Αθλητισμός

“Δεν έχουμε δημιουργήσει ανταγωνιστικό πρωτάθλημα” τόνισε ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Νίκη Βασίλης Βενέτης

Στο ότι η φετινή Φούτμπολ Λιγκ δεν είναι ανταγωνιστική, αποδίδει τη μεγάλη καθυστέρηση στην έναρξη ο Βασίλης Βενέτης. «Δεν είναι μόνο η πανδημία. Η πανδημία ήρθε και «έδεσε» σε όλα τα προβλήματα που υπάρχουν σήμερα» εξήγησε ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Νίκη.

Στο Ράδιο Βέρα φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο Βασίλης Βενέτης. Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Νίκη πρόβαλε ως βασικότερη αιτία της καθυστέρησης στην έναρξη του πρωταθλήματος, το ότι φέτος δεν είναι το ίδιο ανταγωνιστικό με πέρσι, με συνέπεια να μην υπάρχει ενδιαφέρον από τηλεοπτικό κανάλι. Επίσης εμφανίστηκε αβέβαιος για το πότε θα γίνει η «σέντρα», αφού η κατάσταση με τον κορωνοϊό παραμένει έκρυθμη.

Μεταξύ άλλων ο κ. Βενέτης μίλησε στην εκπομπή «Τετ α τετ με τον Χρυσόστομο Βιτσόπουλο» για τα εξής θέματα:

Για την αγωνιστική απραξία στη Φούτμπολ Λιγκ: «Η έλλειψη αγωνιστικής δραστηριότητας είναι κάτι ευρύτερο που απασχολεί όχι μόνο τη δική μας κοινωνία, αλλά όλη την Ελλάδα και ολόκληρο τον κόσμο. Βέβαια αυτό αφορά πολύ περισσότερο το δικό μας πολύπαθο πρωτάθλημα. Σε λίγες ημέρες συμπληρώνουμε απραξία δέκα μηνών. Όπως όλος ο κόσμος, έτσι κι εμείς έχουμε μπει σ’ αυτό το κλίμα αντιμετώπισης του κορωνοϊού.

Το ποδόσφαιρο δεν μπορεί να είναι άμοιρο από αυτό. Γι’ αυτόν τον λόγο δεν ξέρουμε πώς θα εξελιχθεί αυτό το πράγμα. Εμείς ως Νίκη Βόλου κρατήσαμε τους παίκτες κοντά, εδώ στην πόλη μας, αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα παραπάνω από το να περιμένουμε το τι θα μας πουν οι ειδικοί, δηλαδή οι λοιμωξιολόγοι. Είμαστε σε αναμονή, όπως όλες οι άλλες ΠΑΕ».

Για τις φήμες που κυκλοφορούν σχετικά με το πότε θα αρχίσει η Φούτμπολ Λιγκ: «Κανείς δεν μπορεί να το πει με βεβαιότητα. Όλα αυτά είναι εικασίες του καθενός ανάλογα με τις προσλαμβάνουσες που έχει. Δεν νομίζω να υπάρχει κάτι συγκεκριμένο. Αυτό που είναι γνωστό είναι ότι μέχρι τις 7 Ιανουαρίου υπάρχει απαγόρευση προπονήσεων, όπως όλη η Ελλάδα. Για τη Φούτμπολ Λιγκ δεν υπάρχει εξαίρεση, όπως έγινε στη Σούπερ Λιγκ 2. Αναμένουμε τις αποφάσεις. Δεν νομίζω ότι μπορεί κάποιος να πει υπεύθυνα μία ημερομηνία».

Για το ότι ακόμη δεν έχουν εγκριθεί οι προπονήσεις στη Φούτμπολ Λιγκ, που θεωρείται παραμελημένη: «Σίγουρα ναι, αλλά ούτε η Σούπερ Λιγκ 2 δεν είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση. Τελειώνει ο Δεκέμβριος κι ένα πρωτάθλημα δεν έχει αρχίσει ακόμη και δεν έχει παιχθεί ούτε μία αγωνιστική, δεν υπάρχει ούτε συγκεκριμένο τηλεοπτικό συμβόλαιο υπογεγραμμένο, ενώ μερικές ομάδες έχουν ακόμη πρόβλημα με την αδειοδότηση. Έχει περάσει καιρός και έπρεπε να έχουν προχωρήσει αυτά.

Σίγουρα η Φούτμπολ Λιγκ είναι ακόμη πιο πίσω. Αρκετές ομάδες δεν έχουν αιτηθεί καν για άδεια συμμετοχής στο πρωτάθλημα, δεν έχει βγει η ημερομηνία (σ.σ. έναρξης) και δεν έχουν ξεκινήσει προπονήσεις. Είμαστε ακόμη πιο πίσω από την ήδη καθυστερημένη Σούπερ Λιγκ 2.

