Τοπικά

«Δώρα ζωής» σε πέντε συνανθρώπους από 61χρονη Βολιώτισσα

Zωή σε πέντε συνανθρώπους χάρισε η 61χρονη Βολιώτισσα της οποίας ο εγκεφαλικός θάνατος διαπιστώθηκε πριν μερικές ημέρες όντας νοσηλευόμενη στη ΜΕΘ και η οικογένειά της αποφάσισε να προχωρήσει στη σπουδαία πράξη της δωρεάς οργάνων.  Ομάδα γιατρών από τη Θεσσαλονίκη έφτασε προχθές αργά το βράδυ στο νοσοκομείο Βόλου και ξεκίνησε άμεσα τη διαδικασία της λήψης των οργάνων όντας και σε επικοινωνία τόσο με τους γιατρούς του Νοσοκομείου Βόλου όσο και τον ΕΟΜ.
Ειδικότερα η λήψη των οργάνων ξεκίνησε προχθές στη μία μετά τα μεσάνυχτα και ολοκληρώθηκε τέσσερις ώρες αργότερα.
Όπως αρχικά είχε τονιστεί από το Νοσοκομείο, από την 61χρονη λήφθηκαν οι δύο νεφροί, οι δύο κερατοειδείς και το ήπαρ.

Η ομάδα των γιατρών μαζί με τα όργανα μετέβη άμεσα στη Θεσσαλονίκη, όπου ήδη στο «Ιπποκράτειο» έγινε χθες η μεταμόσχευση του ήπατος. Στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» επρόκειτο να γίνει η μεταμόσχευση των κερατοειδών.
Από τη ΜΕΘ του Νοσοκομείου τονίστηκε πως η διαδικασία της λήψης των οργάνων ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Η 61χρονη νοσηλευόταν στη ΜΕΘ μετά από καρδιακό επεισόδιο που υπέστη και δυστυχώς δεν μπόρεσε να ανακάμψει.

Ο σύλλογος νεφροπαθών Μαγνησίας για ακόμη μία φορά ευχαρίστησε την οικογένεια της 61χρονης για την απόφαση που έλαβε για τη δωρεά οργάνων.  Η κόρη της 31χρονης τόνισε πως ήταν επιθυμία της μητέρας της να δωριστούν τα όργανά της.
Μάλιστα πρόσθεσε πως «ελπίζει να σωθούν οι άνθρωποι που έλαβαν τα όργανα της μητέρας της». Η κηδεία της 61χρονης θα τελεστεί σήμερα στις 12 το μεσημέρι στον ιερό ναό του Κοιμητηρίου Βόλου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το