Τοπικά

“Χρυσή” η ομάδα iGEM Thessaly του Πανεπιστημίου σε Διεθνή Διαγωνισμό Συνθετικής Βιολογίας

Το χρυσό μετάλλιο στον Διεθνή Διαγωνισμό Συνθετικής Βιολογίας κέρδισε η ομάδα iGEM Thessaly του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για το καλύτερο διαγωνιστικό ερευνητικό έργο.
Η ομάδα ήταν επίσης υποψήφια στην κατηγορία της καλύτερης υποστηριζόμενης επιχειρηματικότητας και στην κατηγορία για το καλύτερο Integrated Human Practices.
Στη Βοστώνη, η ομάδα των 10 φοιτητών και αποφοίτων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, παρουσίασε το ερευνητικό έργο με τίτλο «ODYSSEE: a modular platform for field diagnosis of Tuberculosis» που αφορά στη δημιουργία ενός τεστ για την έγκαιρη διάγνωση της φυματίωσης.

Ανακοίνωση του Πανεπιστημίου

Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας συγχαίρει την προπτυχιακή ομάδα iGEM Thessaly 2019 για την επιτυχή συμμετοχή της στον διεθνή διαγωνισμό iGEM στη Βοστώνη των Ηνωμένων Πολιτειών. Η ομάδα, η οποία αποτελείται από φοιτητές των Τμημάτων Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας, Aρχιτεκτόνων Μηχανικών, Μηχανολόγων Μηχανικών και Πληροφορικής με εφαρμογές στη Βιοϊατρική, ανέπτυξε μία πρωτότυπη μέθοδο για την ανίχνευση της φυματίωσης, βασισμένη σε μεθόδους Συνθετικής Βιολογίας. Η εργασία τους ODYSSEE διακρίθηκε ανάμεσα σε 375 συμμετέχουσες ομάδες με : Καλύτερο διαγνωστικό ερευνητικό έργο (Best diagnostics project),

Χρυσό μετάλλιο (Gold medal) και Ειδική μνεία για την τήρηση των κανόνων βιο-ασφαλείας (Special awarded for biosafety and biosecurity policies) καθώς και με δύο επιπλέον υποψηφιότητες για την καλύτερη επιχειρηματικότητα (Best supporting entrepreneurship) και την καλύτερη ενσωμάτωση κοινωνικών αναγκών και ανθρωπίνων διεργασιών (Best Integrated Human Practices).

Η σημαντική αυτή επιτυχία αποτελεί δίκαια αναγνώριση τόσο της προσωπικής εργασίας και υπευθυνότητας των μελών της ομάδας, όσο και του έργου του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Ελπίζουμε η βράβευση αυτή ν’ αποτελέσει την πρώτη πολλών επιτυχιών για καθένα απο τα μέλη της ομάδας και των υποστηρικτών τους, καθώς και έναυσμα για την συνέχιση και ίδρυση παρόμοιων διεπιστημονικών ομάδων.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το