Τοπικά

“Bραχνάς” για τον Δήμο Βόλου η σήραγγα της Γορίτσας – Στις 250.000 ευρώ το κόστος λειτουργίας της 

H εταιρεία METRON IKE αναδείχθηκε προσωρινός ανάδοχος για την συντήρηση, επισκευή και λειτουργία της σήραγγας της Γορίτσας. Η εταιρεία ήταν η μόνη που κατέθεσε προσφορά και θα λάβει το ποσό των 242.499,996 ευρώ με ΦΠΑ. Με αφορμή την ανάθεση της υπηρεσίας σε ανάδοχο, στη σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Βόλου, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Μαζί για τον Βόλο” Ιάσονας Αποστολάκης επισήμανε πως αν η σήραγγα φύγει από την ευθύνη του Δήμου, τότε θα εξοικονομήσει 250.000 ευρώ. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο αντιδήμαρχος Θ. Θεοδώρου που σημείωσε ότι ο Δήμος έχει την ευθύνη της λειτουργίας της, αλλά και τα λειτουργικά έξοδα. Όπως ανέφερε, με βάση τη συμφωνία που έγινε το 2014, η ευθύνη της σήραγγας πέρασε στον Δήμο. “Κατά τη γνώμη μου τα χρήματα αυτά μπορούν να διατεθούν σε άλλες ανάγκες και κωδικούς” δήλωσε, σημειώνοντας ότι υπάρχει αλληλογραφία μεταξύ Δήμου και Υπουργείου Υποδομών για το θέμα.
“Η κυβέρνηση πρέπει να δει το θέμα και να δοθεί λύση. Το Υπουργείο στην τελευταία συνάντηση με τον Αχ.Μπέο έβλεπε θετικά το θέμα” πρόσθεσε.

Στη σημερινή συνεδρίαση εγκρίθηκε και η προμήθεια ειδών ατομικής προστασίας για τις ανάγκες των εργαζομένων του Δήμου Βόλου, προϋπολογισμού 229.271,04. “Το ερώτημα είναι αν χρησιμοποιούνται”, σημείωσε ο επικεφαλής της παράταξης “Βόλος Ανατροπή Δημιουργία” Απόστολος Παπαδούλης, κάνοντας λόγο για εργαζόμενους στην αποκομιδή που καθημερινά βάζουν τη ζωή τους σε κίνδυνο και δεν εφαρμόζουν τα μέτρα ατομικής προστασίας γιατί θέλουν να κάνουν ευκολότερη τη δουλειά τους.

13.000 ευρώ για τη διαχείριση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης
Δαπάνη 13.000 ευρώ θα διαθέσει ο Δήμος Βόλου για τη διαχείριση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Στόχος είναι η προβολή και διαφήμιση των δράσεων του Δήμου μέσω της διαχείρισης της σελίδας σε facebook, Instagram, Twitter, Youtube και δίκτυο προβολής της Google.
Ο ανάδοχος θα πρέπει να καταθέσει δύο αναλυτικές αναφορές μετά το τέλος του Α’ και Β΄ εξαμήνου, που θα αφορούν την αξιολόγηση και πορεία του έργου.

Ακόμη, στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής εγκρίθηκε η προμήθεια για την τοποθέτηση μεταλλικής κατασκευής στον χώρο της τραπεζαρίας του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Βόλου. Ο προϋπολογισμός της ανάθεσης ανέρχεται σε 8.680 ευρώ με ΦΠΑ. Εγκρίθηκε επίσης η μελέτη για την προμήθεια και τοποθέτηση ξύλινου στεγάστρου και κιγκλιδωμάτων με προηγούμενη καθαίρεση των παλαιών φθαρμένων λόγω επικινδυνότητας, στο Δημοτικό κατάστημα Δημοτικής Ενότητας Ιωλκού (πλατεία Ανακασιάς). Για την προμήθεια του στεγάστρου και των κιγκλιδωμάτων εγκρίθηκε δαπάνη 3.139,68 ευρώ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το