Τοπικά

“Διαδηλώνουμε την Παρασκευή για να μην γίνει ο Βόλος απέραντος σκουπιδότοπος”

Την Παρασκευή 5 Ιουνίου τα κινήματα και οι ενεργοί πολίτες σε όλη τη Γη, ενώνουν και συντονίζουν τις δράσεις τους για την αειφορία και τη σωτηρία του πλανήτη. Τα μεγάλα και οξυμένα περιβαλλοντικά προβλήματα απαιτούν άμεσες λύσεις που έρχονται όμως σε σύγκρουση με ισχυρά οικονομικά συμφέροντα, σημειώνει η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας, που μετέχει δυναμικά στο συλλαλητήριο της Παρασκευής. “Η πάλη που αναπτύσσεται χρειάζεται να δυναμώσει, να συσπειρώσει τις δυνάμεις του πνεύματος, της εργασίας και του πολιτισμού και να αποκτήσει διεθνή χαρακτήρα.

Στο Βόλο το άλυτο οξύ πρόβλημα της καύσης σκουπιδιών και πετ κοκ, από την ΑΓΕΤ και η ανάγκη για ορθολογική διαχείριση τόσο του νερού, όσο και των απορριμμάτων, είναι τα προβλήματα που έχουν κινητοποιήσει  χιλιάδες πολίτες, αλλά διαιωνίζονται και βαθαίνουν.

Η αντιλαϊκή και αντιοικολογική επιλογή κατασκευής εργοστασίου που θα παρασκευάζει καύσιμα για την ΑΓΕΤ, θα μετατρέψει το Βόλο στον απέραντο σκουπιδότοπο της κεντρικής Ελλάδας.

Η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία  συμμετέχει και ενώνει τη φωνή της με τα σωματεία και τους φορείς που διοργανώνουν τη μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Μνημείο των Ηρώων. Ο Βόλος θα στείλει και πάλι ηχηρό μήνυμα διαμαρτυρίας στην κυβέρνηση, την περιφέρεια Θεσσαλίας και το Δήμο Βόλου, για να απαιτήσει λύσεις που θα βελτιώσουν και θα εκσυγχρονίσουν την ποιότητα της ζωής στην πόλη που σήμερα μαστίζεται από προώρους θανάτους νέων ανθρώπων. Θα πρέπει είμαστε όλοι εκεί”

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το