Τοπικά

“Χρόνιος ο εμπαιγμός με το δικαστικό μέγαρο Βόλου” -Στο δημοτικό συμβούλιο το θέμα

Τα νέα αρνητικά δεδομένα που έχουν προκύψει με το δικαστικό μέγαρο Βόλου καθώς έγινε γνωστό πως τα προτεινόμενα οικόπεδα κρίθηκαν ακατάλληλα, προκάλεσαν την αγανάκτηση της παράταξης της Λαϊκής Συσπείρωσης που αντιδρά και στο γεγονός της κατασκευής του μεγάρου-εάν βρεθεί οικόπεδο-μέσω Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα. όπως τονίζει η παράταξη συνεχίζεται ο χρόνιος εμπαιγμός των εργαζομένων στο δικαστικό μέγαρο Βόλου, που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους κάτω από απερίγραπτα άθλιες συνθήκες. Οι πρόσφατες τυμπανοκρουσίες των τοπικών βουλευτών και στελεχών της κυβέρνησης για την απόφαση ανάθεσης της ανέγερσης του Δικαστικού Μεγάρου Βόλου, μέσω της ληστρικής μεθόδου Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), στη Γενική Γραμματεία Υποδομών, ως η πιο ενδεδειγμένη, καθώς θα οδηγήσει στην ταχύτερη δυνατή ολοκλήρωση του έργου, αποτελούν κοροϊδία.

Οι ΣΔΙΤ αποτελούν μέθοδο από την οποία οι μόνοι ωφελημένοι οι μεγάλοι τεχνικοί όμιλοι που θα κατασκευάσουν τα έργα και οι τράπεζες που θα τα χρηματοδοτήσουν, αφού τα έργα αυτά καταλήγουν να έχουν υπερδιπλάσιο κόστος. Ταυτόχρονα δεν διασφαλίζεται η γρήγορη έναρξη και ολοκλήρωση αναγκαίων έργων, εφόσον εξαρτώνται από τις διαθέσεις των επενδυτών για το πότε και πού θα κατευθύνουν τα κεφάλαια τους, ώστε να έχουν μεγαλύτερη κέρδη.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελούν οι προκηρύξεις διαγωνισμού με ΣΔΙΤ από το 2008 (διαδικασία που δρομολογήθηκε από το 2005) για τα δικαστικά μέγαρα Ηρακλείου και Πατρών, καθώς επίσης και για καταστήματα κράτησης, μεταξύ των οποίων και του Βόλου για τη μεταστέγαση των φυλακών Βόλου, που είχε συνδυαστεί και την κατασκευή του νέου δικαστικού μεγάρου Βόλου στη Χιλιαδού, οι οποίες παρέμειναν άγονες.

Οι ευθύνες των κυβερνήσεων της ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ έχουν τεράστιες ευθύνες για τη σημερινή κατάσταση στο Βόλο. Ευθύνες έχουν και οι δημοτικές αρχές Βόλου, και η σημερινή, αφού δεν έχουν παρέμβει με αποφασιστικότητα για να αποκτήσει ο Βόλος νέο σύγχρονο δικαστικό μέγαρο, ώστε οι εργαζόμενοι να κάνουν τη δουλειά τους σε ανθρώπινες συνθήκες.

Ερωτάται η δημοτική αρχή Βόλου:

  • Τι πρωτοβουλίες θα πάρει ώστε η πόλη του Βόλου να αποκτήσει σύντομα νέο σύγχρονο δικαστικό μέγαρο, με άμεση χρηματοδότηση από τον Κρατικό προϋπολογισμό και όχι με τη μέθοδο ΣΔΙΤ;
  • Τι θα κάνει για να βρεθεί κατάλληλο οικόπεδο για την ανέγερση του δικαστικού μεγάρου;

Οι δημοτικοί σύμβουλοι
Ντακούμης Βασίλης
Ριζόπουλος Απόστολος
Τσαλούχας Θεόδωρος

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το