Αθλητισμός

“Δεν έχουν δικαίωμα να ασκούν βέτο” απάντησε σε Αντωνάκα-Αθανασιάδη ο πρόεδρος της Νίκης Στ. Φάτσης

Την απάντησή του προς την πλευρά Αντωνάκα-Αθανασιάδη έδωσε ο Στέργιος Φάτσης. Ο πρόεδρος του Γ.Σ.Β. «Η Νίκη» υποστήριξε ότι δεν έχουν δικαίωμα να ασκούν βέτο άνθρωποι που έμαθαν την ομάδα πριν έναν μήνα και υπεραμύνθηκε της απόφασης του Δ.Σ. για μη διεξαγωγή Γενικής Συνέλευσης.
Μεταξύ άλλων ο Στέργιος Φάτσης μίλησε στην εκπομπή «Τάκλιν στην καρωτίδα» του Blue Heart FM για τα εξής θέματα:

Για την πρόταση από τη Ρωσία: «Οι εξελίξεις στο ποδοσφαιρικό τμήμα έτρεχαν πολύ γρήγορα. Υπήρχε πρόταση πολύ πριν από τη Γ.Σ. και την εκδήλωση ενδιαφέροντος από τον κ. Παπακωνσταντίνου. Υπάρχουν μέιλ του Ιουνίου από Ρώσους επιχειρηματίες. Έχουν γίνει τέσσερις-πέντε συναντήσεις με τους εν λόγω κυρίους, οι οποίοι εκφράστηκαν εγγράφως τελευταίοι. Στο Δ.Σ. της περασμένης Τετάρτης τους ενημέρωσα για όλες τις προτάσεις, όπου συζητήθηκαν τα συν και τα πλην της κάθε μιας, χωρίς να μπορούμε να πάρουμε κάποια απόφαση

Υπάρχουν τρεις προτάσεις. Η πρόταση των Ρώσων είναι η πιο δουλεμένη. Δεν ενδιαφέρονται για μετοχές και το πλειοψηφικό πακέτο. Θέλουν το μάνατζμεντ της ομάδας και διαφυλάττουν την ομάδα με κάποια έσοδα, που στην ουσία τα χαρίζουν για να έχει έσοδα η Ερασιτεχνική. Για να δοθεί το μάνατζμεντ θα πρέπει να συμφωνήσει το πλειοψηφικό πακέτο. Μόνο αυτός που θα το πάρει, έχει δικαίωμα να μιλήσει με τους Ρώσους για το εάν θα τους αναθέσει το μάνατζμεντ ή όχι. Άρα αυτή η πρόταση δεν άπτεται των άλλων δύο, γιατί οι Ρώσοι δεν ενδιαφέρονται καθόλου για την Γ’ Εθνική.

Είναι συγκεκριμένοι άνθρωποι και μερικοί είναι παλιοί διεθνείς με τη Ρωσία. Είναι εταιρία μάνατζερ, που δραστηριοποιείται στη Βόρεια Ευρώπη, στην Πολωνία. Όλες αυτές οι εταιρείες έχουν πάντα από πίσω μία εταιρεία αθλητικού ρουχισμού, ένα αθλητικό ποτό, μία εταιρεία εμπορίας αθλητικών οργάνων και κατασκευής χλοοτάπητα. Οι ίδιοι ήρθαν εδώ για να πάρουν σύλλογο Σούπερ Λιγκ και διά μέσω ενός γνωστού της ομάδας, μπήκαν στο «τρυπάκι» μήπως ενδιαφερθούν για τη Νίκη και πράγματι ενδιαφέρθηκαν έμπρακτα».