Ειλικρινά δεν ξέρω πώς θα εξελιχθεί αυτό το πράγμα. Να μιλάμε για ποδόσφαιρο τη στιγμή που συμβαίνουν όλα αυτά στην κοινωνία με γεμάτες τις εντατικές και να μην υπάρχουν κρεβάτια για ασθενείς. Βλέπουμε μια κοινωνία να υποφέρει γενικότερα. Δεν έχει ξεκινήσει καλά το λιανεμπόριο. Υπάρχουν πολύ σοβαρότερα προβλήματα από το ποδόσφαιρο. Αυτό πρέπει να το καταλάβουμε κι εμείς και να ενταχθούμε σ’ αυτό το κλίμα. Δεν έχουμε παρά να κάνουμε υπομονή και να σεβαστούμε ό,τι μας λένε οι ειδικοί».

Για το πώς θα βγει όλο το πρόγραμμα λόγω της καθυστερημένης έναρξης: «Με τη λογική μου δεν χωράνε να βγουν όλες οι αγωνιστικές. Βέβαια δεν ξέρουμε, πολλά έχουμε δει στο ποδόσφαιρο αυτό το διάστημα. Δεν μπορώ να κάνω κάποια πρόβλεψη».

Για το ότι δεν υπάρχουν πόροι για τις ΠΑΕ της Φούτμπολ Λιγκ: «Για να πούμε αλήθειες ούτε κι εμείς έχουμε δημιουργήσει ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα και εξαρτόμαστε από κρατικές επιχορηγήσεις. Δηλαδή όλος ο συνεταιρισμός αυτή τη στιγμή δεν έχει παράξει ένα προϊόν, που να είναι ανταγωνιστικό, με συνέπεια να «κρέμεσαι» από την ΕΡΤ για το τι θα σου δώσει. Επομένως λειτουργείς σαν επαίτης για να πάρεις κάποια τηλεοπτικά και γι’ αυτόν τον λόγο δεν έχει ξεκινήσει ακόμη το πρωτάθλημα. Δεν είναι μόνο η πανδημία. Απλώς ήρθε η πανδημία και «έδεσε» σε όλα τα προβλήματα που υπάρχουν σήμερα και έχουν κάνει ακόμη πιο δύσκολα τα πράγματα.

Υπήρξαν ομάδες που δεν κατάφεραν να τελειώσουν, πραγματοποιήθηκαν παιχνίδια αδιάφορα και είναι λογικό να μην υπάρχει τηλεοπτικός πάροχος που να ενδιαφέρεται σοβαρά γι’ αυτό το προϊόν, οπότε μετά οι ομάδες δεν μπορούν να ανταποκριθούν οικονομικά. Υπάρχουν πολλά έξοδα και πολλά κακώς κείμενα, τα οποία κάποια στιγμή πρέπει να διορθώσουμε».

Για τις δύο προσφυγές που είχε καταθέσει η ΠΑΕ Νίκη στο Διαιτητικό Δικαστήριο: «Βγήκαν οι αποφάσεις, αλλά είναι απορίας άξιο πώς έγινε αναδιάρθρωση μόνο στην Γ’ Εθνική. Στην προσφυγή μας για την Ιεράπετρα αποφάνθηκαν ότι ο 5ος δεν έχει δικαίωμα να ανεβεί και βλέπουμε ότι ανέβηκε η Σαντορίνη σαν 9η ουσιαστικά, γιατί βρισκόταν πίσω από τις οκτώ πρώτες. Δηλαδή είχε δικαίωμα να ανεβεί ο 9ος και δεν είχε ο 5ος. Έγιναν κάποια πράγματα, αλλά πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά. Πάντως εμείς ως Νίκη Βόλου κρίναμε ότι έπρεπε να κυνηγήσουμε αυτά τα πράγματα, ώστε να έχουμε ένα πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Τελικά δεν βγήκαν τα πράγματα όπως τα περιμέναμε, αλλά προχωράμε μπροστά. Δεν μένουμε πίσω, είναι ένα κομμάτι που έμεινε πίσω».

Για τον κλήρωση-«ορισμό» της Νίκης στον Νότιο Όμιλο: «Εγώ νομίζω δεν έγινε καθόλου κλήρωση, αλλά τώρα δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι παραπάνω. Δεν υπάρχει σκεπτικό. Εγώ σας είπα πως δεν διάβασα ούτε τα σκεπτικά των αποφάσεων, γιατί με το μυαλό μου δεν μπορεί να παίξει κανένας και να υπερβάλει πάνω σε αυτό.

Είναι πράγματα κοινής λογικής, όταν κάνεις μια κλήρωση το λιγότερο που πρέπει να γίνει είναι να παρίστανται οι ενδιαφερόμενοι ή όταν γίνεται μια αναδιάρθρωση γίνεται σε όλες τις κατηγορίες. Δεν μπορεί να μείνουν οι άλλες κατηγορίες ως έχουν, να πέσουν οι ομάδες από τις άλλες κατηγορίες, να ανέβουν αντίστοιχα και στη Γ’ κατηγορία (σ.σ. Φούτμπολ Λιγκ) να μην έχει γίνει τίποτα από όλα αυτά. Τι να σχολιάσουμε τώρα; Ας τα αφήσουμε πίσω κι ας τα δεχθούμε ως έχουν και κοιτάμε μπροστά».

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το