Τοπικά

“ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ”: Μάθημα εθελοντισμού σε μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αγριάς

Μετά από την ευγενική πρόσκληση της Διευθύντριας του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αγριάς, κ. Ζωής
Γεροστάθη, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Σ.Σ.Κ. Βόλου ο “ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ”, π. Θεόδωρος Μπατάκας, επιστέφθηκε σήμερα (08//12) το σχολείο και μίλησε στους μαθητές για τον εθελοντισμό.

Σε μία μεγάλη αίθουσα του σχολείου συγκεντρώθηκαν οι μαθητές της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης και παρακολούθησαν με προσοχή την παρουσίαση του θέματος (με λόγο και εικόνα).

Ο ομιλητής, μίλησε στα παιδιά με απλότητα και παραστατικότητα για την ουσία, την οργάνωση, την αναγκαιότητα και τη δράση του εθελοντισμού -και συγκεκριμένα του “Ε”- και πρόβαλε μια σειρά φωτογραφιών από τις δομές, την διακονία των εθελοντών και την πανελλήνια δράση του Συλλόγου.

Στο τέλος της συνάντησης, ο π. Θεόδωρος -εκ μέρους του “ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ”- προσέφερε δώρα σ’ όλα τα παιδιά (το παραμύθι “ΤΟΝΤΥ”, της Σταυρούλας Δημητριάδη, δασκάλας και συνεργάτη του Συλλόγου – έκδοση του “Ε”) και σ’ όλους τους δασκάλους του σχολείου το dvd “ΣΤΑ ΙΧΝΗ που άφησε ο Χριστός”, έκδοση του “Ε”.

Μακάρι να τους μιμηθούν και άλλα σχολεία με σκοπό την ενημέρωση των μαθητών και των εκπαιδευτικών για το μεγάλο θέμα του υγιούς εθελοντισμού.

Ο ανιδιοτελής εθελοντισμός -και μάλιστα στο όνομα του Χριστού- έχει γίνει πια αναγκαίος για να ανακουφίζονται και να ενισχύονται χιλιάδες εμπερίστατοι αδελφοί μας σε μια δύσκολη περίοδο για όλη την παγκόσμια κοινότητα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το