη που δεν μπορεί να καλύψει η Ελληνική Πολιτεία για τους δεκάδες απόρους φυλακισμένους.

Το ατομικό δέμα περιείχε: Σλίπ, Φανελάκια, Κάλτσες, Οδοντόπαστες, Οδοντόβουρτσες, Σαπούνια, Σαμπουάν, Τσιγάρα, Σφουγγάρι Μπάνιου, Ξυριστικά μπικ, Χαρτομάντιλα, Τηλεκάρτες, Το περιοδικό του “Ε”: “Μηνύματα Ζωής” και οικονομικό βοήθημα και για τις δύο φυλακές. Για το ίδρυμα αγωγής ανηλίκων περιείχε καινούργια υποδήματα για όλους τους τρόφιμους και οικονομικό βοήθημα

Πασχαλινές προσφορές του Συλλόγου
Ετοιμάστηκαν και πραγματοποιήθηκαν ανθρωπιστικές αποστολές εντός του Ν. Μαγνησίας, για την στήριξη των εμπερίστατων αδελφών μας και κοινωνικών υπηρεσιών της πόλεώς μας.

Υπηρεσίες και οικογένειες που ενισχύθηκαν
Ειδικό Αγροτικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Κασσαβετείας, Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Βόλου, Κρατητήρια του Αστυνομικού Τμήματος Βόλου, Κρατητήρια Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου, Ίδρυμα Αγωγής ανηλίκων Βόλου, Ξενώνας “ΦΙΛΥΡΑ”, Ψυχιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Βόλου, Σουρλίγκειο Γηροκομείο Καναλίων, Ορφανοτροφείο Βόλου, Κιβωτός του Κόσμου, Σπίτια Γαλήνης, 40 άπορες οικογένειες (με οικονομικό βοήθημα και τρόφιμα) και δεκάδες οικογένειες που προσήλθαν στο ΚΕ.Δ.Α.Β. και τη “ΔΙΑΚΟΝΙΑ”

Δεύτερη συμμετοχή σε ανθρωπιστική αποστολή για την Ουκρανία

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Συμπαραστάσεως Κρατουμένων Βόλου ο “ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ” απεφάσισε να συμμετάσχει (για δεύτερη φορά) στην νέα ανθρωπιστική αποστολή που ετοιμάζεται για την στήριξη των χειμαζόμενων Ουκρανών συνανθρώπων μας.
Το Κέντρο Διαχείρισης Ανθρωπιστικής Βοήθειας (ΚΕ.Δ.Α.Β) της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος -παράρτημα του “ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ”- Θουκυδίδου 10, στο Βόλο, ετοίμασε και παρέδωσε 35 χαρτοκιβώτια με τρόφιμα μακράς διαρκείας και παραϊατρικό υλικό.
Τα δέματα παρέλαβαν εκπρόσωποι του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Ατόμων με Αναπηρία Όρασης “ΜΑΓΝΗΤΕΣ ΤΥΦΛΟΙ”, οι οποίοι θα τα αποστείλουν στην Αθήνα για να τα προωθήσει στον τελικό τους προορισμό ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός
Ο “ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ”, συγχαίρει το Δ.Σ. του Σωματείου ΜΑΓΝΗΤΕΣ ΤΥΦΛΟΙ για την ενεργητικότητά τους, αλλά και την ευαισθησία τους και υπόσχεται πως θα συνεχίσει να στηρίζει τις θεάρεστες εκδηλώσεις τους.
Αυτές τις ημέρες, υπήρξε μεγάλη κινητικότητα στο Κέντρο Διαχείρισης Ανθρωπιστικής Βοήθειας (ΚΕ.Δ.Α.Β.) της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος -παράρτημα του “ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ”.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το