Αθλητισμός

“Έσπασε το ρόδι” ο Βόλος 13-9 τον Νηρέα Χαλανδρίου (φωτορεπορτάζ)

Με το… δεξί μπήκε στον δεύτερο γύρο της Α2 πόλο ο Βόλος Υδατοσφαίριση-Κολύμβηση. Το συγκρότημα του Σάκη Πλατανίτη έκανε καταπληκτική εμφάνιση στο πρώτο ημίχρονο του εντός έδρας αγώνα με τον Νηρέα Χαλανδρίου, εξασφαλίζοντας διαφορά επτά τερμάτων (9-2) για να επικρατήσει τελικά με 13-9. Πρόσωπο του παιχνιδιού ήταν ο Γιάννης Εγνατιάδης που σημείωσε έξι γκολ.

Για τον Βόλο είχε διπλή σημασία αυτή η νίκη, που είναι και η πρώτη του στο φετινό πρωτάθλημα (στον πρώτο γύρο είχε δύο ισοπαλίες και πέντε ήττες). Αφενός μεν «ξεκόλλησε» από την τελευταία θέση, αφού ξεπέρασε βαθμολογικά τον αντίπαλό του, αφετέρου δε υπερκάλυψε και τη διαφορά της ήττας του στην πρεμιέρα (είχε χάσει με 8-7), οπότε σε περίπτωση ισοβαθμίας με τον Νηρέα θα έχει το «πάνω χέρι».

Μεγάλος πρωταγωνιστής του παιχνιδιού ήταν ο Γιάννης Εγνατιάδης, που έκανε εκπληκτικό ντεμπούτο με το σκουφάκι του Βόλου. Ο προ διετίας δευτεραθλητής Ευρώπης με την Εθνική Εφήβων ήταν ασταμάτητος πετυχαίνοντας έξι τέρματα. Ο Βόλος είχε ένα ακόμη νέο πρόσωπο στο ματς. Ο λόγος για τον έμπειρο αμυντικό Ιάσονα Λέτσιο που επέστρεψε στην ομάδα και έδωσε πολλές νικηφόρες μάχες στα δύο μέτρα με τους αντιπάλους φουνταριστούς.

Ο Βόλος έκανε το τέλειο παιχνίδι στο πρώτο οκτάλεπτο βάζοντας τις βάσεις για την επιτυχία του. Στο διάστημα αυτό είχε εξαιρετικές επιλογές στην επίθεση, ενώ και η αμυντική του λειτουργία ήταν πολύ καλή με τον τερματοφύλακα Νάσιο να έχει αρκετές επεμβάσεις στο ενεργητικό του.

Ο Εγνατιάδης άνοιξε το σκορ με πέναλτι, ενώ πολύ γρήγορα ο Νικολέρης με σουτ από την περιφέρεια και ο Κουφιδάκης σε επίθεση με παίκτη παραπάνω έγραψαν το 3-0. Ο Μπίζιος σκόραρε στον παραπάνω μειώνοντας σε 3-1, αλλά οι Κουφιδάκης και Εγνατιάδης «πυροβόλησαν» από την περιφέρεια για το 5-1. Μετά από κλέψιμο στην άμυνα ο Δημητρίου έφυγε στην κόντρα και με «μπάζερ μπίτερ» διαμόρφωσε το 6-1 της περιόδου.

Τον απόλυτο έλεγχο είχε ο Βόλος και στο δεύτερο οκτάλεπτο, ανεβάζοντας τη διαφορά στα επτά γκολ. Ο Νικολέρης σκόραρε σε κόντρα επίθεση για το 7-1, ενώ το 8-1 έκανε ο Εγνατιάδης με περιφερειακό σουτ. Μετά από αρκετά ώρα ο Νηρέας «βρήκε» δίχτυα με τον Κροκίδα στον παραπάνω (8-2), αλλά ο Εγνατιάδης έγραψε το 9-2 του ημιχρόνου με φοβερό σουτ, περνώντας τη μπάλα από το… μάτι της βελόνας πριν αυτή καταλήξει στα δίχτυα.

Το +7 διατηρήθηκε στα πρώτα λεπτά της τρίτης περιόδου με τα γκολ των Κροκίδα (9-3) και Δημητρίου (10-3), για να ακολουθήσει χαμένο πέναλτι του Εγνατιάδη (η μπάλα του γλίστρησε από το χέρι), αλλά και ένα χαλάρωμα των Βολιωτών που έφερε σερί 0-3 για τον Νηρέα, που μείωσε σε 10-6.

