Τοπικά

“Ανάγκη συνεργασίας του Δήμου με όλους τους φορείς για την ανάπτυξη της πόλης”

Mε τις διευθύντριες της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μαγνησίας, κ.Ανθή Μπάτζιου και της Εφορείας Νεοτέρων Μνημείων, κ.Κερασία Γεωργίου συναντήθηκε και συζήτησε την προηγούμενη εβδομάδα ο υποψήφιος Δήμαρχος Ιάσονας Αποστολάκης. Η συζήτηση έγινε σε ευχάριστο κλίμα και επικεντρώθηκε στις δυνατότητες και στην προοπτική συνεργασίας των υπηρεσιών και του Δήμου.
Ο κ. Αποστολάκης τόνισε την ανάγκη στενής επαφής και συνεργασίας του Δήμου με όλους τους φορείς και τις υπηρεσίες, με σκοπό την ανάδειξη και την ανάπτυξη της πόλης. “Ειδικά η πολιτισμική κληρονομιά, πέρα από τη μεγάλη σημασία που έχει σε τοπικό και εθνικό επίπεδο, αποτελεί σημαντικό εργαλείο για την ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος της πόλης”.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση:
“Η ταυτότητα μιας περιοχής θα πρέπει να προστατεύεται, να αναδεικνύεται και να προωθείται με συνέχεια και συνέπεια κι όχι αποσπασματικά ή βραχυπρόθεσμα μόνο στην τουριστική περίοδο. Θα πρέπει να αποτελεί εφαλτήριο ανάπτυξης και εξωστρέφειας κι όχι «εργαλείο εκμετάλλευσης».
Σε όλη την έκταση του σημερινού Δήμου Βόλου, από το Σέσκλο και το Διμήνι, τη Νέα Αγχίαλο, τα χωριά του Πηλίου και το πολεοδομικό συγκρότημα, υπάρχουν διάσπαρτοι αρχαιολογικοί χώροι, Μουσεία, ιστορικές περιοχές και παραδοσιακοί οικισμοί. Βασικός στόχος είναι η διαμόρφωση ενός συνολικού σχεδιασμού αφενός για την ανάδειξή τους και αφετέρου για την ενσωμάτωσή τους σ’ ένα συνολικό πλάνο για την τουριστική ανάπτυξη του Βόλου”.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το