Αθλητισμός

“Δύσκολη χρονιά για τον Ολυμπιακό Βόλου”

Στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας αναμένονται εξελίξεις στα διοικητικά του Ολυμπιακού Βόλου, όταν και θα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες της σύστασης της ΠΑΕ και θα γνωρίζουμε περισσότερα πράγματα, όσον αφορά τα άτομα που θα αναλάβουν να λειτουργήσουν την ομάδα.
Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σ’ ένα μεταβατικό στάδιο, καθώς ο Ολυμπιακός από ερασιτεχνική ομάδα γίνεται επαγγελματική και θα πρέπει να αλλάξουν πολλά πράγματα. Ο κόσμος του Ολυμπιακού περιμένει να πληροφορηθεί τις εξελίξεις και θέλει να δημιουργηθεί μια ομάδα ανταγωνιστική, η οποία να είναι σε θέση να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στο νέο πρωτάθλημα της Φούτμπολ Λιγκ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αστέριος Γιακουμής αναμένεται να ανανεώσει τη συνεργασία του με τους «ερυθρόλευκους», με τον Ολυμπιακό να κρατά έναν εξαιρετικό τερματοφύλακα, για τον οποίο πολλές ομάδες έδειξαν ενδιαφέρον να τον εντάξουν στο δυναμικό τους.

Πέρυσι ο Γιώργος Τόρης ήταν από τους βασικούς χρηματοδότες του Ολυμπιακού Βόλου και βοήθησε σημαντικά οικονομικά στο να ανταπεξέλθει η ομάδα στις υποχρεώσεις της. Ο Βολιώτης επιχειρηματίας μίλησε χθες στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βόλος 98.6» και στην εκπομπή «Clasico» και υποστήριξε πως τα πράγματα θα είναι δύσκολα φέτος στον Ολυμπιακό, τη στιγμή που το ποσό που θα απαιτηθεί για να λειτουργήσει η ομάδα δεν θα είναι εύκολο να βρεθεί, τη στιγμή που η χρηματοδότηση που θα πάρουν οι ΠΑΕ της Φούτμπολ Λιγκ θα είναι μικρότερη απ’ αυτή που αρχικά είχε υποσχεθεί η Πολιτεία. Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιώργου Τόρη: «Εάν δεν υπήρχα πέρυσι εγώ, ο Ολυμπιακός Βόλου δεν θα έβγαζε τη χρονιά. Ήμουν στο Κέντρο Αποκατάστασης «Κένταυρος» και δύο παίκτες της ομάδας, οι Ρόκας και Γιακουμής, μου είχαν πει, πως αν δεν έπαιρναν οι ποδοσφαιριστές χρήματα για το τριήμερο της 25ης Μαρτίου, η μισή ομάδα δεν θα επέστρεφε στο Βόλο.

Υπάρχει αυτή τη στιγμή ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου; Αν ανοίξει ο λογαριασμός της εταιρείας και βάλω 30.000 ευρώ δεν μπορώ να πάρω την ΠΑΕ; Είμαι πολύ παλιό μέλος στον Ολυμπιακό, έχω το προσωπικό μου πόθεν έσχες, που καλύπτει όλα αυτά τα ποσά και μπορώ να το κάνω, αν θέλω. Ωστόσο, δεν θα το κάνω γιατί είμαι Ολυμπιακός Βόλου πολύ περισσότερο από πολλούς…».

Για το πως βλέπει το μέλλον του Ολυμπιακού: «Η νέα διοίκηση της ΠΑΕ θα πρέπει να ανοίξει τα χαρτιά της και να πει ότι υπάρχουν αυτά τα συγκεκριμένα κεφάλαια. Θα χρειαστούν, τουλάχιστον, 550.000 ευρώ, για να λειτουργήσει σωστά η ΠΑΕ. Τα χρήματα αυτά, δεν πιστεύω ότι υπάρχουν στην παρούσα φάση.

Πώς ένα άτομο να βάλει χρήματα σε μια ομάδα της Φούτμπολ Λιγκ, μ’ αυτό το ποδόσφαιρο που έχουμε στην Ελλάδα; Τελειώνει ο Ιούνιος και δεν ξέρουμε ακόμη πόσες ομάδες θα ανέβουν από τη Φούτμπολ Λιγκ, πόσες θα υποβιβαστούν από τη Σούπερ Λιγκ 2, ποια θα είναι η χρηματοδότηση, πότε θα αρχίσει το πρωτάθλημα. Το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα νοσεί. Έγινε μία αναδιάρθρωση κατά το δοκούν, για να εξυπηρετηθούν κάποιες ομάδες και από εκεί άρχισαν τα παρατράγουδα.

Αν το πρωτάθλημα, για παράδειγμα, αρχίσει τον Οκτώβριο, γιατί με 14 ομάδες υπάρχουν τα χρονικά περιθώρια η χρονιά να ολοκληρωθεί Απρίλιο-Μάϊο, έχουν καταλάβει κάποιοι πόσα θα είναι τα έξοδα για τις ΠΑΕ μέχρι την έναρξη του πρωταθλήματος, όταν στο διάστημα αυτό δεν θα υπάρχουν έσοδα; Δεν μπορεί το πλάνο να είναι βιώσιμο για τις ομάδες.

