Τοπικά

“Αρκετά με τη γελοιοποίηση του θέματος για το Μουσείο της Αργούς”

Γελοιοποίηση αναφορικά με το θέμα του Μουσείου της Αργούς βλέπει η δημοτική κίνηση «Μαζί για τον Βόλο» πίσω από το όψιμο ενδιαφέρον της δημοτικής αρχή Βόλου να αναθέσει την αρχιτεκτονική μελέτη μετά από 4 χρόνια αδράνειας και λίγους μήνες πριν από τις εκλογές. Σε ανακοίνωσή της, η δημοτική κίνηση και ο υποψήφιος δήμαρχος Ιάσονας Αποστολάκης επισημαίνουν ότι η απραξία της δημοτικής αρχής εξασφάλισε τη μη χρηματοδότηση του έργου.  Επίσης όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση,  η Αργώ παραμένει εκτεθειμένη στις καιρικές συνθήκες ενώ  “ταλαιπωρήθηκε το σκαρί από τις ευφάνταστες χρήσεις που της επιφύλασσε η απερχόμενη δημοτική αρχή”.
Η ανακοίνωση της δημοτικής κίνησης «Μαζί για τον Βόλο»:

«Είναι εντυπωσιακό πως μέσα σε πέντε χρόνια, η «ψαρόβαρκα» μεταμορφώθηκε σε «ναυαρχίδα της ανάπτυξης» και η παρουσίαση της μελέτης του Μουσείου της, έγινε δύο μήνες πριν τις εκλογές. Καλωσορίζουμε, λοιπόν, το όψιμο ενδιαφέρον της απερχόμενης δημοτικής αρχής σχετικά με το Μουσείου της Αργούς, αλλά δεν πείθει. Μετά από 4 χρόνια αδράνειας και λίγους μήνες πριν τις εκλογές, ανέθεσαν την αρχιτεκτονική μελέτη εφαρμογής των εγκαταστάσεων του Μουσείου στους ερευνητές που έλαβαν το πρώτο βραβείο στο Διεθνή Αρχιτεκτονικό Διαγωνισμό, που ολοκληρώθηκε το…2014! Παράλληλα, με την απραξία τους εξασφάλισαν την ΜΗ χρηματοδότηση του έργου, αφήνοντας αναξιοποίητο το ΕΣΠΑ 2014-2020, στο οποίο είχε προβάδισμα ένταξης, λόγω της χρηματοδότησης της μελέτης από το προηγούμενο ΕΣΠΑ. Όμως, ακόμα και τώρα η Αργώ είναι εκτεθειμένη στις καιρικές συνθήκες, ενώ από τις ευφάνταστες χρήσεις, που της επιφύλασσε η απερχόμενη δημοτική αρχή, ταλαιπωρήθηκε σημαντικά το σκαρί της. Και επειδή είναι γνωστό ότι το θράσος και η υποκρισία τους δεν έχουν όρια, σε ένα μήνα θα ακούσουμε το ανήκουστο ότι η υλοποίηση του Μουσείου της Αργούς είναι προεκλογική τους δέσμευση!

Αρκετά με τη γελοιοποίηση ενός τόσο σημαντικού θέματος για την πόλη του Βόλου. Η ίδια η Αργώ και ο μύθος της Αργοναυτικής Εκστρατείας είναι αναπόσπαστο κομμάτι της τοπικής μας ιστορίας, αλλά και της παγκόσμιας κληρονομιάς και το Μουσείο αποτελεί το εργαλείο για την ανάδειξή της και την αξιοποίησής της, αλλά και για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής. Γι’ αυτούς τους λόγους η δημιουργία του ήταν μια ιδέα που είχε αγκαλιάσει η τοπική κοινωνία και προηγούμενες δημοτικές αρχές είχαν εργαστεί στην κατεύθυνση της υλοποίησής της.

Για τον υποψήφιο Δήμαρχο Ιάσονα Αποστολάκη και την κίνηση «Μαζί για τον Βόλο» το Μουσείο της Αργούς οφείλει να βρεθεί στον πυρήνα ενός συνολικού σχεδιασμού, αφενός για την ανάδειξη της πολιτισμικής μας κληρονομιάς και αφετέρου για την προσέλκυση τουρισμού. Γι’ αυτό, η δημιουργία του είναι προτεραιότητα! Ο Δήμος Βόλου μπορεί και πρέπει να διαμορφώσει έναν συνολικό σχεδιασμό για την αξιοποίηση του πολιτισμικού αποθέματος της περιοχής για να συμβάλει στην ανάπτυξή της, αυξάνοντας την τουριστική προσέλευση και εντός της πόλης, αλλά και χρονικά. Ο Βόλος δικαιούται να έχει προσέλευση, περισσότερες από 20 μέρες-των εορτών-τον χρόνο και μπορεί με σχέδιο και βούληση να το καταφέρει».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το