Τοπικά

«Ανεξέλεγκτη η διέλευση βαρέων οχημάτων μέσα από τους οικισμούς της επαρχιακής οδού Βόλου-Μικροθηβών»

Ο Σύλλογος Κριθαριάς & Πλάκες Βόλου Ν. Μαγνησίας διαμαρτύρεται ότι οι οικισμοί της επαρχιακής οδού Βόλου-Μικροθηβών δεν αντέχουν το φόρτο των βαρέων οχημάτων. Συνεχίζεται να γίνονται τροχαία ατυχήματα, να χάνονται ζωές και κανείς δεν ενδιαφέρεται. Σχεδόν όλα τα βαρέα οχήματα άνω των 3,5 τόνων για να αποφύγουν τους εισπρακτικούς μηχανισμούς της Π.Α.Θ.Ε. και λόγω της απαγόρευσης των παράδρομων οδών, επιλέγουν να διασχίζουν ένα κομμάτι της πόλης και έπειτα συνεχίζουν στους παραθαλάσιους οικισμούς, οι οποίοι τους καλοκαιρινούς μήνες συγκεντρώνουν πλήθος κόσμου, τόσο από ντόπιους κατοίκους αλλά και πολλοί τουρίστες που έρχονται για να απολαύσουν τα μπάνια τους.

Σύμφωνα με τον Σύλλογο, στο σύνολό του το δυτικό επαρχιακό δίκτυο Βόλου-Μικροθηβών είναι πολύ παλιό και έχει ξεχαστεί από όλους. Κατασκευάστηκε πρόσφατα η διαδρομή Βόλου-Λάρισας για να μπορούν τα βαρέα οχήματα να ακολουθούν την διαδρομή προς την Π.Α.Θ.Ε., αλλά λίγοι οδηγοί το πράττουν. Οι πιο πολλοί, για να αποφύγουν τα διόδια, διασχίζουν τους οικισμούς, στη συνέχεια την Ν. Αγχίαλο και τις Μικροθήβες.

Τα μέλη του Συλλόγου σημειώνουν, μάλιστα, ότι στην Ν.Αγχίαλο έχουν ξεκινήσει δημόσια έργα που θα διαρκέσουν χρόνια, καθώς χρειάζονται αδρανή υλικά απο τα λατομεία του Βόλου και την μεταφορά μπαζών. Όπως καταγγέλλουν, οι εργολάβοι για να μειώσουν το κόστος μεταφοράς στέλνουν τα φορτηγά τους μέσα από τους οικισμούς, προκαλώντας συμφόρηση στην οδική κυκλοφορία καθώς συναντώνται και με άλλα βαρέα οχήματα (νταλίκες) που μεταφέρουν υλικά σε εργοστάσια της πόλης του Βόλου, αλλά και σε άλλες πόλεις. Ο Σύλλογος ζητεί την τακτική αστυνόμευση της επαρχιακής οδού και τον έλεγχο των βαρέων οχημάτων από μικτά κλιμάκια ελέγχου σε καθημερινή βάση, ενώ αξιώνει επίσης την άμεση απαγόρευση της κυκλοφορίας για τα βαρέα οχήματα άνω των 3,5 τόνων ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το