Για τη δήλωση Αντωνάκα-Αθανασιάδη ότι αποχωρούν βασικοί παίκτες: «Στη Νίκη έπαιξαν και θα παίξουν πολύ μεγάλοι παίκτες. Δεν ήταν μόνο ο Κέρι, είναι άστοχο παράδειγμα. Οι παίκτες από το περσινό ρόστερ υπέγραψαν για να μείνουν και όχι να φύγουν, εκτός από τους Κέρι, Καρτσαμπά, Τσεμπερίδη και Τζιώρα. Δεν θα διαλυθεί η Νίκη με τη φυγή κανενός παίκτη. Θα έρθουν καλύτεροι. Όσον αφορά το ότι δεν θα τους περιμένουν για πάντα οι ποδοσφαιριστές που έχουν συζητήσει, είναι λογικό. Έτσι όπως είναι τα πράγματα κανείς ποδοσφαιριστής δεν υπογράφει.

Ο Ολυμπιακός Β. έχει καταθέσει αίτηση από 4/7 και δεν έχει ακόμη ΑΦΜ. Έχει ανακοινώσει παίκτες προφορικά, αν και είναι ήδη Φούτμπολ Λιγκ. Ζούμε σε μια κατάσταση που δεν οφείλεται σε μας. Μόνο προφορικές συνεννοήσεις μπορείς να κάνεις. Αν είσαι οργανωμένος με γνωριμίες στο ποδόσφαιρο, δεν μπορείς να φτιάξεις ομάδα μέχρι τέλη Οκτωβρίου, όταν άρχισε το πρωτάθλημα πέρσι; Στις 7/8 θα ξεκαθαριστεί το τοπίο, γιατί τότε πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή οι ομάδες στη Φούτμπολ Λιγκ. Γι’ αυτό πήραμε αυτή την απόφαση. Γιατί αν έπαιρνε τη Νίκη ένας πχ στις 29/7 και έφερνε εδώ παίκτες, μετά αν γινόταν ΠΑΕ και ερχόταν κάποιος άλλος και τίναζε την μπάνκα στον αέρα, τι θα γίνονταν με αυτούς τους ποδοσφαιριστές; Χρειάζεται αρκετός χρόνος για να γίνεις ΠΑΕ και πιστεύω θα μας δώσουν παράταση τα αρμόδια όργανα για να μπορέσουμε να λειτουργήσουμε».

Για ποιο λόγο δεν γίνεται Γ.Σ.: «Όταν βρέθηκα με τους αδελφούς Αντωνάκα ήταν 15/7 και είπαμε ότι έχουμε 7 μέρες περιθώριο να συγκαλέσουμε Γ.Σ. Θέλαμε αίθουσα με προδιαγραφές, ώστε να έχουμε καλές συνθήκες και να μπορούμε να κάνουμε σύνδεση μέσω skype με τον κ. Αντωνάκα αν χρειαζόταν για να μιλήσει στα μέλη. Όλα τα ξενοδοχεία, όμως, ήταν κλεισμένα από τις ομάδες του Ευρωμπάσκετ Κ18, που χρησιμοποιούν τις αίθουσες για βίντεο κλπ. Στις αίθουσες του Δήμου δεν υπάρχουν τα παραπάνω μέσα. Επιπλέον δεν ορίστηκε για τις 29/7 η Γ.Σ., γιατί προέκυψε η εμβόλιμη έγγραφη πρόταση των Ρώσων και έπρεπε να ενημερώσω το Δ.Σ. για τις τρεις προτάσεις και τις ιδιαιτερότητές τους και να αποφασίσουμε για Γ.Σ. στις 31/7, γιατί επτά μέρες προβλέπει το καταστατικό. Διαφορετικά οποιαδήποτε απόφαση είναι ενστάσιμη. Στο Δ.Σ. μίλησαν και ψήφισαν ένας-ένας και στο τέλος αποφασίστηκε με 14-1 να μη διεξαχθεί Γ.Σ., γιατί όλοι θεώρησαν ότι θα γίνει μια συνέλευση χωρίς αντικείμενο. Δηλαδή θα δίναμε χρίσμα για Γ’ Εθνική ή θα εκλέγαμε πενταμελή επιτροπή για ΠΑΕ;».

