Τοπικά

“Επιμένει η Ζέττα Μακρή στην στήριξη των ξενοδόχων”

Aπό το γραφείο της κ. Ζέττας Μακρή εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

“Επιμένει η πρόεδρος της ειδικής μόνιμης επιτροπής περιφερειών και βουλευτής Ν. Μαγνησίας κ. Ζέττα Μ. Μακρή, για δεύτερη φορά, η πρώτη στις 6 Νοεμβρίου 2020, στην εύλογη και δικαιολογημένη στήριξη των αιτημάτων της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Μαγνησίας για την οικονομική επιβίωση των επιχειρήσεών τους, κατά το δεύτερο πανδημικό κύμα.

Η κ. Μακρή, με κοινοβουλευτική της αναφορά προς τα αρμόδια υπουργεία, που κατέθεσε την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2020, συμπαρίσταται και συμμερίζεται την αγωνία των ξενοδόχων επιχειρηματιών, οι οποίοι, ήδη, βρίσκονται μπροστά σε μια ζοφερή πραγματικότητα. Μόλις τρεις ημέρες πριν από την εκπνοή της προθεσμίας για την καταβολή των ασφαλιστικών και φορολογικών οφειλών, κάποιοι, εξ αυτών, έχουν λάβει επιστρεπτέα προκαταβολή, η οποία, όμως, δεν καλύπτει, ως αποζημίωση, τις ανάγκες αποπληρωμής των υποχρεώσεών τους. Ενώ οι περισσότεροι, έχοντας μηδενικά έσοδα, αφού οι επιχειρήσεις τους παρέμειναν για μεγάλο χρονικό διάστημα κλειστές, όχι μόνο αδυνατούν να χρηματοδοτήσουν την επαναλειτουργία τους εάν αρθεί το μέτρο του εγκλεισμού, κατά την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων – αλλά αδυνατούν και να καταβάλουν έστω και το ελάχιστο των υποχρεώσεών τους. Συνεπώς, είναι αδήριτη η ανάγκη της αναστολής της καταβολής των οφειλών, όπως είναι του ΦΠΑ, του ΕΝΦΙΑ, του φόρου εισοδήματος, των ασφαλιστικών εισφορών και των δόσεων των διαφόρων ρυθμίσεων, στις οποίες έχουν, ήδη, ενταχθεί, ενώ επιτακτική είναι η ικανοποίηση του αιτήματός τους, για συμπερίληψη στις προβλέψεις και στα ευεργετήματα, που έχουν οι υπόλοιπες επιχειρήσεις, που παραμένουν κλειστές γιατί το μέτρο αυτό είναι αναγκαίο και επιβεβλημένο για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης.

Η βουλευτής, θεωρώντας ότι ο κλάδος, όντως, πλήττεται, σοβαρά, και οι επιχειρήσεις, πραγματικά, αγωνίζονται, με κάθε μέσο, αλλά και αγωνιούν για την οικονομική τους βιωσιμότητα, κατέθεσε κοινοβουλευτική αναφορά, υποστηρικτική των αιτημάτων τους. Ενώ εξέφρασε την πεποίθησή της ότι οι πολιτικές ηγεσίες θα εξετάσουν, με ιδιαίτερη ευαισθησία τις προτάσεις τους, όπως, άλλωστε, πράττουν το τελευταίο διάστημα, προκειμένου να ρυθμισθεί και σταθεροποιηθεί η κατάσταση, που έχει προκύψει από την πανδημία”.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το