Αθλητισμός

“Ένωση και ΕΠΟ θα πρέπει να βρουν λύση” υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Νίκη Βασίλης Βενέτης

Η Σούπερ Λιγκ 2 και Φούτμπολ Λιγκ και η ΕΠΟ θα πρέπει να βρουν τη λύση για το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί, υποστήριξε ο Βασίλης Βενέτης. Επίσης ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Νίκη τόνισε ότι η απόφαση για αναβολή λήφθηκε από κοινού δίνοντας χρόνο στην ομοσπονδία να βρει τη «χρυσή τομή». Φιλικό με τον Καραϊσκάκη στην Άρτα θα δώσουν την ερχόμενη Κυριακή οι «κυανόλευκοι».
Στο στούντιο του Blue Heart FM 105.1 φιλοξενήθηκε χθες το πρωί ο Βασίλης Βενέτης, ο οποίος μίλησε αναλυτικά για το θέμα της προσφυγής της Νίκης στο Διαιτητικό Δικαστήριο. Ο αντιπρόεδρος της βολιώτης ΠΑΕ μίλησε στην εκπομπή «Και τα μυαλά στα κάγκελα» του Γιώργου Μαστρογιάννη και του Δημήτρη Δεμίρη για τα εξής θέματα:

Για το ότι η Νίκη χαρακτηρίζεται «κακή» λόγω των προσφυγών: «Δεν ζητάμε τίποτα άλλο από το να εφαρμοστεί η νομιμότητα. Για παράδειγμα διάβασα δημοσιεύματα ότι η Νίκη ζήτησε αναβολή, αλλά η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Εν τέλει κατέληξε να είναι κοινή απόφαση όλων των διαδίκων να ζητήσουν αναβολή, μήπως υπάρξει κάτι διαφορετικό και βρεθεί μια λύση, γιατί αυτές οι ομάδες πράγματι βρίσκονται σε μια δυσχερή θέση, που αν χάσουν το δικαστήριο θα βρεθούν στην κάτω κατηγορία και θα αλλάξει όλος ο προγραμματισμός τους. Έχει χαθεί πάρα πολύς χρόνος και έχουμε βρεθεί σε μια οριακή κατάσταση, όπου πρέπει να διευθετηθούν πολλά θέματα μαζί».

Για τη στάση που κρατά η ΠΑΕ Νίκη: «Με την απόφαση υπέρ των Χανίων ακυρώθηκε η απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής που δεν ακύρωσε μόνο τις 18 ομάδες στη Σούπερ Λιγκ 2, αλλά και τις 16 στη Φούτμπολ Λιγκ. Το σκεπτικό αυτής της απόφασης ήταν ότι μένουν ισχυρές αυτές οι προκηρύξεις και οποιαδήποτε αλλαγή έχουμε, πάμε για την περίοδο 2021-22. Αυτό το αγνόησαν όλοι οι φορείς και έχουμε την απορία πώς στη Σούπερ Λιγκ 2 θα διεξαχθεί ένα πρωτάθλημα 12 ομάδων, μετά την απόφαση των Χανίων, και στη Φούτμπολ Λιγκ ακούγονται διάφορα νούμερα, όπως 18, 20 ή 22 ομάδες, τη στιγμή που δεν έχει αλλάξει ποτέ η προκήρυξη.

Κάναμε μεγάλο αγώνα. Με πολλές επιστολές ζητήσαμε από τη διοργανώτρια το πότε έγιναν αυτές οι αλλαγές. Αργήσαμε πολύ να πάρουμε απαντήσεις και στην ουσία δεν πήραμε ποτέ. Μέσα στο καλοκαίρι έγιναν τέσσερα Διοικητικά Συμβούλια και τα αρμόδια δικαστήρια αποφάνθηκαν ότι αυτές οι αποφάσεις δεν ήταν εκτελεστές, αλλά μόνο προτάσεις. Δηλαδή όλα αυτά έχουν ακυρωθεί. Κι ενώ περιμέναμε η διοργανώτρια αυτοβούλως να αρχίσει το πρωτάθλημα με 14 ομάδες, πήγε να το ξεκινήσει με 22. Σε ερώτημά μας πώς γίνεται αυτό, μας απάντησαν με μία επιστολή που είχαν στείλει στην ΕΠΟ με ημερομηνία 3/8, όπου μάλιστα γίνεται και μνεία στις αποφάσεις του Διαιτητικού Δικαστηρίου, η οποία δεν είχε καμία ισχύ.

