Αθλητισμός

“Είμαστε όμηροι των εξελίξεων” τόνισε ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Νίκη Βασίλης Βενέτης

Έντονα προβληματισμένος από την καθυστέρηση της αναδιάρθρωσης παρουσιάστηκε ο Βασίλης Βενέτης. «Είμαστε όμηροι των εξελίξεων» δήλωσε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Νίκη, ο οποίος όμως αποκάλυψε ότι έχουν γίνει οι κινήσεις για την κάλυψη του 90% του ρόστερ της επόμενης περιόδου.
Ο Βασίλης Βενέτης μίλησε στην εκπομπή «Clasico» του ραδιοφωνικού σταθμού «Βόλος 9.86» για τα εξής θέματα:

Για την αρχική θέση της Νίκης σχετικά με την αναδιάρθρωση: «Γενικά είμαστε υπέρ ενός ανταγωνιστικού πρωταθλήματος. Τότε συζητήθηκαν οι δύο όμιλοι και τη θεωρήσαμε σωστή κατεύθυνση. Από τότε άλλαξαν οι συνθήκες και σήμερα φτάσαμε σ’ ένα πρωτάθλημα που σχεδόν ολοκληρώθηκε και έχουν δημιουργηθεί κάποια βαθμολογικά δεδομένα. Τη Νίκη δεν απασχολεί να γίνει ένας ή δύο όμιλοι, αλλά ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Αυτό προϋποθέτει ένα σοβαρό μετοχικό κεφάλαιο, αδειοδοτήσεις των ομάδων, δηλαδή να μη βλέπουμε ομάδες που από την πρώτη στιγμή θα βρίσκονται εκτός παιχνιδιού».

Για το ότι κάποιοι υποστηρίζουν ότι η Νίκη τάχθηκε κατά των δύο ομίλων που πρότεινε ο Ολυμπιακός: «Η Νίκη έχει εκφράσει και γραπτώς τη θέση της ότι είναι υπέρ των δύο ομίλων και δεν μας λέει κάτι αν ο αριθμός των ομάδων είναι 14, 16 ή 18. Αυτό που θέλουμε είναι όλες τις ομάδες ανταγωνιστικές. Στην πρόταση του Ολυμπιακού η Νίκη είχε πει ότι είμαστε υπέρ των δύο ομίλων. Ωστόσο η πρόταση ήταν πολύ πρόχειρη, δηλαδή δεν είχε αξιολογημένα οικονομικά στοιχεία. Κατ’ αρχήν συμφωνήσαμε στην πρόταση των δύο ομίλων, αλλά όχι σε όλα τα άλλα. Γραπτώς δεσμευτήκαμε ότι είμαστε υπέρ των δύο ομίλων, αλλά είδαμε πχ ότι στην πρώτη παράγραφο έγραφε για 60-40 έξοδα. Με άλλα λόγια με τα περσινά δεδομένα θα έπαιρνε 400.000 η ομάδα της Σούπερ Λιγκ 2 και 70.000 η Φούτμπολ Λιγκ. Το θεωρήσαμε πολύ άδικο. Γι’ αυτό είπαμε φέρτε αυτή τη βάση να υπογράψουμε και μετά να κουβεντιάσουμε όλα τα άλλα. Ωστόσο βγήκε στον «αέρα» ότι εμείς διαφωνούμε, δεν βγήκε κάτι άλλο».

Για τη διακοπή της Φούτμπολ Λιγκ: «Λήφθηκε μια απόφαση για διακοπή του πρωταθλήματος χωρίς να γίνει ψηφοφορία μεταξύ των ομάδων. Τότε έγινε μια συνεδρίαση των μελών της Φούτμπολ Λιγκ και πήγε μια πρόταση στη Σούπερ Λιγκ 2, όπου μετέχουν οι τρεις εκπρόσωποι της Φούτμπολ Λιγκ. Ερήμην, λοιπόν, των ομάδων της Φούτμπολ Λιγκ αποφασίστηκε η διακοπή του πρωταθλήματος, χωρίς να τεθεί θέμα στη δική μας συνεδρίαση».

Για το ότι δεν έγιναν αποδεκτοί οι δύο όμιλοι: «Η ΕΠΟ δεν μπορεί να ανατρέψει στην ουσία όλα τα δεδομένα. Μπορεί να κάνει -1 ή -2 τις ομάδες, αλλά όχι το να έχει μια πρόταση της Σούπερ Λιγκ 1 με τρεις κατηγορίες και μια πρόταση της Σούπερ Λιγκ 2 επίσης με τρεις κατηγορίες και η ομοσπονδία να πει ότι «επειδή δεν μπορείτε να συμφωνήσετε, αφαιρώ τη μια κατηγορία και πάω σε δύο». Είναι πολύ ανατρεπτικό αυτό. Αν και ανέβασε και τις οκτώ ομάδες από την Γ’ Εθνική, δεν έκανε λόγο για Β’ Εθνική με δύο ομίλους. Παρόλα αυτά η ΕΠΟ ήταν εκείνη που άρχισε την αναδιάρθρωση».

