Τοπικά

“Δικαίωση των φοιτητών το νομοσχέδιο για ΑΕΙ” σύμφωνα με τον Γραμματέα της ΔΑΠ ΝΔΦΚ Κων. Τσαγκλιώτη

Τους βασικούς πυλώνες του νομοσχεδίου των υπουργείων Παιδείας και Προστασίας του Πολίτη για τα ΑΕΙ, τους στόχους του, αλλά και τα προβλήματα που θα λύσει, σχολιάζει στη «Θ» ο γραμματέας της ΔΑΠ ΝΔΦΚ Ελλάδος Κωνσταντίνος Τσαγκλιώτης. Όπως ανέφερε, η συντριπτική πλειοψηφία των φοιτητών στηρίζουν τη νέα εποχή για την τριτοβάθμια εκπαίδευση και πρόσθεσε πως όλες οι προτάσεις ήρθαν να συμπληρώσουν τη γενναία μεταρρύθμιση της κατάργησης του ασύλου ανομίας.
«Η κατάργησή του ήταν ένας από τους πρώτους νόμους της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ήταν απαίτηση πλέον της κοινωνίας και θεωρώ ότι δικαιώνει τρεις γενιές φοιτητών. Αυτούς που όλα αυτά τα χρόνια αφουγκράζονταν τη φοιτητική πολιτεία η οποία επιζητούσε αυτή την αλλαγή, δικαιώνει όλους αυτούς που θα δουν να εφαρμόζονται στην πράξη όλες οι μεταρρυθμίσεις και δικαιώνει επίσης και τις επόμενες γενιές που θα μπουν σε πανεπιστήμια» δήλωσε.

Όπως ανέφερε, η επικοινωνία με τους φοιτητές και την ακαδημαϊκή κοινότητα γίνεται μόνο μέσω τηλεδιάσκεψης λόγω των μέτρων για τον κορωνοϊό. Τόνισε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των φοιτητών έχει σεβαστεί πλήρως τα νέα μέτρα και από ό,τι φαίνεται στηρίζει το νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ.
Σύμφωνα με τον γραμματέα της ΔΑΠ ΝΔΦΚ Ελλάδος, το νέο νομοσχέδιο περιελάμβανε δύο πυλώνες, ο πρώτος αφορούσε στη μετάβαση και τη φοίτηση στο πανεπιστήμιο που συμπεριείχε την ελάχιστη βάση εισαγωγής, το όριο φοίτησης και ο δεύτερος πυλώνας το ζήτημα της ασφάλειας των πανεπιστημίων.
«Θα μπαίνουν αυτοί που πρέπει στα πανεπιστήμια και δεν θα βλέπουμε τους εξωπανεπιστημιακούς, που κατά τη γνώμη μου αυτοί ήταν που δημιουργούσαν και τα περισσότερα προβλήματα. Ειδική ομάδα προστασίας των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, που σίγουρα θα είναι σε συνεργασία με τον εκάστοτε πρύτανη, θα είναι όμως σε επικοινωνία με την ΕΛΑΣ. Επίσης προβλέπει πιο αυστηρό πειθαρχικό κώδικα για όσους προβαίνουν σε έκνομες ενέργειες μέσα στα πανεπιστήμιά μας».

Αναφερόμενος στις φοιτητικές παρατάξεις, ο κ. Τσαγκλιώτης σημείωσε ότι οι νέοι στα πανεπιστήμια ασχολούνται να αλλάξουν τη σχολή τους, το πτυχίο τους, να ενδυναμωθούν τα επαγγελματικά τους δικαιώματα και για ακουστεί η φωνή τους περισσότερο.
Όσο για τη πολιτική δραστηριοποίηση των νέων, ο κ. Τσαγκλιώτης σημείωσε ότι παρατηρείται μια «απολιτίκ» συμπεριφορά. «Είχαμε παραδείγματα νέων ανθρώπων οι οποίοι ήταν σε σημαντικά πόστα που δεν ανταποκρίθηκαν όταν τους στήριξε ο κόσμος. Η πρόσκληση όμως συνεχίζει να υπάρχει. Αν οι νέοι δεν βγουν μπροστά για να αλλάξουμε τις παθογένειες και την απολιτίκ κουλτούρα, ποιος θα το κάνει; Αν δεν δείξουμε εμείς αυτά που πρεσβεύουμε και αυτά που αφουγκραζόμαστε μέσα από την κοινωνία, τότε ποιος;».
Ερωτηθείς για τη διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού από την κυβέρνηση, ο κ. Τσαγκλιώτης επισήμανε πως τα στοιχεία δείχνουν ότι είμαστε από τις χώρες που έχουν ανταπεξέλθει πολύ καλά και το κράτος προσπαθεί να καλύψει, όσο μπορεί, όλες τις ανάγκες των κλάδων που είτε περιορίστηκε η εργασία τους είτε σταμάτησε και βρίσκονται σε αναστολή. Ταυτόχρονα προσπαθεί να στηρίξει και τους εργαζόμενους όλων των επιχειρήσεων.

«Ο εμβολιασμός προχωράει καλά, βρίσκεται σε μια ροή και όλη η διαδικασία, σύμφωνα με τους δείκτες, είναι σε καλό στάδιο. Ο κόσμος έχει αντιληφθεί ότι χρειάζεται να εμβολιαστεί για να μπορέσουμε σε σύντομο χρονικό διάστημα, όντας και σε μια τουριστική περιοχή, όπως η Μαγνησία, να βγούμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα από αυτό το τέλμα για να είμαστε έτοιμοι να δεχτούμε τους τουρίστες που θα μας αναζωογονήσουν γενικότερα».

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το