Τοπικά

“Δεν κάνουμε πίσω μέχρι να κερδίσουμε ένα καθαρό περιβάλλον”

Η ομάδα νέων της Επιτροπής Αγώνα χαιρετίζει όσους συμμετείχαν στο συλλαλητήριο ενάντια στην καύση σκουπιδιών ενώ σημειώνει ότι η κινητοποίησή της έστειλε ένα δυνατό μήνυμα προς την κυβέρνηση, την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Δήμο Βόλου. Σε ανακοίνωσή της καλεί επίσης τους νέους της πόλης να συμμετέχουν στον αγώνα της δηλώνοντας ότι δεν πρόκειται να κάνει πίσω στη διεκδίκησή της για καθαρό περιβάλλον.

Η ανακοίνωση της ομάδας νέων:

“Την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου στείλαμε ένα δυνατό μήνυμα: Όχι στην καύση σκουπιδιών στην ΑΓΕΤ! Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες μαθητές, φοιτητές, καθηγητές και πολίτες του Βόλου που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ομάδας νέων της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών συμμετέχοντας στο συλλαλητήριο της Πέμπτης 21 Νοεμβρίου.
Με την κινητοποίηση αυτή στείλαμε ένα πολύ δυνατό και ξεκάθαρο μήνυμα προς την κυβέρνηση, την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Δήμο Βόλου: απαιτήσαμε να μπει τέλος στην καύση σκουπιδιών στην ΑΓΕΤ-Lafarge, να μην δημιουργηθεί εργοστάσιο SRF από το Δήμο Βόλου, να προχωρήσει η οικολογική διαχείριση των απορριμμάτων υπό δημόσιο έλεγχο, να αντιμετωπιστεί η ατμοσφαιρική ρύπανση και να ζήσουμε σε ένα καθαρό περιβάλλον.
Δείξαμε ότι οι νέοι της πόλης έχουμε επίγνωση του τεράστιου κινδύνου που συνιστά για τη δημόσια υγεία η καύση των σκουπιδιών και είμαστε αποφασισμένοι να αγωνιστούμε για να την σταματήσουμε.
Θεωρούμε πολύ θετικό το γεγονός ότι η ΕΛΜΕ Μαγνησίας στήριξε την κινητοποίηση αυτή με 3ωρη στάση εργασίας, τις αποφάσεις πολλών Φοιτητικών Συλλόγων για συμμετοχή στο συλλαλητήριο και τους μαθητές που προχώρησαν σε καταλήψεις.
Γνωρίζουμε ότι τα συμφέροντα που βρίσκονται απέναντί μας είναι πολύ ισχυρά. Αλλά δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω μέχρι να κερδίσουμε αυτό που είναι δικαίωμα κάθε ανθρώπου, το καθαρό περιβάλλον. Όπως λέει και το σύνθημα «αυτοί μιλάνε μόνο για κέρδη και ζημιές, εμείς μιλάμε για ανθρώπινες ζωές»!
Καλούμε όλους τους νέους της πόλης που θέλουν να συμμετέχουν σε αυτό τον αγώνα να έρθουν σε επαφή με την ομάδα νέων της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών Βόλου για να σχεδιάσουμε και να πραγματοποιήσουμε όλοι μαζί τα επόμενα βήματα. Θα δικαιωθούμε!”

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το