Οι φωνές του Σάκη Πλατανίτη στους παίκτες του έπιασαν τόπο και έτσι ο Βόλος δεν κινδύνευσε στο τέταρτο οκτάλεπτο. Μπορεί ο Οικονομόπουλος να έριξε και άλλο τη διαφορά (10-7), αλλά ο Εγνατιάδης αποκατέστησε την τάξη και με δύο δικά του γκολ οι γηπεδούχοι βρέθηκαν στο +5 (12-7). Με το πρώτο του φετινό τέρμα στην Α2 ο Μεριστούδης έγραψε το 13-8, ενώ το τελικό 13-9 διαμόρφωσε στην εκπνοή με σουτ από το κέντρο ο Γιακουμάτος.

Ο Βόλος είχε 1/2 πέναλτι, 5/10 στον παίκτη παραπάνω, πέντε γκολ από την περιφέρεια και δύο σε κόντρα επίθεση. Ο Νηρέας είχε 5/10 στον παίκτη παραπάνω, τρία τέρματα από την περιφέρεια και ένα στην κόντρα.

Τέλος, να σημειώσουμε ότι αυτή τη φορά λειτούργησε ο… μισός ηλεκτρονικός πίνακας στο κολυμβητήριο της Νέας Ιωνίας «Βασίλης Πολύμερος». Έστω και έτσι η έκπληξη ήταν ευχάριστη για τους φιλάθλους που μπορούσαν να παρακολουθούν το σκορ και τον χρόνο.

Διαιτητές: Πολυχρονόπουλος-Δασκαλοπούλου.

Οκτάλεπτα: 6-1, 3-1, 1-4, 3-3.

ΒΟΛΟΣ (Σάκης Πλατανίτης): Νάσιος, Εγνατιάδης 6, Καραΐσκος, Βερβερίδης, Καψάλης, Λέτσιος, Δημητρίου 2, Πετρόπουλος, Χρ. Κουφιδάκης 2, Βασιλούδης, Λιμπιτάκης, Γλούμης, Χρ. Μ. Κουφιδάκης, Νικολέρης 2, Μεριστούδης 1.

ΝΗΡΕΑΣ ΧΑΛ. (Γιώργος Κατσαούνης): Κακλής, Κονταλέξης, Κροκίδας 2, Οικονομόπουλος 2, Κατσιγιάννης, Κόττας, Κοκκωνάκης, Γιακουμάτος 2, Τραυλός 1, Βαλοδήμος, Μπίζιος 2, Βονδικάκης, Γάτος.

* Τα αποτελέσματα της 8ης αγωνιστικής στον βόρειο όμιλο της Α2 πόλο είναι τα εξής: Βόλος-Νηρέας Χαλανδρίου 13-9, Μαρούσι-Φοίβος 8-8, Άρης-ΝΑΟ Κέρκυρας 12-12,  Ηλιούπολη-Ν.Ο. Λάρισας 11-7.

Η βαθμολογία: Άρης 22, Ν.Ο. Λάρισας 18, ΝΑΟ Κέρκυρας 16, Ηλιούπολη 10, Φοίβος 8, Μαρούσι 8, Βόλος 5, Νηρέας Χαλανδρίου 4.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Γλυφάδα: «Έδιωξαν τον Αιγύπτιο γιατί πήρε θέση στη διαμάχη των αδελφών Καρνέση», λέει φίλος της οικογένειας

Η διαμάχη ανάμεσα στα αδέλφια Καρνέση φαίνεται πως ήταν η αφορμή για την απόλυση του…

13 Φεβρουαρίου 2024

Εντός έδρας ισοπαλία 1-1 με τις Σειρήνες Γρεβενών έφερε ο Βόλος 2004

Η πρώτη φετινή ισοπαλία για τον Α.Σ. Βόλος 2004 ήρθε στην 15η αγωνιστική της Α’…

13 Φεβρουαρίου 2024

Συμβουλές της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Θεσσαλίας

Η Περιφερειακή Πυροσβεστική Διοίκηση Θεσσαλίας σε ανακοίνωσή της αναφέρει: Για την πρόληψη και αποφυγή εκδήλωσης…

13 Φεβρουαρίου 2024

Βόλος:Κυκλοφορούσε με ηρωίνη και χάπια

Συνελήφθη, χθες  το απόγευμα στον Βόλο, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Βόλου, 65χρονος άνδρας, διότι…

13 Φεβρουαρίου 2024

Επανεξελέγη πρόεδρος του Συλλόγου Νεφροπαθών ο Βασίλης Γιαννάκος

Σήμερα Τρίτη 13/02/2024 στα γραφεία του Συλλόγου Νεφροπαθών Μαγνησίας συνεδρίασαν τα εκλεγόμενα νέα μέλη από…

13 Φεβρουαρίου 2024

Ο Ηρακλής επιβλήθηκε 1-3 του Τοξότη Β’ στη Γ’ ΕΠΣΘ

Ο Ηρακλής επιβλήθηκε 1-3 του Τοξότη Β’ στο σημαντικότερο παιχνίδι της 14ης αγωνιστικής στη Γ'…

13 Φεβρουαρίου 2024