Τοπικά

“Δεν γνωρίζω καμία νέα πρόταση του Δήμου για το δικαστικό μέγαρο – Προσωπικά έχω πρόταση”

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου κ. Στρατηγόπουλος ενοχλημένος από την παρέμβαση της πρώην προέδρου των δικαστικών υπαλλήλων κ. Παπαδημητρίου που έκανε λόγο για κοροϊδία στο ζήτημα της ανέγερσης νέου δικαστικού μεγάρου, δηλώνει πως καμία νέα πρόταση δεν υπάρχει από τον δήμο για τη δημιουργία της υποδομής.

Aπαντώντας στην ανακοίνωση της κ. Παπαδημητρίου, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου Χρήστος Στρατηγόπουλος δήλωσε ότι είναι απολύτως ανακριβές ότι υπήρξε, μετά τη συνάντηση των φορέων για το δικαστικό μέγαρο στις 23 Δεκεμβρίου 2019, οποιαδήποτε κοινή επιστολή προς το υπουργείο Δικαιοσύνης.  «Είναι απολύτως βέβαιο ότι δεν έχω υπογράψει οποιοδήποτε σχετικό έγγραφο και νομίζω ότι τέτοιο έγγραφο – το οποίο να φέρει έστω τις υπογραφές όλων των υπολοίπων συμμετεχόντων στη συγκεκριμένη σύσκεψη- δεν υπάρχει. Δεν μου είναι γνωστή, σίγουρα όχι τυπικά όπως θα έπρεπε, καμία νέα πρόταση του Δήμου Βόλου για το ζήτημα της χωροθέτησης του νέου δικαστικού μεγάρου. Σε κάθε περίπτωση καλώ την κ. Παπαδημητρίου και οποιοδήποτε τρίτο να δημοσιοποιήσει οποιοδήποτε στοιχείο διαθέτει, το οποίο να συνιστά αντίδραση εμού προσωπικά και του δικηγορικού συλλόγου Βόλου γενικότερα ως προς την πρώτη (ήδη απορριφθείσα) αλλά και τη φερόμενη νέα πρόταση του Δήμου Βόλου».

Ο κ. Στρατηγόπουλος τόνισε πως όλα τα ζητήματα που σχετίζονται με τη (μη) ενημέρωση των φορέων για την πορεία του συγκεκριμένου ζητήματος, κατά την παρούσα φάση αλλά και τις προοπτικές του, πρέπει να απαντηθούν θεσμικά με τη σύγκληση νέας σύσκεψης των φορέων, με πρωτοβουλία του Δήμου Βόλου.
Ό πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου υπογράμμισε πως έχει ζητήσει επανειλημμένα τη σύγκληση νέα σύσκεψης για το ζήτημα με πρωτοβουλία του Δήμου Βόλου προκειμένου να παρουσιαστούν οι μέχρι σήμερα εξελίξεις και οι φερόμενες νέες προτάσεις.
«Ως πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου έχω πρόταση για περιοχή που φέρει τα στοιχεία της κεντρικότητας, σύμφωνα με τις προδιαγραφές της νομοθεσίας για τη χωροθέτηση των δικαστικών μεγάρων. Θα την καταθέσω θεσμικά όταν υπάρξει νέα σύσκεψη για το ζήτημα» πρόσθεσε ο κ. Στρατηγόπουλος.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το