Αθλητισμός

“Ανέβηκαν ομάδες χωρίς να ξεκαθαρίσει η αδειοδότηση” τονίζει ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Νίκη Αλ. Παπακωνσταντίνου

Τους λόγους που η Νίκη προσέφυγε στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ ανέλυσε ο Αλέξης Παπακωνσταντίνου. Ο μεγαλομέτοχος της βολιώτικης ΠΑΕ είπε ότι δεν έχει κάτι εναντίον του Διαγόρα και του Ο.Φ. Ιεράπετρας, αλλά αναρωτήθηκε πώς είναι δυνατόν να ανεβαίνουν ομάδες στη Σούπερ Λιγκ 2 χωρίς να έχει ξεκαθαρίσει το θέμα της αδειοδότησης
Ο Αλέξης Παπακωνσταντίνου, από την Αγγλία όπου βρίσκεται, φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά στην EΡΑ Σπορ 107.1. Εκεί αναφέρθηκε στους λόγους που οδήγησαν την ΠΑΕ Νίκη να κάνει προσφυγή στο Διαιτητικό Δικαστήριο ξεκαθαρίζοντας πως αυτή στρέφεται εναντίον της Σούπερ Λιγκ 2-Φούτμπολ Λιγκ και όχι κατά των Διαγόρα και Ο.Φ. Ιεράπετρας. Ο κ. Παπακωνσταντίνου τοποθετήθηκε στην εκπομπή «Dum Spiro Goal» του Σπύρου Τσάμη για τα εξής θέματα:

Για τη θέση που είχε εξ αρχής η ΠΑΕ Νίκη: «Ήμασταν από τις λίγες ομάδες της κατηγορίας, οι οποίες υπερασπιζόμασταν τη συνέχιση του πρωταθλήματος. Είχαν απομείνει μόνο τρεις αγωνιστικές κι εμείς έχουμε ως αρχή ότι κάθε ομάδα πρέπει να διεκδικεί ό,τι της αντιστοιχεί εντός του γηπέδου. Γι’ αυτό κι εμείς επιμέναμε να διεξαχθούν οι τρεις αγώνες που απέμεναν και το λέγαμε παντού. Μάλιστα στην τότε ψηφοφορία η διοίκηση του Διαγόρα ήταν σύμφωνη με εμάς.

Επειδή στην Ελλάδα θα βγουν κάποιοι να πουν ότι η Νίκη θέλει να βγει στα «χαρτιά» και άλλες τέτοιες σαχλαμάρες χρησιμοποιώντας αβάσιμα επιχειρήματα, θέλω να τονίσω ότι ως διοίκηση ψηφίσαμε να συνεχιστεί η Φούτμπολ Λιγκ. Είναι απαράδεκτο να μη γίνει αυτό, γιατί είδαμε ότι ο Διαγόρας είχε μόλις έναν βαθμό περισσότερο από εμάς, ενώ με τον Ο.Φ. Ιεράπετρας ήμασταν ισόβαθμοι. Κι ενώ παίζονταν εννέα βαθμοί μέχρι τέλος, αποφασίστηκε να τελειώσει πρόωρα το πρωτάθλημα».

Για τον λόγο που προσέφυγε στο Διαιτητικό η ΠΑΕ Νίκη: «Κάθε ομάδα που ανήκει στον συνεταιρισμό έχει δικαίωμα να διεκδικεί τα δικαιώματά της θεσμικά, δηλαδή μέσα από τις νόμιμες διαδικασίες που της δίνουν τη δυνατότητα να το κάνει αυτό.

Εμείς δεν στραφήκαμε ποτέ εναντίον καμίας ομάδας κι αυτό είναι πολύ λάθος. Προσπαθούν να μας στοχοποιήσουν για τον απλό λόγο ότι εμείς φωνάζουμε και λέμε ότι θέλουμε διαύγεια, νομιμότητα και ορθή θεσμική λειτουργία. Αυτά υπερασπιζόμαστε, τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο.

Εμείς θέλουμε να εφαρμοστούν οι νόμιμες διαδικασίες. Κάποιοι νομίζουν ότι εμείς θέλουμε να έρθουμε σε αντιπαράθεση με κάποιους συλλόγους. Ωστόσο εμείς και οι νομικοί μας σύμβουλοι έχουμε άλλη άποψη για το τι λένε οι αθλητικοί κανονισμοί και η σωστή εφαρμογή τους».

Για το αν καταλογίζει κάποια παρατυπία στον Διαγόρα και στον Ο.Φ. Ιεράπετρας: «Θέλω να είμαι ξεκάθαρος. Δεν λέω ότι αυτές οι ομάδες έχουν κάνει κάποια παρατυπία. Αντίθετα πολύ καλά έκαναν, γιατί τις κάλεσαν να συμμετάσχουν στην κλήρωση της Σούπερ Λιγκ 2. Δεν προσάπτουμε κάτι σ’ αυτές τις δύο ομάδες. Δυστυχώς κάποιοι προσπαθούν να στρέψουν τη μία ομάδα εναντίον της άλλης.

Εμείς στρεφόμαστε εναντίον της διαδικασίας που ακολούθησε η διοργανώτρια αρχή. Γι’ αυτό κι εγώ απορώ γιατί αυτές οι δύο ομάδες έβγαλαν μια τέτοια ανακοίνωση, που στην καλύτερη περίπτωση είναι επιπόλαια. Δεν στείλαμε εξώδικο στις δύο ομάδες, αλλά στην Ένωση.

Το άρθρο 4, παράγραφος 5 του ΚΑΠ, πράγμα που σίγουρα πρέπει να το κρίνουν οι δικαστές, είναι πολύ ξεκάθαρο για το τι προβλέπει. Αυτό το άρθρο λέει ότι για να αναπληρώσεις ομάδα σε παραπάνω κατηγορία, θα πρέπει να έχει ληφθεί απόφαση αδειοδότησης. Απ’ όσο γνωρίζουμε εμείς και απ’ ό,τι μας είπε το Τμήμα Αδειοδότησης της ΕΠΟ δεν έχει βγει απόφαση για καμία ομάδα ούτε της Σούπερ Λιγκ 2, ούτε της Φούτμπολ Λιγκ. Τότε πώς αυτές οι δύο ομάδες προβιβάστηκαν και συμμετείχαν στην κλήρωση;

Αυτό που ζητάμε είναι να εφαρμοστούν οι νόμιμες διαδικασίες και αυτό που προβλέπει ο ΚΑΠ. Θεωρώ εύλογο μία ομάδα να διεκδικεί αυτά που της αντιστοιχούν νόμιμα χωρίς να στρεφόμαστε κανενός άλλου. Δεν λέμε να μην ανεβούν οι συγκεκριμένες ομάδες».

Για τη δικαστική συνέχεια της υπόθεσης: «Αυτή τη στιγμή έχουμε καταθέσει προσφυγή στο Διαιτητικό. Όπως είδατε στην υπόθεση των Χανίων, το Διαιτητικό δεν προσβάλλεται, οπότε η απόφαση που θα πάρει θα είναι τελεσίδικη.
Ακόμη δεν γνωρίζουμε πότε θα γίνει η εκδίκαση. Ίσως μέσα στην εβδομάδα ή τις επόμενες δέκα ημέρες, αλλά αυτό δεν μπορώ να το γνωρίζω με σιγουριά».

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το