Αθλητισμός

“Δεν πρέπει να συνεχίσουμε να παίζουμε ποδόσφαιρο” τόνισε ο Ισπανός μέσος του Βόλου Νάτσο Κάσες

Μία από τις μεταγραφές που έκανε ο Βόλος στην περίοδο του Ιανουαρίου ήταν ο Νάτσο Κάσες. Σε τέσσερα παιχνίδια πρόλαβε να παίξει ο Ισπανός. Άγνωστο, όμως, το αν θα τον ξαναδούμε να αγωνίζεται με τα «κυανέρυθρα».
Ο Κάσες είναι δανεικός από την ΑΕΚ Λάρνακας και σε περίπτωση που ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα, θα επιστρέψει στην Κύπρο. Με συνέντευξη που παραχώρησε στην πατρίδα του και συγκεκριμένα στην ιστοσελίδα VozdeAsturias, ο 32χρονος χαφ τάχθηκε υπέρ της μη ολοκλήρωσης της σεζόν.

Συγκεκριμένα είπε: «Είμαι καλά και παρακολουθώ την κατάσταση. Στο Βόλο μέχρι τώρα έχουμε τέσσερα κρούσματα. Τα περισσότερα κρούσματα είναι στην Αθήνα. Παρακολουθώ τηλεόραση. Στην Ελλάδα έμαθαν από την κατάσταση στην Ιταλία και την Ισπανία και έλαβαν γρήγορα μέτρα.
Το σύστημα υγείας ήδη έχει επηρεαστεί από την προηγούμενη οικονομική κρίση. Νομίζω ότι δεν πρέπει να συνεχίζουμε να παίζουμε ποδόσφαιρο στη σεζόν. Καταλαβαίνω ότι το ποδόσφαιρο είναι μπίζνες και παίζεται για να είναι ο κόσμος ήρεμος σπίτι του, αλλά πρέπει να δώσουμε το παράδειγμα.
Είμαστε προνομιούχοι, αλλά είμαστε άνθρωποι και πρέπει να τηρούμε τα προληπτικά μέτρα. Έχω οικογένεια και δεν θέλω να συμβεί κάτι και να προσβληθούν από τον ιό.
Δεν γνωρίζουμε πολλά πράγματα για τον ιό. Είναι δύσκολο να ευστοχήσουν σε όλες τις αποφάσεις αυτοί που τις λαμβάνουν».

Απειλεί η ΟΥΕΦΑ
Το διοικητικό συμβούλιο της Σούπερ Λιγκ μετά την τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε, έλαβε ως γνωστόν, την απόφαση τη συνέχιση της αναστολής του πρωταθλήματος μέχρι τις 24 Απριλίου και στη συνέχεια θα παρθεί νέα απόφαση για το μέλλον του πρωταθλήματος.
Στο «τραπέζι» έπεσε για πρώτη φορά επίσημα και το ενδεχόμενο της οριστικής διακοπής του πρωταθλήματος.
Την ΠΑΕ Βόλος εκπροσώπησε ο αντιπρόεδρος Παναγιώτης Λούτσος, ο οποίος δεν πήρε ξεκάθαρη θέση για τη διακοπή του πρωταθλήματος, αλλά ζήτησε να είναι ο Βόλος στο working group. Τελικά η ομάδα εργασίας, αποτελείται από εκπροσώπους των ΠΑΕ ΑΕΚ, ΑΕΛ, Ατρόμητου, Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ, η οποία θα αξιολογήσει όλες τις παραμέτρους και τις επιπτώσεις της πανδημίας στο ποδόσφαιρο, σε συνεργασία με τη νομική και την οικονομική υπηρεσία της Σούπερ Λιγκ και με την κατά περίσταση συμμετοχή εμπειρογνομώνων και εκπροσώπων θεσμικών φορέων.

Ωστόσο, οι θέσεις των ομάδων μπορεί να είναι διαφορετικές στο επόμενο διοικητικό συμβούλιο, τη στιγμή που η ΟΥΕΦΑ έστειλε επιστολή αναφορικά με τη συνέχεια των διοργανώσεων. Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία από την πλευρά αναφέρει πως σε περίπτωση που δεν συνεχιστούν τα πρωταθλήματα, θα εξετάσει τις θέσεις στην Ευρώπη των χωρών που δεν θα αγωνιστούν. Από τη στιγμή που η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου αποφάσισε πως μπορούν να συνεχιστούν οι διοργανώσεις από τον Ιούνιο και μετά.
Αναλυτικά η επιστολή της ΟΥΕΦΑ: «Προχωράμε ενωμένοι με γνώση πως μόνο μια εκπληκτικά συντονισμένη προσπάθεια όλων των διοργανωτών μπορεί να βοηθήσει το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο να βγει από την κρίση, έχοντας ανακτήσει το βασικό του κορμό, τις διοργανώσεις.

Αυτή η δέσμευση πήρε σάρκα και οστά στις δύο ομάδες εργασίας που δημιουργήθηκαν για να εξετάσουν τις επιλογές με το καλαντάρι και με τις νομικές και οικονομικές συνέπειες του να συνεχιστεί η σεζόν και μετά τις 30 Ιουνίου. Χωρίς ενότητα κι αλληλεγγύη, κανείς δεν θα βγει από την κρίση, γιατί είμαστε αλληλεξαρτώμενοι.
Απαιτείται χειρισμός και των δύο καλανταρίων, αφού το φινάλε της τωρινής σεζόν θα επηρεάσει το ξεκίνημα της επόμενης.

Παρακολουθώντας στενά την εξέλιξη της κατάστασης, η ομάδα εργασίας που ασχολείται με το καλαντάρι θα δείξει σύντομα, ιδανικά στα μέσα Μαΐου, ποιο πλάνο θα προχωρήσει για να ολοκληρωθεί η σεζόν, χωρίς να αφήσει κανέναν πίσω. Η διακοπή των διοργανώσεων θα έπρεπε πραγματικά να είναι η τελευταία λύση, μόνο αν δεν υπάρχει κάποιο καλαντάρι που να επιτρέπει την ολοκλήρωση της σεζόν.
Πιστεύουμε ακράδαντα πως το ποδόσφαιρο μπορεί να επιστρέψει στους επόμενους μήνες, μέσα σε συνθήκες που θα μας υποδείξουν οι δημόσιες αρχές, και πως κάθε απόφαση οριστικής διακοπής εγχώριων διοργανώσεων είναι, σε αυτό το στάδιο, πρόωρη και αδικαιολόγητη.

Από τη στιγμή που η συμμετοχή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις καθορίζεται από το αποτέλεσμα στο τέλος μιας ολοκληρωμένης εγχώριας διοργάνωσης, ένας πρόωρος τερματισμός θα θέσει εν αμφιβόλω την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος.
Η ΟΥΕΦΑ διατηρεί το δικαίωμα να εξετάσει το δικαίωμα των ομάδων στη συμμετοχή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις του 2020-21, σύμφωνα πάντα με τους σχετικούς κανονισμούς».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το