Σαφώς δεχθήκαμε την απόφαση υπέρ των Χανίων, αλλά μετά μας είπαν να αγωνιστούμε σε μία Φούτμπολ Λιγκ που βάσει αυτής της απόφασης θα έπρεπε να έχει 14 ομάδες και αυτή ήταν η έκπληξή μας. Δεν είμαστε δικομανείς, όπως θέλουν να μας παρουσιάσουν. Επιθυμούμε το ποδόσφαιρο και όπως λέει ο νόμος Αυγενάκη θα μπορούσαν οι ομάδες να τα έβρισκαν μεταξύ τους, αλλά σε μία τέτοια συνολική διαβούλευση η Νίκη Βόλου δεν μπορεί να είναι απ’ έξω. Ούτε μπορούμε να δούμε διάφορα «μαγικά» πράγματα, όπως για παράδειγμα παρουσιάζεται τώρα αλλαγή προκήρυξης διά… τηλεφώνου, με μία συνεδρίαση όπου ούτε καν συμμετείχαμε και ούτε καν είχαμε προσκληθεί. Τώρα οι αντίδικοι ισχυρίζονται ότι έγινε αλλαγή της προκήρυξης με τηλεφωνική σύσκεψη και με πρακτικά που εμφανίστηκαν εκ των υστέρων από ένα άτυπο συμβούλιο, το οποίο δεν μπορεί να πάρει αποφάσεις. Είναι πολύ έωλα τα επιχειρήματα για να ενισχύσουν τέτοιο γεγονός., δηλαδή τις αλλαγές προκηρύξεις, για το οποίο τα δικαστήρια έχουν αποφανθεί»

Για το τι επιδιώκει η Νίκη: «Αυτές τις δέκα μέρες αν θέλουν να διαβουλευτούν οι αρμόδιοι φορείς για να βρεθεί μια λύση. Δεν διεκδικούμε κάτι πέρα το ότι οι ομάδες της Σούπερ Λιγκ πρέπει να είναι 12 και της Φούτμπολ Λιγκ 14. Επειδή ο νόμος δίνει τη δυνατότητα, αν συμφωνήσουν όλες οι ομάδες, να γίνει κάτι άλλο, πρέπει να το κάνουν οι ομάδες από μόνες τους. Την απόφαση ας την πάρουν οι φορείς, η διοργανώτρια αρχή, η ΕΠΟ ή και οι ομάδες σ’ ένα συμβούλιο μεταξύ τους. Εμείς δώσαμε χρόνο στους αρμόδιους φορείς αν βρουν κάποια λύση που δεν θα μας οδηγήσει ξανά στις 29/10 στο δικαστήριο. Εμείς θεωρούμε ότι το δικαστήριο δεν μπορεί να πει κάτι διαφορετικό απ’ αυτό που είπε στην υπόθεση των Χανίων. Μάλιστα έχει αποφανθεί τρις, δηλαδή με την απόφαση υπ’ αριθμόν 104 των Χανίων, υπ’ αριθμόν 105 του υποβιβασμού της Καλαμαριάς και την υπ’ αριθμόν 106 υποβιβασμού της Κέρκυρας».

Για την απόφαση της ΕΠΟ να ανεβάσει τη Σαντορίνη: «Τώρα έχουμε μια νέα απόφαση που προέκυψε από την Εκτελεστική Επιτροπή με τον αριθμό 20 στη Φούτμπολ Λιγκ. Έγινε μία αναπλήρωση περίεργη. Φτάσαμε από το 14 πήγαμε στο 22, το οποίο κάποια στιγμή θεωρήθηκε ισχυρό. Έφυγαν τρεις ομάδες και ενώ θεωρήθηκε ισχυρό το 22, έγινε αναπλήρωση από μία ομάδα, δηλαδή πάμε στο 20, που είναι νούμερο εντελώς αυθαίρετο. Να ληφθεί απόφαση εκτός δικαστηρίων, αλλά να είναι κοινή απ’ όλες τις ομάδες.