Τα χρήματα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στον Ολυμπιακό Βόλου – και το γνωρίζω πολύ καλά – είναι παρά πολύ λίγα. Οι πληροφορίες οι δικές μου είναι, πως οι ομάδες της Φούτμπολ Λιγκ δεν θα πάρουν φέτος πάνω από 60.000 ευρώ, ως χρηματοδότηση. Τα ποσά θα είναι πολύ λιγότερα και στη Σούπερ Λιγκ 2, σε σχέση μ’ αυτά που είχαν ανακοινωθεί αρχικά».

Για το αν θα είναι κοντά στον Ολυμπιακό τη νέα χρονιά: «Μ’ αυτά που βλέπω στον Ολυμπιακό Βόλου δεν θα είμαι φέτος κοντά στην ομάδα. Το να πάρω ένα εισιτήριο διαρκείας, να βάλω μία ταμπέλα στο γήπεδο, αυτό είναι άλλο πράγμα. Καταρχάς, δεν ξέρω ποιοι θα ηγηθούν της ομάδας. Μου τηλεφωνούν παίκτες του Ολυμπιακού, με τους οποίους διατηρώ καλές σχέσεις και μου λένε ότι δεν θα συνεχίσουν στην ομάδα. Γιατί δεν υπάρχει κάποιος για να μιλήσουν. Ο Διονύσης Παππάς είναι ένας υπάλληλος της μελλοντικής ΠΑΕ. Υπάρχει ο πρόεδρος ή μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ να συζητήσει με τους ποδοσφαιριστές;

Δικαιούμαι να πάρω 50.000 ευρώ αν αναλάβει τον Ολυμπιακό ο Ευριπίδης Τσιμπανάκος και 30.000 ευρώ θα πρέπει αυτοί που θα αναλάβουν την ομάδα να κάνουν δώρο στον Ερασιτέχνη, για τα τμήματα υποδομής. Αυτά είναι γραμμένα στα πρακτικά του διοικητικού συμβουλίου. Ωστόσο, εγώ δεν θα διεκδικήσω κάποια χρήματα από τον Ολυμπιακό. Δεν θέλω να τον καταστρέψω. Δεν θα το κάνω ποτέ».

Για το θέμα του γηπέδου και αν η δημοτική αρχή, που θα είναι και ο ίδιος δημοτικός σύμβουλος, σκοπεύει να παραχωρήσει στον Ολυμπιακό κάποια αθλητική εγκατάσταση: «Αυτό το θέμα θα απασχολήσει την ομάδα μετά την σύσταση της ΠΑΕ. Αυτή τη στιγμή ποιος μπορεί να ζητήσει το γήπεδο; Πάντως, το γήπεδο θα δοθεί στις ομάδες προς χρήση με όρους. Θα πρέπει να πληρώνουν το νερό, το ρεύμα, τη συντήρηση του χλοοτάπητα, ενώ θα δοθεί και ένα αντίτιμο στο Δήμο Βόλου. Η δημοτική αρχή δεν μπορεί να αφήσει τις ομάδες χωρίς γήπεδο.

Θεωρώ ότι έγιναν λάθος πράγματα εκατέρωθεν (σ.σ. από τη δημοτική αρχή και τον Ολυμπιακό Βόλου). Ο Ολυμπιακός πολιτικοποιήθηκε, πράγμα που δεν έχει γίνει ποτέ στην ιστορία μιας ομάδας. Έχει συμβεί ποτέ στο παρελθόν να πηγαίνει ο Ολυμπιακός το Κύπελλο στο γραφείο υποψήφιου δημάρχου; Δεν είναι ατόπημα αυτό; Έπραξε σωστά ο Ολυμπιακός Βόλου εκείνη τη στιγμή; Είναι λογικό ο Ολυμπιακός να πληρώσει το τίμημα. Όλοι συστρατεύτηκαν κατά του Αχιλλέα Μπέου και ο δήμαρχος έκανε… πάρτι στις εκλογές. Αυτό είναι η πραγματικότητα. Το 58% είναι ένα πολύ μεγάλο ποσοστό για τα δεδομένα της πόλης. Δεν έφυγα από τον Ολυμπιακό Βόλου, άλλωστε δεν ήμουν στη διοίκηση της ομάδας και ως ένα βαθμό, ήμουν χρηματοδότης. Κατέβηκα στις εκλογές με το ψηφοδέλτιο του Αχιλλέα Μπέου και όλοι έπεσαν να με… φάνε».

Ο Γιώργος Τόρης μίλησε και για τη Νίκη, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Με τη φυγή του Νίκου Ιμεράι, η Νίκη θα αντιμετωπίσει σοβαρό πρόβλημα. Στενοχωρήθηκα για την απαξίωση στο πρόσωπο του Ιμεράι. Δεν το περίμενα πραγματικά. Οι χρηματοδότες, πλέον, δεν υπάρχουν. Ο Ηρακλής δικαιούται να δηλώσει συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Φούτμπολ Λιγκ μέχρι τις 8 Αυγούστου. Ξέρετε τι σημαίνει αυτό για τη Νίκη; Μέχρι τη συγκεκριμένη ημερομηνία δεν μπορεί να κάνει τίποτα απολύτως, καθώς δεν θα γνωρίζει σε ποια κατηγορία θα παίξει.

Αν θα προκύψει άνοδος στη Φούτμπολ Λιγκ, η Νίκη θα πρέπει να δημιουργήσει ΠΑΕ μέσα σε ένα μήνα. Να βρει τα χρήματα και τους παίκτες που θα στελεχώσουν την ομάδα».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το