Για το ότι η πλευρά Αντωνάκα θα αναθεωρήσει τη στάση της αφού δεν γίνεται Γ.Σ.: «Ο κ. Αντωνάκας δεν έχει κανένα δικαίωμα να βάλει βέτο στη Νίκη. Δε μπορεί να ξέρει κάποιος τη Νίκη έναν μήνα και να βάζει βέτο σε μια ομάδα που είναι 100 ετών. Όποιος ενδιαφέρεται για τη Νίκη θα φανεί στην τράπεζα. Τα υπόλοιπα είναι φτηνές δικαιολογίες. Το ήξερα ότι αυτή η απόφαση θα στραφεί εναντίον εμού και του Δ.Σ. Ας πάρουμε, όμως, την πλευρά Παπακωνσταντίνου. Δεν έχει τα ίδια προβλήματα με τον Αντωνάκα; Έβγαλαν καμιά ανακοίνωση, που είναι και Νικιώτες; Δηλαδή ενδιαφέρονται πιο πολύ κάποιοι που έμαθαν τη Νίκη εδώ κι έναν μήνα, με εκείνους που την ξέρουν 30 χρόνια;».

Για το χρονικό των συναντήσεων με τους αδελφούς Αντωνάκα: «Κάναμε ένα ραντεβού παρουσία του Βασίλη Βενέτη, τα πράγματα έγιναν ανοικτά. Εγώ στο μυαλό μου είχα το «πάντρεμα». Λένε ότι είχαμε ραντεβού για να δώσουμε την ομάδα. Δεν γίνεται να δώσεις την ομάδα σε μια καφετέρια. Δεν ήταν δυνατόν να επιτευχθεί συμφωνία. Δέχθηκαν τους όρους που θέλουμε να βάλουμε στον επόμενο μεγαλομέτοχο, αλλά αυτό δεν γίνεται στην καφετέρια, αλλά θα γίνει όπως πρέπει. Υποστηρίζουν ότι θα έκανα θετική εισήγηση για εκείνους. Μα εγώ δεν μπορώ να επηρεάσω κανέναν στο τι θα ψηφίσει. Έγινε σε πολύ καλό κλίμα η συνάντηση και από εκεί και πέρα ό,τι θέλει ο κόσμος θα προχωρήσει. Μάλιστα ήρθα στον Βόλο να τους ενισχύσω λέγοντας στον κ. Βενέτη μήπως ήταν δυνατόν να γίνει ένα «πάντρεμα». Ωστόσο η πλευρά Παπακωνσταντίνου είπε «αισθανόμαστε δυνατοί και προχωράμε μόνοι μας».

Για τον ισχυρισμό Αντωνάκα-Αθανασιάδη ότι η καθυστέρηση μπορεί να αποβεί καταστροφική: «Κάποιοι θα μας πουν ότι ενδιαφέρονται περισσότερο για τη Νίκη, που εμείς ξέρουμε από τον παππού μας; Πώς παίρνουν τέτοιο θάρρος και εκφράζονται έτσι; Ας μαζευτούν λίγο. Δεν παίρνω το μέρος κανενός. Πολύ φοβάμαι ότι έχουν παραπλανηθεί».

Για το αν τάσσεται υπέρ των Παπακωνσταντίνου-Βενέτη: «Εμείς θέλουμε να διαφυλάξουμε την Ερασιτεχνική. Δεν με ενδιαφέρει ποιος θα πάρει την ομάδα. Υπάρχει και το εξής ερώτημα: Τι θα γίνει αν ο νέος μεγαλομέτοχος πουλήσει τις μετοχές σε άλλον; Αυτό πρέπει να διασφαλιστεί, ώστε σε περίπτωση πώλησης να παίξει καταλυτικό ρόλο το Δ.Σ. της Ερασιτεχνικής. Αν είναι μια πρόταση ανθρώπου που ενδιαφέρεται πραγματικά, τότε να έρθει. Αλλά πρέπει να διασφαλιστεί η ομάδα για να μην πέσει σε χέρια που δε θέλουμε…».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το