Τοπικά

“Χέρι” στις τράπεζες βάζει τώρα η ΕΡΓΗΛ για τα χρήματα που διεκδικεί από τη ΔΕΥΑΜΒ

Πίεση στις τράπεζες συνεχίζει να ασκεί η εταιρεία ΕΡΓΗΛ προσπαθώντας να πάρει χρήματα από αυτά που υποστηρίζει ότι της οφείλει η ΔΕΥΑΜΒ. Όπως είναι γνωστό, η ΕΡΓΗΛ έχει στα χέρια της αμετάκλητη απόφαση του Αρείου Πάγου, ενώ η ΔΕΥΑΜΒ αναμένει την απόφαση για την αγωγή ύψους 6 εκ. ευρώ, που έχει καταθέσει κατά της ΕΡΓΗΛ. Από την πλευρά της η ΕΡΓΗΛ διεκδικεί την ικανοποίηση όλων των απαιτήσεών της.

Στη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ, αποφασίστηκε να ανατεθεί σε νομικούς ο χειρισμός των δικαστικών υποθέσεων στην αντιδικία της με την ΕΡΓΗΛ. Σε δηλώσεις του ο νομικός σύμβουλος της ΔΕΥΑΜΒ Τριαντάφυλλος Εμμανουηλίδης ανέφερε ότι η ΕΡΓΗΛ έχει προχωρήσει εκτός από την κατάσχεση εις χείρας τρίτου, δηλαδή την διεκδίκηση χρημάτων απευθείας από οφειλέτες της ΔΕΥΑΜΒ, και στην κατάσχεση και αναγκαστική εκτέλεση περιουσίας τρίτου.
Στην προκειμένη περίπτωση ο “τρίτος” είναι οι τράπεζες, με τις οποίες συνεργάζεται η ΔΕΥΑΜΒ.

Από τη ΔΕΥΑΜΒ, μέσω νομικού, έγινε χθες πρόσθετη παρέμβαση υπέρ των τραπεζών Eurobank και Πειραιώς σε δικαστήρια του Βόλου και των Αθηνών και αναμένονται οι αποφάσεις των δικαστηρίων. Η ΕΡΓΗΛ στοχεύει στα χρήματα που έχουν οι δύο τράπεζες από τις καταθέσεις. Οι δικαστικοί χειρισμοί αφορούν την αίτηση αναστολής εκτέλεσης των διεκδικήσεων της ΕΡΓΗΛ, δηλαδή να μην γίνει κατάσχεση των καταθέσεων.

“Τα έσοδά μας είναι από ανταποδοτικά τέλη και φορούν τη μισθοδοσία και τις λοιπές λειτουργικές δαπάνες, συνεπώς είναι ακατάσχετα” σημείωσε κ. Εμμανουηλίδης.

Στην Εφορία οι οφειλές 19 καταναλωτών προς της ΔΕΥΑΜΒ
Στην εφορία θα βεβαιωθούν οι οφειλές 19 καταναλωτών, όπως αποφάσισε στη σημερινή συνεδρίασή του το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΜΒ.
Οι καταναλωτές οφείλουν ποσά 7.780 ευρώ και οι οφειλές αφορούν την περίοδο κατανάλωσης 2011-2015.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το