Αθλητισμός

“Απόλυτα συνεπής ο Ολυμπιακός” υποστηρίζει η ΠΑΕ για τις προσφυγές των Τσιάρα και Μπακουλάτι

Προσφυγές κατά της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου είχαν καταθέσει εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα οι Αντώνης Τσιάρας και Αλέξανδρος Μπακουλάτι, οι οποίοι ζητούν να τους επιδικαστούν χρήματα, που όπως υποστηρίζουν, τους οφείλονται από την ΠΑΕ.
Προχθές Δευτέρα από τις ελάχιστες υποθέσεις που εκδικάστηκαν τη Δευτέρα (07/12) στην Επιτροπή Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών (ΠΕΕΟΔ) ήταν οι δύο προσφυγές των παραπάνω ποδοσφαιριστών, εις βάρος του Ολυμπιακού Βόλου.

Σύμφωνα με flnews.gr που βρέθηκε στη συνεδρίαση, ο νομικός της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, Παναγιώτης Μπιλίρης κατέθεσε αίτημα αναβολής για τη συζήτηση της προσφυγής του Αντώνη Τσιάρα. Αίτημα το οποίο απορρίφθηκε παρότι ο ίδιος τόνισε ότι: «Οι ομάδες είναι σε αναστολή. Υπάρχει διάθεση για συμβιβαστική λύση και κάνουμε προσπάθεια να υπογράψουμε ιδιωτικό συμφωνητικό».
Η εκπρόσωπος της νομικής υπηρεσίας του ΠΣΑΠ, Άννα Νικολούση δήλωσε άγνοια, δεν συναίνεσε στην αναβολή και είπε: «Πρέπει να δικάσουμε. Ως σήμερα δεν τα έχουμε βρει. Από την πλευρά μας υπάρχει διάθεση συμβιβασμού, όχι από την πλευρά της ΠΑΕ».
Σε ό,τι αφορά στην προσφυγή του Μπακουλάτι, ο Ολυμπιακός Βόλου κατέθεσε ενστάσεις νόμω και ουσία αβάσιμο, καταχρηστικότητας, ανωτέρας βίας και απρόβλεπτης μεταβολής συνθηκών. Συνομολόγησε τα ποσά πλην των μηνών της αναστολής.

Άμεση ήταν η αντίδραση της ΠΑΕ σχετικά με το θέμα που δημιουργήθηκε. Εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τονίζονται τα εξής: «Σε απάντηση των όσων γράφτηκαν στο ρεπορτάζ της ηλεκτρονικής σελίδας flnews αναφορικά με τις προσφυγές των Τσιάρα και Μπακουλάτι, η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου θεωρεί υποχρέωση της να ενημερώσει το αναγνωστικό κοινό και πρωτίστως τους φιλάθλους της ομάδας μας για τα κάτωθι:
Η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου ήταν απόλυτα συνεπής στις υποχρεώσεις της απέναντι στον «κύριο» Αντώνη Τσιάρα έως και τον Ιανουάριο έχοντας ουσιαστικά καλύψει στο ακέραιο το 70% των υποχρεώσεων της απέναντι στον ποδοσφαιριστή.
Πράγματι με την εμφάνιση της πανδημίας – και φυσικά με όλες τις καταστροφικές συνέπειες που είχε σε όλους τους τομείς της οικονομίας – και την επιβολή της πρώτης καραντίνας από τον Μάρτιο έως και τον Μάιο και εμείς, όπως -και αν όχι όλες- αλλά η συντριπτική πλειοψηφία των ΠΑΕ, αδυνατούσαμε να ανταπεξέλθουμε στις υποχρεώσεις μας. Να σημειωθεί δε εδώ ότι εκείνη την χρονική περίοδο περιμέναμε να λάβουμε χρήματα από τα τηλεοπτικά και τις χορηγίες, τα οποία και δεν πήραμε ποτέ.

Ενώ λοιπόν ο Αντώνης Τσιάρας ήταν στο ακέραιο πληρωμένος έως και τον Ιανουάριο από την ΠΑΕ και για τους μήνες της καραντίνας πληρωνόταν τα χρήματα που έδινε σε όλους τους εργαζομένους που τέθηκαν σε αναστολή το κράτος, εκείνος διεκδικεί και τους μισθούς του για εκείνους τους μήνες, που οι ομάδες ήταν σε αναστολή, όπως και δώρο Πάσχα και επίδομα αδείας καλοκαιριού. Βέβαια, απλήρωτος είναι κάποιος που δουλεύει, προσφέρει και δεν πληρώνεται, όχι κάποιος που κάθεται, πληρώνεται από το κράτος αλλά διεκδικεί και χρήματα που δεν δούλεψε.
Ξεκαθαρίζουμε, λοιπόν, προς πάσα κατεύθυνση, πως αυτές οι τακτικές και οι συγκεκριμένοι χαρακτήρες ποδοσφαιριστών δεν αρμόζουν στην ιστορία μας και δεν αξίζουν να φορούν την φανέλα του συλλόγου μας.
Επίσης, θα μπορούσε ο Αντώνης Τσιάρας να πάρει παράδειγμα από άλλους συναδέλφους του, όπως ο Βασίλης Κουτσιανικούλης, ένας ποδοσφαιριστής με μεγάλη και διαχρονική αξία στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, ο οποίος έδειξε το ήθος και την ανθρωπιά του και όχι μόνο δεν διεκδίκησε χρήματα, αλλά ήρθε σε συμβιβαστική λύση το καλοκαίρι με την ΠΑΕ και μάλιστα συνέχισε να είναι στο δυναμικό των ερυθρολεύκων έως και τον Αύγουστο.
Σε ότι αφορά τον Αλέξανδρο Μπακουλάτι είναι πράγματι ανάξιο λόγου να ασχοληθούμε. Θα αναφέρουμε μόνο, ότι μετά τον Ολυμπιακό Βόλου συνεχίζει την καριέρα του στο Α’ Τοπικό Αθηνών.

Ο Ολυμπιακός Βόλου επενδύει σε χαρακτήρες, σε ανθρώπους που έχουν όρεξη να παίξουν μπάλα, που αγαπούν το ποδόσφαιρο. Ευτυχώς πλέον έχει καθαρίσει από την βρωμιά του ελληνικού ποδοσφαίρου και από ανθρώπους που δεν σέβονται, ούτε ανθρώπους, αλλά ούτε και τις συνθήκες και τις εποχές που ζούμε.
Είμαστε υπερήφανοι για τους ποδοσφαιριστές που αυτή την στιγμή απαρτίζουν την ομάδα μας και ο χρόνος είναι εκείνος που θα μας κρίνει όλους».

Φωτό: Χρήματα από την ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου διεκδικεί ο Αντώνης Τσιάρας

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το