Τοπικά

«Εάν δεν κλείσει αεροστεγώς ο ταινιόδρομος μεταφοράς του RDF θα αφαιρέσουμε από την ΑΓΕΤ την άδεια εκφόρτωσης»

Έλεγχος στην ΑΓΕΤ και στο φορτίο σκουπιδιών που ξεφορτώθηκε για καύση από πλοίο προερχόμενο από την Ιταλία,  έγινε χθες από το Κλιμάκιο Ελέγχου Περιβάλλοντος, παρουσία του Περιφερειάρχη και της Αντιπεριφερειάρχη. Αμέσως μετά τη συνάντηση με τους πολίτες ο Περιφερειάρχης και η Αντιπεριφερειάρχης βρέθηκαν στο εργοστάσιο. Σύμφωνα με την έρευνά στους σε όλα τα τμήματα  η άδεια περιβαλλοντικών όρων που έχει εκδοθεί τηρείται. Ο κ. Κ. Αγοραστός τόνισε στη «Θ» πως ζήτησε να κλείσει αεροστεγώς ο ταινιόδρομος (ενάεριος ιμάντας μεταφοράς) που μεταφέρει το rdf από το πλοίο στο εργοστάσιο, ειδάλλως θα αφαιρεθεί η άδεια εκφόρτωσης. Η Επιτροπή Πολιτών ωστόσο απαιτεί να αφαιρεθεί η άδεια εκφόρτωσης άμεσα χωρίς καμία υπαναχώρηση.
«Ο ταινιόδρομος δεν είναι κλεισμένος αεροστεγώς και μας διαβεβαίωσαν πως θα κλείσει άμεσα, αλλά γενικώς παραβάσεις της άδειας δεν διαπιστώσαμε. Θα περιμένουμε βέβαια και την έκθεση του Κλιμακίου. Εμείς επισκεφθήκαμε όλους τους χώρους », τόνισε στη «Θ» ο Περιφερειάρχης.
Στην ΑΓΕΤ εστάλη κλιμάκιο ελέγχου για το νέο φορτίο απορριμμάτων που πρόκειται να καούν από την ΑΓΕΤ, με τον Περιφερειάρχη να δηλώνει από την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας-και πριν επισκεφθεί το εργοστάσιο- ότι ζήτησε άδεια να τοποθετήσει δύο μετρητές αέριας ρύπανσης στον Βόλο και το Υπουργείο Περιβάλλοντος δεν έδωσε ακόμη άδεια, παρότι οι σχετικές ανακοινώσεις για τοποθετήσεις μετρητών σε πέντε μεγάλες πόλεις έχουν γίνει από το 2016.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το