Εμείς αναγνωρίζουμε ότι θίχθηκαν τα Χανιά και ο Λεβαδειακός που είχαν προσδοκία με αυτές τις αποφάσεις, αλλά αυτές οι ομάδες εκ των υστέρων έπαιξαν σε μία λίγκα, η οποία έχει 12 ομάδες. Εμείς είχαμε προσδοκία ανόδου, μας κόπηκε το πρωτάθλημα παρά τις διαφωνίες μας, γιατί μόνο εμείς και ο Διαγόρας είχαμε αντιδράσει τότε, κι εκεί που διεκδικούσαμε άνοδο, καταταχθήκαμε 5οι σωστά, αφού δεν έγιναν οι τρεις αγωνιστικές, κληθήκαμε να παίξουμε σ’ ένα πρωτάθλημα με 22 ή 20 ομάδες, το οποίο δεν είχε σχέση με αυτό που επρόκειτο να συμμετάσχουμε. Δηλαδή από τη μία μας εμπόδισαν να διεκδικήσουμε την άνοδο, από την άλλη μας καλούν να παίξουμε σε πρωτάθλημα δύο ομίλων και κάποιοι μάς λένε «θα παίξετε στο Νότιο όμιλο». Πόσο πιο άδικο μπορεί να είναι αυτό και να είμαστε και έξω από τη διαβούλευση των ομάδων;».

Για το αν η Νίκη ζητήσει να παίξει στη Σούπερ Λιγκ 2: «Η Νίκη δεν θα ζητήσει να μπει στη Σούπερ Λιγκ 2. Αν οι φορείς έχουν κάποια λύση, ας τη δώσουν. Εάν δεν πάμε ξανά σε δικαστήριο, μπορούμε να πάμε σε μία συμφωνία που ζητάμε όλοι. Εμείς, όμως, δεν ζητάμε αυτό. Τη λύση οφείλουν να τη δώσουν το Δ.Σ. της Σούπερ Λιγκ 2-Φούτμπολ Λιγκ και η ΕΠΟ, αλλιώς το δικαστήριο είναι κοντά. Δεν ζητάμε κάποια χάρη. Η Νίκη αυτή τη στιγμή υπερασπίζεται τα δικαιώματά της Δεν νοείται αναδιάρθρωση μόνο στη Φούτμπολ Λιγκ. Είτε θα γίνει για όλους, είτε για κανέναν. Είναι ξεκάθαρο αυτό που λέμε».

Για την αλλαγή προκήρυξης που υποστηρίζει η αντίδικη πλευρά: «Ούτε και οι ίδιοι δεν γνώριζαν πότε έγινε αυτή η αλλαγή προκήρυξης που υποστηρίζουν. Οι βαθμολογίες επικυρώθηκαν στις 23 Ιουλίου και μάλιστα στην επόμενη συνεδρίαση εκλογής των αντιπροσώπων οι ομάδες αυτές δεν συμμετείχαν, κάτι που σημαίνει ότι είχε γίνει αποδοχή από όλους ότι είχαν πέσει, διότι εκείνη την περίοδο υπήρχε η προσδοκία ότι θα γίνει αναδιάρθρωση και κανείς δεν αντιδρούσε τότε. Επί της ουσίας ποτέ δεν έγινε αλλαγή προκήρυξης».

Φιλικό με Καραϊσκάκη η Νίκη
Φιλικό αγώνα θα δώσει την ερχόμενη Κυριακή η Νίκη. Οι «κυανόλευκοι» θα αντιμετωπίσουν τον Καραϊσκάκη, ο οποίος συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ 2. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στην Άρτα και θα αρχίσει στις 16.00

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το