Τοπικά

“Μαζί για τον Βόλο”: Η ανακοίνωση για την πορεία

Η δημοτική κίνηση «Μαζί για το Βόλο» με ανακοίνωσή της καταγγέλλει την στάση των δυνάμεων της Αστυνομίας στο τέλος της πορείας κατά της καύσης SRF από την ΑΓΕΤ, κατηγορώντας τες για υπέρμετρη σκληρή βία και καταστολή, ενώ στοχοποιεί την κυβέρνηση ως πολιτικά υπεύθυνη, αλλά και το Δήμαρχο Βόλου, Αχιλλέα Μπέο, λόγω της «εκκωφαντικής» σιωπής του. Παράλληλα, τονίζει την ανάγκη συνέχισης του αγώνα κατά της δημιουργίας του εργοστασίου παραγωγής SRF και της καύσης του από την ΑΓΕΤ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η κινητοποίηση του Σαββάτου έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα κατά της δημιουργίας του εργοστασίου παραγωγής SRF από το Δήμο Βόλου και της καύσης SRF/RDF από την τοπική τσιμεντοβιομηχανία. Περισσότεροι από 2500 πολίτες συμμετείχαν δυναμικά στην πορεία και εξέφρασαν την αντίθεσή τους στους σχεδιασμούς του Υπουργείου Ενέργειας, της Περιφέρειας Θεσσαλίας και της Δημοτικής Αρχής Βόλου. Οι δημοτικοί σύμβουλοι και τα μέλη της δημοτικής κίνησης ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΟΛΟ συμμετείχαμε και θα συνεχίσουμε να συμμετέχουμε στους αγώνες για την αντιμετώπιση της αέριας ρύπανσης και την οικολογική διαχείριση των απορριμμάτων, καθώς αποτελούν προϋπόθεση για την βελτίωση της ποιότητας ζωής και τη θωράκιση της δημόσιας υγείας.

Όμως, η χθεσινή διαδήλωση σημαδεύτηκε από το όργιο καταστολής και αυθαιρεσίας των αστυνομικών δυνάμεων, πρωτοφανή για την πόλη μας. Τα ΜΑΤ έξω από το εργοστάσιο της ΑΓΕΤ πέταξαν δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου λάμψης μέσα στο σώμα των διαδηλωτών όπου υπήρχαν μικρά παιδιά, ΑΜΕΑ και ηλικιωμένοι συμπολίτες μας. Στην επιστροφή της πορείας έξω από το Νοσοκομείο, έγινε πάλι επίθεση από τα ΜΑΤ, ενώ η βία κορυφώθηκε έξω από την Αστυνομική Δ/νση Μαγνησίας στο Αλιβέρι, όπου συγκεντρωμένοι ζητούσαν την απελευθέρωση των προσαχθέντων. Τα ΜΑΤ τους επιτέθηκαν αναίτια με σωματική βία και χημικά, ενώ χτύπησαν σοβαρά διερχόμενο που είχε σταματήσει με το αυτοκίνητό του, επειδή ήθελε να μάθει τι συμβαίνει.

Καταδικάζουμε απερίφραστα την άγρια καταστολή και την αστυνομική αυθαιρεσία, όπως καταδικάζουμε και την επίθεση που δέχτηκε ο Αστυνομικός Διευθυντής, κος Αλεξάκης. Η αγριότητα της αστυνομικής καταστολής καταδεικνύει την στόχευση, που δεν είναι άλλη από τον εκφοβισμό των πολιτών και την κάμψη όσων αντιστέκονται στον σχεδιασμό του Υπ.Εν. και του Δήμου Βόλου. Η προσπάθεια να ταυτιστεί το κίνημα με μεμονωμένες περιπτώσεις-για εμάς καταδικαστέες-με σκοπό την συκοφάντησή του δεν θα περάσει. Την απάντηση την έδωσαν 2500 Βολιώτες με μια ειρηνική πορεία.

Δυστυχώς, το Σάββατο η πόλη μας και το κίνημα των κατοίκων της για καθαρό αέρα έγινε στόχος από την “κανονικότητα” της βίαιας καταστολής της κυβέρνησης Μητσοτάκη και της εκκωφαντικής απουσίας του Αχιλλέα Μπέου, ο οποίος φαίνεται ότι έχει διαλέξει πλευρά. Καλούμε όλους τους πολιτικούς χώρους να καταδικάσουν το όργιο της βίας και της καταστολής. Εμείς θα επιμείνουμε στον αγώνα μας.

-ΟΧΙ στη δημιουργία εργοστασίου παραγωγής SRF και στην καύση του
-ΝΑΙ στον καθαρό αέρα και στην ανακύκλωση
-Κανένα παιχνίδι με την υγεία μας.»

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το