Τοπικά

“Επαναφορά του ποσοστού εισαγωγής στο Δημόσιο για τα μέλη πολύτεκνων οικογενειών”

Τα αιτήματα της Ανωτάτης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος (ΑΣΠΕ), για τη διασφάλιση ποσοστού εισαγωγής στο Δημόσιο, καθώς και την αναλογικότητα στη μοριοδότηση των μελών πολύτεκνων οικογενειών, προώθησε με αναφορά του στον Υπουργό Εσωτερικών ο Βουλευτής Ν. Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Αθανάσιος Λιούπης.
Ο Βουλευτής επισημαίνει στην αναφορά του πως η στήριξη των πολυμελών οικογενειών, ως αναγνώριση της συνεισφοράς τους στην αντιμετώπιση του συνεχώς αυξανόμενου Δημογραφικού προβλήματος της χώρας, είναι απαραίτητη.

Η ΑΣΠΕ, δεδομένων των συνθηκών, προτείνει τη διατήρηση του ελάχιστου ποσοστού εισαγωγής στο Δημόσιο στο 15% για τους πολυτέκνους, καθώς και την αναλογική μοριοδότηση, ώστε να λαμβάνεται υπόψη το πλήθος των παιδιών των πολυτέκνων, όταν έχουν περισσότερα από τέσσερα παιδιά.
Ο κ. Λιούπης ζήτησε από τον αρμόδιο Υπουργό να εξετάσει με προσοχή το αίτημα των πολυτέκνων, ευελπιστώντας ότι θα αφουγκραστεί την αγωνία και τα αιτήματά τους, στο πλαίσιο της διαβούλευσης της πολύ σπουδαίας νομοθετικής πρωτοβουλίας του ιδίου, που είναι σε εξέλιξη μέχρι την 30η Νοεμβρίου 2020, με τίτλο: «Εκσυγχρονισμός του συστήματος προσλήψεων στον δημόσιο τομέα και ενίσχυση του Ανώτατου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (Α.Σ.Ε.Π.) – Αξιοκρατία στον δημόσιο τομέα».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το