Τοπικά

“Ανθεί” το delivery κρεατικών στα σπίτια – Αυξήθηκε έως και 30% λόγω κορωνοϊού 

Μέχρι και 30% έχει αυξηθεί φέτος το delivery που κάνουν τα κρεοπωλεία στους πελάτες για να τους εξυπηρετήσουν και να μη βγουν από τα σπίτια τους, λόγω του κορωνοϊού.
Τις τελευταίες ημέρες οι παραγγελίες στα κρεοπωλεία έχουν αυξηθεί κατακόρυφα και μέχρι αύριο Μεγάλο Σάββατο η κινητικότητα θα είναι μεγάλη.

«Η διαφορά από πέρσι, είναι πως φέτος έχουμε περισσότερες παραγγελίες αλλά για λιγότερα κιλά σε κρέας» επισημαίνει κρεοπώλης της πόλης προσθέτοντας πως «επειδή οι οικογένειες θα γιορτάσουν το Πάσχα χωριστά, μόνες τους στα σπίτια τους, η καθεμιά αγοράζει για τον εαυτό της τα απαραίτητα. Πολλοί προμηθεύονται μερικά κιλά σε αρνί επιλέγοντας και άλλα κρεατικά, μπριζόλες, σουβλάκια, κάποιοι άλλοι αγοράζουν ολόκληρο το αρνί, αλλά μετά το κόβουν σε μερίδες για να μαγειρέψουν δύο και τρεις φορές στο φούρνο. Τέλος ελάχιστοι, μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού, είναι όσοι αγόρασαν ολόκληρο αρνί για σούβλα».

Και προσθέτει πως «μέχρι και αύριο Μ. Σάββατο η κατανάλωση θα είναι μεγάλη. Έχουμε πολλές παραγγελίες και πολλούς πελάτες τους εξυπηρετούμε μεταβαίνοντας εμείς στα σπίτια τους για να τους διαθέσουμε τις ποσότητες κρεάτων που παρήγγειλαν. Γενικώς το ντελίβερι έχει αυξηθεί από πέρσι τουλάχιστον 30%. Και αυτό συμβαίνει, γιατί θέλουμε να εξυπηρετήσουμε τους πελάτες μας να μη βγαίνουν από τα σπίτια τους και έτσι να προφυλάσσονται περισσότερο».
Όπως αναφέρουν κρεοπώλες, οι τιμές σε γενικές γραμμές χωρίς να λείπουν οι αυξομειώσεις, είναι στο αρνί και το κατσίκι μεταξύ 8,70-8,90 το κιλό, η τιμή της συκωταριάς στα 8,60-8,90 ευρώ, επίσης στα 6,5 ευρώ είναι η τιμή στο ένα κιλό έντερα, ενώ το ένα κιλό νωπό κοκορέτσι πωλείται γύρω στα 10,80 ευρώ.
Κρεοπωλεία που διαθέτουν παράλληλα και ψησταριά, αναλαμβάνουν να ψήσουν αρνί στο φούρνο, αλλά και κοκορέτσι. Και ήδη υπάρχουν αρκετοί καταναλωτές που επιλέγουν να αναλάβουν τα κρεοπωλεία και τα ψησίματα, βέβαια με ένα επιπλέον κόστος.

Σε άλλες περιπτώσεις οι κρεοπώλες ετοιμάζουν να παρασκευάσουν το κοκορέτσι και να το δώσουν έτοιμο στον καταναλωτή για να το ψήσει. Γι’ αυτό και αυτές τις ημέρες οι κρεοπώλες εργάζονται πυρετωδώς δουλεύοντας ακόμη και μετά τα μεσάνυχτα για να ετοιμάσουν τις παραγγελίες.
Επίσης το γεγονός πως είναι κλειστά οι ταβέρνες και τα εστιατόρια, έχει αυξήσει τις παραγγελίες από τους ιδιώτες που θα μείνουν σπίτι για να φάνε, ενώ διαφορετικά θα έτρωγαν έξω.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το