Τοπικά

“Ανάσταση” μέσα στο καλοκαίρι για τον Αη-Γιάννη: Παραδόθηκε ο παραλιακός δρόμος – Πως ήταν και πως έγινε

Μετά την μεγάλη καταστροφή του Ιανουαρίου, ο παραλιακός δρόμος του Αη- Γιάννη παραδόθηκε σήμερα μετά και την ασφαλτόστρωση.
Η μεγάλη ζημιά που προκάλεσε η θαλασσοταραχή στο παραλιακό μέτωπο του Αι-Γιάννη, αποκαταστάθηκε. Η θάλασσα είχε «σκάψει»» το μέτωπο που χωρίζει δρόμο και  την παραλία και  είχε πέσει ο δρόμος, στο ύψος της εισόδου του οικισμού, στην εκκλησία.

Το έργο ξεκίνησε τον Μάιο και αν δεν μεσολαβούσαν οι βροχοπτώσεις θα είχε ολοκληρωθεί πιο σύντομα.
Μετά την ασφαλτόστρωση, αυτό που απομένει είναι η τοποθέτηση των λαμπών στα φωτιστικά σώματα.
«Είναι το πιο γρήγορο έργο που ολοκληρώνεται αυτή την περίοδο στο Ανατολικό Πήλιο» τόνισε χαρακτηριστικά η αντιδήμαρχος Δημοτικής Ενότητας Μουρεσίου κ. Απόστολος Σουλδάτος και πρόσθεσε πως «οι εργασίες ξεκίνησαν τον Μάιο και ολοκληρώνονται σε λιγότερο από δύο μήνες. Εδώ και δέκα ημέρες ο δρόμος δόθηκε σε κυκλοφορία και σήμερα Τετάρτη πέφτει η άσφαλτος. Έτσι ουσιαστικά ολοκληρώθηκε το έργο το οποίο είχε προϋπολογισμό κοντά στα 580.000 ευρώ.

Από χθες ξεκίνησαν οι εργασίες για τοποθέτηση κάγκελων στον αύλειο χώρο του ναού της Αγίας Παρασκευής, ενώ θα γίνουν οι τσιμεντοστρώσεις και ασφαλτοστρώσεις στην Αγία Παρασκευή Τσαγκαράδας και στη συνοικία του Αγίου Στεφάνου του ίδιου χωριού. Επίσης θα γίνουν ασφαλτοστρώσεις στη Ζαγορά και το Πουρί.
Στο μεταξύ, το ζήτημα των δημοπρατημένων έργων τα οποία όμως δεν μπορούν να υλοποιηθούν, καθώς δεν υπάρχουν αρκετοί επιβλέποντες μηχανικοί, αντιμετωπίζει ο Δήμος Ζαγοράς-Μουρεσίου ο οποίος προσπαθεί να αξιοποιήσει τους πόρους.
Τσιμεντοστρώσεις, ασφαλτοστρώσεις, υδρεύσεις, έργα τα οποία μπορούν να προχωρήσουν, αλλά απαιτούν κάποιες συγκεκριμένες διαδικασίες, ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα.
«Αυτή τη στιγμή έχουμε δημοπρατημένα έργα με προϋπολογισμό κοντά στα 400.000-500.000 ευρώ, αλλά δυστυχώς δεν μπορούν να προχωρήσουν, επειδή δεν υπάρχουν επιβλέποντες μηχανικοί» αναφέρει ο αντιδήμαρχος Δημοτικής Ενότητας Μουρεσίου κ. Απόστολος Σουλδάτος. Ο ίδιος σημειώνει πως «ο Δήμος δεν διαθέτει δικιά του τεχνική υπηρεσία και γι’ αυτό τον λόγο προχώρησε σε προγραμματική σύμβαση με τον Δήμο Βόλου για να έχει την επίβλεψη των έργων.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το