Τοπικά

“Δουλεύουμε συστηματικά για την ανάπτυξη των Σποράδων” – Περιοδεία Γ. Καλτσογιάννη στα νησιά

«Όλα τα προηγούμενα χρόνια δουλέψαμε συστηματικά για την ανάπτυξη των Σποράδων με έργα υποδομών που βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών και δημιουργούν συνθήκες οικονομικής προόδου» ήταν το μήνυμα του υποψήφιου βουλευτή της Ν.Δ. κ. Γιώργου Καλτσογιάννη ο οποίος βρέθηκε τις τελευταίες μέρες στην Σκιάθο, την Σκόπελο και την Αλόννησο έχοντας διαδοχικές συναντήσεις με φορείς και κατοίκους.
Από την θητεία του ως αντιπεριφερειάρχης ο κ. Καλτσογιάννης εργάστηκε με σχέδιο και επιμονή για την ολοκλήρωση ενός μεγάλου αναπτυξιακού προγράμματος που έφερε πόρους, έργα και δράσεις στις Σποράδες εστιάζοντας στις υποδομές, στις υπηρεσίες και την καθημερινότητα.
Αυτό δεν το λησμόνησαν οι φορείς και οι κάτοικοι των νησιών που του επιφύλαξαν θερμή υποδοχή αναγνωρίζοντας την συμβολή του σε όλη αυτή την υπεραξία που δόθηκε στις Σποράδες τα τελευταία χρόνια.


Ο κ. Καλτσογιάννης συναντήθηκε με τους δημάρχους των νησιών, με επαγγελματίες και φορείς, αλλά και με πολλούς κατοίκους κάνοντας περιοδεία στις γειτονιές αλλά και στα χωριά των νησιών.
Με την άνεση και αμεσότητα που διακρίνουν το πολιτικό του στυλ, ο ίδιος περιέγραψε το πρόγραμμα της Ν.Δ. για την στήριξη των νησιών δίνοντας μεγάλη έμφαση στην αναβάθμιση των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών με πυκνότερα δρομολόγια, αλλά και καλύτερες τιμές για την μετακίνηση, στην ενίσχυση με γιατρούς, νοσηλευτές και οδηγούς ασθενοφόρων των Κέντρων Υγείας καθώς και κτιριακή αναβάθμιση των δομών υγείας, αλλά και στις συνεχείς προσπάθειες, ώστε τα σχολεία των νησιών να λειτουργούν χωρίς κενά σε εκπαιδευτικούς από την έναρξη της σχολικής χρονιάς και οι μαθητές να μην χάνουν μαθήματα.


Παράλληλα αναφέρθηκε εκτενώς στις ενέργειες που πρέπει να γίνουν, ώστε οι Σποράδες να θωρακίσουν και να ενισχύσουν την τουριστική ανάπτυξη που σημειώνουν τα τελευταία χρόνια, ενώ υπογράμμισε την μεγάλη σημασία που έχει η προστασία του περιβάλλοντος που αποτελεί κεφάλαιο κορυφαίας σημασίας για την διατήρηση των νησιών ως ξακουστών τουριστικών προορισμών.
«Είχα την χαρά να βρεθώ στα νησιά των Σποράδων τα οποία εκτός του ότι τα έχω επισκεφθεί πολλάκις τα τελευταία χρόνια, και όχι μόνο καλοκαίρι, αλλά και χειμώνα και σε άλλες εποχές, δούλεψα από την θητεία ως αντιπεριφερειάρχης συστηματικά και αθόρυβα για να την ολοκλήρωση ενός μεγάλου αναπτυξιακού προγράμματος (ΟΣΑΝ) που έφερε πόρους δέκα και πλέον εκατομμυρίων ευρώ στην περιοχή. Και νιώθω χαρούμενος, όταν έργα και δράσεις που σχεδιάσαμε, είτε έχουν υλοποιηθεί είτε είναι στο στάδιο της υλοποίησης. Αυτό δείχνει τη δυναμική και την αποτελεσματικότητά μας για το τι μπορούμε να κάνουμε για τον τόπο μας» τόνισε αρχικά ο κ. Καλτσογιάννης.


Και πρόσθεσε πως «Ασφαλώς και τα ζητήματα δεν τελειώνουν και νέες ανάγκες προκύπτουν συνεχώς. Από τις επαφές και τις επικοινωνίες μου με τους δημάρχους των νησιών, τους φορείς και τους κατοίκους, δεσμεύτηκα ότι θα σταθώ στο πλευρό των νησιών προωθώντας όλα τα ζητήματα που έχουν να κάνουν με την ακτοπλοϊκή σύνδεση, με την παροχή υπηρεσιών υγείας και εκπαίδευσης, με τα επιπλέον έργα υποδομής που πρέπει να γίνουν. Όλα αυτά τα χρόνια μιλήσαμε με το έργο μας. Και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε με ενότητα και σχέδιο».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το