Τοπικά

“Δώστε τα φορολογικά στοιχεία των ΜΜΕ που χρηματοδότησε ο Πέτσας”

Ερώτηση με παράλληλο αίτημα κατάθεσης εγγράφων για το θέμα της χρηματοδότησης των ΜΜΕ, υπεβλήθη στη Βουλή από Βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, μεταξύ των οποίων και οι Βουλευτές Μαγνησίας Κατερίνα Παπανάτσιου και Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος.

Την ώρα που οι πολίτες καλούνται να ανταπεξέλθουν στη δύσκολη αυτή οικονομική συγκυρία, με  πενιχρά ποσά που χορηγούνται με το σταγονόμετρο. Την ώρα που η Κυβέρνηση της ΝΔ επέλεξε να μην ενισχύσει εμπροσθοβαρώς την οικονομία, διατυμπανίζοντας ότι «δεν υπάρχουν λεφτόδεντρα», την ίδια ώρα διένειμε δημόσιο χρήμα αδρά, χωρίς διαφάνεια και σαφή κριτήρια, προκαλώντας την κοινωνία.

Οι Βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α αιτούνται την κατάθεση των εκδοθέντων τιμολογίων και των περιοδικών δηλώσεων ΦΠΑ των Μηνών Μαρτίου, Απριλίου, Μαΐου και Ιουνίου 2020 των Μέσων Ενημέρωσης που έλαβαν αμοιβή για την προβολή των διαφημιστικών προγραμμάτων  “ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ” και “ΜΕΝΟΥΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΣ”, ώστε να διεξαχθεί ο απαραίτητος έλεγχος.

Όπως αναφέρουν στη ερώτησή τους οι Βουλευτές, πληθώρα δημοσιευμάτων υπαινίσσονται αλλοίωση της λίστας σε σχέση με το αρχικό Πρόγραμμα, ενώ δεν έχουν γνωστοποιηθεί και τα κριτήρια χρηματοδότησης. Τονίζεται δε ότι κοινή επιστολή για το θέμα, απέστειλαν προς τον κ. Πέτσα, τα ΔΣ των Ενώσεων Συντακτών (ΕΣΗΕΑ, ΕΣΜΘ, ΕΣΗΕΠΗΝ, ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε και ΕΣΠΗΤ), την Παρασκευή 3 Ιουλίου 2020,  ζητώντας να δοθούν στην δημοσιότητα τα ποσά που χορηγήθηκαν, ανά μέσο ενημέρωσης, αλλά και να ενημερωθούν για τα κριτήρια τα οποία ίσχυσαν για τα ΜΜΕ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το