Τοπικά

“Eίμαστε εξαρτημένοι από τις ουσίες” δήλωσαν στον ανακριτή οι δράστες 9 κλοπών στον Βόλο

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν χθες, μετά τις απολογίες τους στον ανακριτή και με την σύμφωνη γνώμη του εισαγγελία υπηρεσίας οι δύο συλληφθέντες για 9 κλοπές και δύο απόπειρες. Οι δύο κατηγορούμενοι είχαν ομολογήσει τις πράξεις τους.

Πρόκειται για 44χρονο, πολύτεκνο, που αφέθηκε ελεύθερος με τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα, της εμφάνισης κάθε πρώτο πενθήμερο του μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα του τόπου κατοικίας του και της καταβολής εγγύησης 1000 ευρώ. Ο δεύτερος κατηγορούμενος είναι 37 χρόνων, επίσης πολύτεκνος, στον οποίο επιβλήθηκαν οι όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης κάθε πρώτο πενθήμερο του μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα του τόπου κατοικίας του. Και οι δύο φέρονται να δήλωσαν τοξικομανείς και ότι έκαναν τις κλοπές, χρησιμοποιώντας τα μεταλλικά καπάκια υδρομετρητών, με τα οποία έσπαζαν τις βιτρίνες των καταστημάτων, ευρισκόμενοι υπό την επήρεια ναρκωτικών. Επίσης φέρεται να δεσμεύτηκαν ότι δεν θα κλέψουν άλλη φορά. Ο 44χρονος φέρεται να δηλώνει άνεργος, ενώ ο 37χρονος φέρεται να βρήκε δουλειά πρόσφατα. Επίσης φέρεται να ζήτησαν συγνώμη για τις πράξεις τους. Αντιμετωπίζουν κατηγορίες για διακεκριμένη κλοπή κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, οπλοφορία και φθορά ξένης περιουσίας. Πάνω τους βρέθηκαν δύο σουγιάδες (ένας στον καθένα). Χαρακτηριστικός είναι ο τρόπος δράσης τους, καθώς όπως αποκάλυψε η «Θ», έσπαζαν τις βιτρίνες καταστημάτων και γραφείων, στα οποία έμπαιναν κατόπιν και έκαναν κλοπές, χρησιμοποιώντας τα μεταλλικά σκέπαστρα (καπάκια) των φρεατίων της ΔΕΥΑΜΒ… Μάλιστα την ώρα που έσπαζαν τις βιτρίνες των καταστημάτων, μάρσαραν τις δύο κλεμμένες μοτοσικλέτες, με τις οποίες μετακινούνταν, για να μην ακουστεί το σπάσιμο…

Η Αστυνομία έφθασε στους δύο δράστες κατά τη διάρκεια τροχονομικών ελέγχων. Κατελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Βόλου, να επιβαίνουν σε δίκυκλη μοτοσικλέτα, την οποία, όπως προέκυψε, είχαν αφαιρέσει την 22/23-02-2021 έξω από οικία ημεδαπού. Η αφαιρεθείσα μοτοσικλέτα κατασχέθηκε και αποδόθηκε στο νόμιμο δικαιούχο της. Από την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου προέκυψε ότι οι δράστες, κατά το χρονικό διάστημα από 13-02-2021 έως χθες, επιβιβαζόμενοι στην προαναφερόμενη μοτοσικλέτα και σε μία ακόμη που είχαν αφαιρέσει την 13-02-2021, διέπραξαν 9 κλοπές, 7 τετελεσμένες και δύο σε απόπειρα, από καταστήματα και επιχειρήσεις του Βόλου (λογιστικά γραφεία, κομμωτήριο, αρτοποιεία, σουβλατζίδικο, πιτσαρία κ.α.) και αφαίρεσαν από το εσωτερικό τους, μεταξύ άλλων έναν φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή (laptop), έναν φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή, τρία κινητά τηλέφωνα, σύνεργα κομμωτικής, εργαλεία (σφυρί και πένσες), τρόφιμα και το συνολικό χρηματικό ποσό των 675 ευρώ. Στην κατοχή των δραστών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, φακοί, γάντια, σουγιάδες, το χρηματικό ποσό των 20 ευρώ, ενώ σε νομότυπες έρευνες που διενεργήθηκαν στις οικίες τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα, ως μέρος των κλοπιμαίων και ακολούθως, αποδόθηκαν στη νόμιμη δικαιούχο τους.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το