Τοπικά

“Ανω -Κάτω” στην παράταξη Τσιλιμίγκα για την “εταιρεία security των πανεπιστημίων από φτωχούς φοιτητές”

Σε «χίλια κομμάτια» η παράταξη του Νίκου Τσιλιμίγκα που στηρίχθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ . Αφορμή για να βγει από την «αφάνεια» η παράταξη η τοποθέτηση του επικεφαλής στο περιφερειακό συμβούλιο που πρότεινε τη δημιουργία «θυγατρικής εταιρείας security των πανεπιστημίων που να στελεχώνεται από φτωχούς φοιτητές», γεγονός που καταγγέλθηκε από την παράταξη της Αριστερής Παρέμβασης επίσημα, χωρίς να διαψευστεί. Ο προερχόμενος από το ΚΙΝΑΛ περιφερειακός σύμβουλος κ. Καναβός διαφοροποίησε απόλυτα τη θέση του από την τοποθέτηση του επικεφαλής, ενώ για πρώτη φορά πήρε θέση ο προερχόμενος από τον ΣΥΡΙΖΑ κ. Ζιώγας. Ο κ. Ζιώγας έκανε λόγο για διαστρέβλωση των θέσεων Τσιλιμίγκα από την παράταξη της Αριστερής   Παρέμβασης με μοναδικό στόχο τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης για την εξυπηρέτηση μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων.

Ο ίδιος υποστηρίζει πως “η  περιφερειακή παράταξη υποστηρίζεται από πολιτικούς χώρους, μέσα στους οποίους συμπεριλαμβάνεται ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία που έχει συγκεκριμένη πολιτική θέση και είναι αντίθετη με τη συγκρότηση αστυνομικού σώματος υπό την ΕΛΑΣ στον χώρο των Πανεπιστημίων, που προωθεί το κοινό νομοσχέδιο των Υπουργείων Παιδείας-Θρησκευμάτων και Προστασίας του Πολίτη. Επισημαίνουμε ότι την αντίθεσή τους έχουν καταθέσει και η Σύνοδος των Πρυτάνεων, όπως και η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Ανακοινώσεις και τοποθετήσεις που διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα και επιχειρούν μικροπολιτική καπηλεία, βρίσκονται σε πλήρη αντίθεση με την απαιτούμενη συστράτευση και καταδίκη απέναντι σε νομοσχέδια και πολιτικές που περιστέλλουν ελευθερίες και υπονομεύουν την ανάπτυξη της ελληνικής περιφέρειας”

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το