Για την αναβολή της απόφασης περί αναδιάρθρωσης: «Έχουμε γίνει δέσμιοι των δύο ομάδων που δικαίως διεκδικούν την άνοδο από τη Σούπερ Λιγκ 2 στη Σούπερ Λιγκ 1. Όλες οι άλλες ομάδες δεν μπορούν να κάνουν προγραμματισμό αυτή την περίοδο. Αυτές είναι 34 στον αριθμό στη Σούπερ Λιγκ 2 και στη Φούτμπολ Λιγκ που δεν ξέρουν σε ποια κατηγορία θα παίξουν. Για τις δύο ομάδες αυτές δεν προχωρά τίποτα. Εγώ θεωρώ ότι εφόσον έχει παρθεί απόφαση από τον συνεταιρισμό -και μάλιστα δύο φορές- για 16 ομάδες στη Σούπερ Λιγκ 2, απορώ γιατί δεν προχωράμε σε αυτό, αφού το έχει υποστηρίξει με απόλυτη πλειοψηφία το ΔΣ».

Για το ότι η Νίκη ευνοήθηκε πέρσι με τη δημιουργία τριών επαγγελματικών κατηγοριών: «Η προκήρυξη υπήρχε από τον Αύγουστο -για να πάμε στην προπέρσινη χρονιά- και είχε ορίσει το ότι θα ανεβούν οι οκτώ πρωταθλητές και οι τέσσερις δευτεραθλητές μέσω μπαράζ. Η Νίκη ανέβηκε βάσει προκήρυξης. Αντίθετα τώρα δεν υπήρχε καμιά προκήρυξη ότι θα ανεβούν και οι οκτώ της Γ’ Εθνικής, που φωνάζουν τώρα ενώ στην ουσία ήταν ευνοημένες, γιατί οι μισές θα έβγαιναν κατηγορία αν γίνονταν τα μπαράζ. Επίσης φωνάζουν και τέσσερις ομάδες που έχουν υποβιβαστεί και αν προσθέσουμε Απόλλωνα Πόντου και Κέρκυρα φτάνουμε τις 14 ομάδες. Ποιες ομάδες φωνάζουν να γίνουν δύο όμιλοι; Αυτές που είναι ευνοημένες. Το άρθρο 5 της προκήρυξης ανέφερε ότι αν μια ομάδα αδυνατεί να συμμετάσχει, θα πάρει τη θέση της μία άλλη με βάση τα βαθμολογικά κριτήρια».

Για τη λήψη οριστικής απόφασης από την ΕΠΟ στις 19 Αυγούστου: «Αυτό πραγματικά είναι τραγικό. Αν είναι δυνατόν να φτάσουμε μία «ανάσα» πριν τον Σεπτέμβριο για να μάθουμε σε ποια κατηγορία θα αγωνιστούμε. Μπορεί να παίρνουμε προφορικές δεσμεύσεις, όμως σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να στηριχθούμε σε λόγια που την επόμενη μέρα μπορεί να απέχουν από τις οριστικές αποφάσεις. Δυστυχώς, για ακόμη μία φορά είμαστε όμηροι των εξελίξεων κι ενώ θέλουμε να λειτουργούμε επαγγελματικά, υποχρεωνόμαστε να προσαρμοζόμαστε στα ελληνικά δεδομένα».

Για το ποια θα ήταν η ιδανική πρόταση για αναδιάρθρωση: «Αν δεν περάσει το 16-16-16 θα θέλαμε το 14-18-16».

Για Απόλλωνα Π. και Κέρκυρα: «Αυτή τη στιγμή πως να το κάνουμε και η Καλαμαριά και η Κέρκυρα βρίσκονται σε δυσχερή θέση. Δυσφημίζονται οι ίδιες σαν ομάδες. Εμείς μιλάμε για δύο ομάδες, που από πέρυσι έχουν εγκαταλείψει το πρωτάθλημα και διατηρούνται με το ζόρι και με «ενέσεις».

Για τη μεταγραφική ενίσχυση: «Έχει ολοκληρωθεί  το 90% των μεταγραφών και του ρόστερ».

Για την έδρα που θα αγωνιστεί του χρόνου η Νίκη: «Εμείς θέλουμε Πανθεσσαλικό. Βέβαια εξετάσαμε και τη Νεάπολη. Το θέμα δεν έχει κλείσει ακόμη».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το